Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μυστική Έκθεση του 1976 του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο


Έλληνες,

Το δίγλωσσο βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια» (Bloody Truth) ([
http://www.freedomjustice.com.cy/cmspages/getfile.aspx?guid=889edf54-77c3-4212-8761-2272ea65e4c6) αναφέρεται στις σελίδες 351 – 360 στο αγγλικό μέρος και στο αντίστοιχο ελληνικό στις σελίδες 175 – 190, στο δημοσίευμα της αγγλικής κυριακάτικης εφημερίδας « Κυριακάτικοι Τάιμς» 23 Ιανουαρίου 1977. Η εφημερίδα έχοντας εξασφαλίσει τότε αντίγραφο της μυστικής έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (1976), που βρήκε την Τουρκία 7 φορές ένοχη για παραβιάσεις των άρθρων της Ευρωπαικής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προχώρησε στην αποκάλυψη....


Με βάση την μυστική εκείνη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης οι Κυριακάτικοι Τάιμς στις 23 Ιανουαρίου 1977 δημοσίευσαν πρωτοσέλιδα ένα καταπελτικό ειδησιογραφικό για την Άγκυρα, για δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες που εκτελέστηκαν από τον Τουρκικό στρατό στην Κύπρο κατά και μετά την τουρκική εισβολή του 1974. Το δημοσίευμα συνοδευόταν και από ένα δεύτερο τίτλο « Τουρκικά εγκλήματα: Τι φανερώνει μυστική έκθεση».


Παρά τη μανιώδη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης η εφημερίδα δημοσίευσε αποσπάσματα της μυστικής Έκθεσης, που τεκμηριώνουν της ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ πολιτών (ανδρών, γυναικών και παιδιών), ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΠΑΝΆΛΗΨΗ ΒΙΑΣΜΟΥΣ γυναικών όλων των ηλικιών από 12 μέχρι 71 ετών, την ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ γυναικών και κοριτσιών, τους ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ανθρώπων (περιλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων) και ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ των υπό τουρκική κατοχή περιουσίες, σπίτια και επιχειρήσεις των Ελληνοκυπρίων.

Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο έχει εξασφαλίσει το πλήρες κείμενο της ΜΥΣΤΙΚΗΣ αυτής Έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο, που θα έπρεπε να είχε (αυτή η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης) μετατραπεί από το 1976 στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ όλων των κυβερνήσεων (Κύπρου και Ελλάδος) στις προσπάθειες μας εναντίον της Τουρκίας και των εγκλημάτων της ... Το πλήρες κείμενο στα αγγλικά, θα το βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Κίνησης στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Here is the Report (in English):
http://www.freedomjustice.com.cy/cmspages/getfile.aspx?guid=27fe323f-4ec5-49f6-a629-d648a6be4c23




Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο
Πάνος Ιωαννίδης
Πρόεδρος

πηγή:citypress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου