Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΥΡΙΟΙ...





Aπό χθες που η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μετέφερε το παιχνίδι στο γήπεδο του «αδύναμου κρίκου», της Ελλάδας, η συμπεριφορά και η ατμόσφαιρα στην ελληνική κυβέρνηση άλλαξαν άρδην. Επανήλθαν φοβικά σύνδρομα, δόθηκε εντολή να μείνει μόνο μία πυραυλάκατος στη Ρόδο, η οποία αντικατέστησε την κανονιοφόρο, στις χθεσινές τους δηλώσεις οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου ήταν, επιεικώς, πολύ προσεκτικοί μήπως και ενοχλήσουν την Άγκυρα και αντί να κάνουν δηλώσεις-απάντηση στην κίνηση της Τουρκίας με την ΑΟΖ, υπαινίχθηκαν ότι ο τύπος και το διαδίκτυο κλιμακώνουν την ένταση.


Πραγματικά, τα μηνύματα που στέλνονται αυτή τη στιγμή στην άλλη πλευρά του Αιγαίου από την συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, ήταν τα εντελώς αντίθετα από αυτά που εκτιμούμε ότι έπρεπε να σταλούν. Αντί να επιδειχθεί αποφασιστικότητα και να τονιστούν οι «κόκκινες γραμμές», το «μούδιασμα» (για να μην πούμε φόβος και αγωνία...), ήταν εμφανές. 

Θα σταθούμε σε δύο σημεία της συνέντευξης: Στο ότι εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους για υπεράσπιση των ελληνικών και κυπριακών δικαίων στη διεθνή κοινότητα (!) και ότι ενώ στην αρχή ο υπουργός Π. Μπεγλίτης μίλησε για «...ετοιμότητα σε όλους τους τομείς», εν συνεχεία είπε ότι «δεν υπάρχει αυξημένη επιφυλακή! Δηλαδή, μετά απ’ όλα αυτά, η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης; Αυτό, αν ευσταθούσε -που δεν ευσταθεί- θα ήταν επιεικώς επικίνδυνο και ακατανόητο. Γιατί δηλώθηκε; Μα για «να μην δοθούν αφορμές στην Τουρκία», να μην θεωρηθεί ότι «η Ελλάδα κλιμακώνει»!


Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η ελληνική πολιτική ελίτ, στα χέρια της οποίας έχει ανατεθεί το μέλλον του Έθνους, δεν διαθέτει αυτό που οι στρατιωτικοί αναλυτές ονομάζουν Παιδεία Εθνικής Ασφαλείας.

Δυστυχώς, οι τρεις αυτές λέξεις αποτελούν terra incognita για τους Έλληνες πολιτικούς, τουλάχιστον για την γενιά που κυβερνά την χώρα τα τελευταία 16 χρόνια, αφού ακόμα και ο πιο καλόπιστος Έλληνας πολίτης δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι αυτή την στιγμή το σύνολο σχεδόν των κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας απουσιάζει, αφού τόσο ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών όσο και οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ λείπουν στο εξωτερικό ταυτοχρόνως.


Σ.f:Τα λάθος μηνύματα που στέλνετε απέναντι κύριοι θα τα πληρώσετε!Ο λογαριασμός θα σας έρθει από τον Ελληνικό λαό ο οποίος ξέρει πλέον ότι το κάνετε επίτηδες για να του ρίξετε περισσότερο το ηθικό και ταυτόχρονα να του προκαλέσετε φόβο απέναντι στους...φίλους μας τους Τούρκους,που με λύσσα προσπαθείτε να τον Τουρκέψετε με τις τηλεοπτικές σας προπαγάνδες και με την τρομολαγνεία σας...

   πηγή:elkeda 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου