Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Βαραίνει το κλίμα: Πολεμικά σκάφη στέλνει η Τουρκία στη Γάζα!


 
Τελικά φαίνεται ότι η Τουρκία το πάει καθαρά για σύγκρουση με το Ισραήλ, διαψεύδοντας όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι η κρίση μπορεί να εκτονωθεί γρήγορα και στέλνει όντως πολεμικά σκάφη στην Γάζα!

Πρίν λίγο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα ότι... "Εφ'εξής τα τουρκικά σκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας θα συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά σκάφη. Και όποιος τολμάει ας προσπαθήσει να τα εμποδίσει"!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters (η ανταπόκριση βασίζεται στην αραβική μετάφραση της συνέντευξης, η οποία δόθηκε στα τουρκικά), ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι "η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα προκειμένου να σταματήσει το Ισραήλ από τη μονομερή εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου"! δηλαδή ξεπέρασε πλέον την Κύπρο και αμφισβητεί το δικαίωμα του Ισραήλ να κάνει γεωτρήσεις στην Α.Μεσόγειο!

Το ερώτημα είναι τι είδους "μέτρα" έχει πάει ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφόρίες των ελληνικών υπηρεσιών που βασίζονται στην καταγραφή εισόδου και εξόδου των τουρκικών σκαφών από τα λιμάνια τους, από τις 16 φρεγάτες οι δύο είναι εκτός υπηρεσίας και υπάρχουν άλλα τρία από τα τέσσερα σκάφη που είχαν πάει στην Λιβύη, τα οποία έχουν περάσει σε φάση συντήρησης. Άλλη μία φρεγάτα βρίσκεται τώρα στη Λιβύη.

Με τι στόλο θα "πουλήσει τσαμπουκά" η Άγκυρα;



πηγή:defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου