Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ

 Απο την Μαρία Καπαντζάκη
 
Η ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ θα είναι τελικώς οι δύο μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που θα επιχειρήσει να προωθήσει, μέσα στο 2011, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να «πιάσει» το στόχο των 5 δις ευρώ, που έχει θέσει, μετά και τις τελευταίες, σχετικές, εξαγγελίες Βενιζέλου, την Τρίτη το βράδυ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στα ΕΛΠΕ, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη σχετική διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, που έγινε τις προηγούμενες μέρες, προέκυψε ότι ο όμιλος Λάτση, ο οποίος έχει και μια option πρώτης άρνησης, εμφανίζεται τελικώς θετικός στην....
προοπτική της εξαγοράς ενός επιπλέον πακέτου της εταιρίας, που θα του διασφαλίσει, ουσιαστικά, τον πλήρη έλεγχο της.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που συνδέουν το γεγονός αυτό με την πρόσφατη ανακοίνωση της συγχώνευσης της τράπεζας του ομίλου Λάτση Eurobank με την Alpha Bank.

Οι έχοντες ωστόσο γνώση των λεπτομερειών του εγχειρήματος, αποκλείουν την οποιαδήποτε περίπτωση να ανταποκρίνεται στην αλήθεια αυτός ο συσχετισμός.

Τόσο το project των ΕΛΠΕ όσο κι εκείνο της ΔΕΠΑ αναμένεται να «βγουν» μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα, ενώ ήδη έχει αρχίσει να «τρέχει» το παράλληλο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Η εντολή για ενεργοποίηση του σχετικού Ταμείου έχει «φύγει» ήδη από το υπουργείο Οικονομικών και η πρόθεση είναι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να προκύψουν δύο τουλάχιστον καλά deals και σε αυτό το μέτωπο.

Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, βεβαίως, κάτι τέτοιο κρίνεται δύσκολο, εκτός κι αν το ενδιαφέρον που θα προκύψει θα προέρχεται αποκλειστικά από το εξωτερικό.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις πρώτες διερευνητικές «ματιές» που έχουν γίνει εκτός συνόρων για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης.



πηγή:eoellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου