Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 2,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΓΝΟΥΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΔΝΤ!


Ντρίμπλα στο ΔΝΤ από Κύπρο με ρώσικο δάνειο 2,5 δις ευρώ

Σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για χορήγηση δανείου προκειμένου να καλύψει χρηματοδοτικές της ανάγκες βρίσκεται η Κύπρος.

Οι φήμες ότι υπάρχει τέτοια επιθυμία από την πλευρά της Κύπρου επιβεβαιώθηκαν από τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία στην ιστοσελίδα Stockwatch.

"Ναι, η κυπριακή κυβέρνηση εδώ και λίγες βδομάδες άνοιξε κανάλι επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση για σύναψη μεγάλου και με ευνοϊκούς όρους δανείου.

Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να συνάψουμε ένα δάνειο περίπου στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν θα προέλθει μόνο από τα κρατικά ρωσικά ταμεία. Έχουμε εντοπίσει και διαπραγματευόμαστε και με άλλες φιλικές προς την Κύπρο χώρες" σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα το ύψος του δανείου.

Ο Κίκης Καζαμίας δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα συνομολογηθεί η συμφωνία με τη ρωσική κυβέρνηση, ωστόσο είπε ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποιες ασήμαντες ως προς την αίσια κατάληξη της συμφωνίας λεπτομέρειες.

Ανεξάρτητα από τη σύναψη του οποιουδήποτε δανείου, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο θα συνεχίσουν τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν για τιθάσευση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο υπουργός επέμεινε πάντως το πρωί, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι οι όροι δανεισμού είναι ευνοϊκοί και δεν δημιουργούν εξάρτηση στη Ρωσία.

Συνέκρινε μάλιστα τη χορήγηση δανείου με τις ρωσικές καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν σε κυπριακές τράπεζες και υποστήριξε ότι το εν λόγω δάνειο δεν δημιουργεί περισσότερη εξάρτηση απ' ότι αυτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον κυπριακό Τύπο, η συμφωνία αφορά πενταετές δάνειο με τόκο 4,5%.

Το κόστος δανεισμού είναι πιο χαμηλό από την τελευταία έκδοση 5ετούς ομολόγου που εκδόθηκε στην εγχώρια αγορά με επιτόκιο 5%, αλλά και από την απόδοση του 5ετούς ομολόγου που διαπραγματεύεται στη δευτερογενή αγορά με απόδοση κοντά στο 15,5%.

Με το δάνειο η κυβέρνηση αναμένεται να είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το 2012, αν οι εγχώριοι πιστωτές αναχρηματοδοτήσουν το υφιστάμενο χρέος.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα αποτελεί ανάσα για τα κρατικά ταμεία που θα χρειάζονταν να πληρώσουν κοντά στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τις αρχές του 2012 για αναχρηματοδότηση χρέους που λήγει κυρίως τον Οκτώβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

 
ΠΗΓΗ.

Δεν περιμέναμε ποτέ πως θα το πούμε, αλλά ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ γι'αυτή του την πράξη!



Ο κομμουνιστής Πρόεδρος της Κύπρου "έβαλε τα γυαλιά" στους δικούς μας προδότες, αρπάζοντας το "ζεστό" ρωσικό χρήμα και αποδεικνύοντας πως το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος, όπως εδώ και μήνες λένε τα χαμερπή μνημονιακά παπαγαλάκια!


Κι αν κάποιοι πουν ότι "2,5 δις είναι λίγα", τους υπενθυμίζιουμε πως Σ'ΕΜΑΣ Η ΡΩΣΙΑ ΕΔΙΝΕ 25 ΔΙΣ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ, ΑΛΛΑ Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΖΕΦΡΥ ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ!!!

Αλήθεια, τι έχουν να πουν τώρα κάποιοι "υπερπατριώτες" εραστές του Μνημονίου; Ντρέπονται καθόλου που ένας αριστερός τους γελοιοποίησε;

Η συγκεκριμένη κίνηση Χριστόφια αποδεικνύει πως όταν υπάρχει ΘΕΛΗΣΗ, όλα γίνονται: Ακόμα και από "νάνους" της πολιτικής, όπως εκείνος. Σε σχέση βέβαια με τον Τζέφρυ και τα εξαπτέρυγά του, φαντάζει...γίγαντας!


πηγή"hellas-orthodoxy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου