Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Λοιπόν, απλά τα πράγματα: ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ!




Οι δικαιολογίες τελείωσαν! Μια ζωή γκρίνιαζες γιατί δε σε εξέφραζαν τα κόμματα. Όταν επιτέλους βγήκαν στις πλατείες κάποιοι ακομμάτιστοι με την ονομασία “ Αγανακτισμένοι” σου φάνηκαν άπλυτοι. Σου φάνηκε και λίγο ότι βγήκαν για να πιουν μπύρες και να βρουν γκόμενα. Ή σε χάλασε που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Είπες ότι δε μπορούν να πετύχουν τίποτα.

Όταν μετά από δύο μήνες συνεχούς και αρκετά δυναμικής παρουσίας έφυγαν, κορόιδευες ότι οι Αγανακτισμένοι πήγαν Μύκονο. Αυτοί που είχαν αφιερώσει 60 μέρες από τη ζωή του ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, βρέθηκαν να τους κοροϊδεύεις επειδή δεν αφιέρωσαν 100 μέρες, όπως εσύ ήθελες. Εσύ που ποτέ δε νοιάστηκες να βοηθήσεις.

Τώρα έρχεται αυτός που κάνει τον Πρωθυπουργό να μιλήσει στη ΔΕΘ.Κατεβαίνουν και συνδικαλιστές όλων των κομμάτων και Αγανακτισμένοι και ανεξάρτητα κινήματα όπως το “ Δεν πληρώνω” και ταξιτζήδες και Ηρακλειδείς και και και…

Αν θες να βρεις δικαιολογία μπορείς: Πού να τρέχουμε μωρέ, αφού πάλι οι αναρχικοί θα τα καταστρέψουν όλα! Και τι να πετύχουμε μωρέ εμείς με τόσους αστυνομικούς; Τι να διαδηλώσω μωρέ με αυτούς που το καλοκαίρι τα παράτησαν και πήγαν Μύκονο; Θα πήγαινα, αλλά δεν έχει ταξί…

Πειστικές δικαιολογίες, μπορείς να κάτσεις να τα βλέπεις από την τηλεόραση. Μπορείς να βρίζεις κιόλας “ επειδή όποιος του καπνίσει κάνει πορεία και κλείνει δρόμους”. Μη σε ξανακούσω όμως να κατηγορείς πολιτικούς! Δεν έχεις δικαίωμα! Γιατί σε ξέρω ανθρωπάκο! Εσύ που δε θα πας επειδή βρήκες διακιολογία, εσύ είσαι ο πρώτος ξερόλας. Εσύ είσαι που στο καφενείο φωνάζεις πιο δυνατά από όλους! Εσύ είσαι που τα ήξερες και μας τα έλεγες χρόνια αλλά εμείς δε σ’ακούγαμε! Εσύ είσαι που και τώρα είσαι επαναστάτης γιατί τους βρίζεις βλέποντας τηλεόραση και λες με μαγκιά τρεχούμενη από τα μπατζάκια στην παρέα σου ότι δεν πρόκειται να τους ξαναψηφίσεις.

Είσαι μεγάλος ραγιάς όμως ανθρωπάκο. Ο μεγαλύτερος από όλους. Λένε πως είναι πιο εύκολο να φωνάζεις για τα ιδανικά σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτά. Κι εσύ το επιβεβαιώνεις. Ζήσε με αυτά! Βγες μια μέρα στο δρόμο! Φώναξε γι’αυτό που σε πνίγει! Κι αν όχι εσένα, πνίγει τον γείτονά σου! Βγες να φωνάξεις για να βγει κι ο γείτονάς σου όταν αύριο θα πνίγεσαι εσύ! Αν βγεις στο δρόμο δεν είσαι ΚΚΕ, είσαι σκεπτόμενος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, είσαι αγωνιστής.

Θα πάμε ειρηνικά και όμορφα να διαδηλώσουμε. Αν δεις επεισόδια θα πας παραπέρα. Αν τυχόν οι αστυνομικοί πετάν δακρυγόνα, νερά ή τέλος πάντων σε απωθήσουν φύγε αν θες. Θα πας σπίτι όμως ήσυχος που βγήκες να δείξεις τη δυσαρέσκειά σου. Δεν είπε κανείς ότι αύριο θα αλλάξουμε τον κόσμο… Απλά σε παρακαλώ αν δεν έρθεις, μην ξαναγκρινιάξεις. Βαρέθηκα να σ’ακούω να γκρινιάζεις. Και στην τελική ξέρεις ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα μου έρθει στο μυαλό αν σ’ακούσω; Καλά σου κάνουν!

Σου κλέβουν τι ζωή κι εσύ το συζητάς μόνο στις καφετέριες. Τι θα πεις στα παιδιά σου όταν σε ρωτήσουν σε 20 χρόνια τι έκανες τότε που σε πούλησαν από πάνω μέχρι κάτω; Μα πιο πολύ τι θα πεις στον καθρέφτη σου ρε ανθρωπάκο;
 



ΣΚΑΣΕ Η ΔΡΑΣΕ!!!

πηγή:olympia 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου