Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Εκόνες εμφυλίου πολέμου: Κυβερνητικοί κατά εξεγερμένων πολιτών...






Εικόνες εμφυλίου πολέμου εκτυλίσσονται αυτή την στιγμή στα δύο κυριότερα αστικά κέντρα της χώρας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας, ορισμένες μονάδες των οποίων αντιστέκονται … εντελώς απρόθυμα στους διαδηλωτές και είναι βέβαιο ότι αν επρόκειτο να επιλέξουν θα επέλεγαν την πλευρά των εξεγερμένων.

Δεκάδες μηνύματα αστυνομικών φτάνουν στο defencenet.gr, που δηλώνουν εντελώς απρόθυμοι να κτυπήσουν τους ανθρώπους που απλά διεκδικούν δικαίωμα στην επιβίωση. Ένα από αυτά γράφει «Πώς να κτυπήσουμε βρε παιδιά τους μεροκαματιάρηδες που δεν έχουν να φάνες Αφού βλέπουμε τα πρόσωπά τους, είναι εντελώς απελπισμένοι»!

Λίγο πριν τις 19.00 ξεκίνησαν τα σοβαρά επεισόδια όπως ήδη έχει καταγράψει το defencenet.gr έξω από το “Βελλίδειο” όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να επανατοποθετήσουν κιγκλιδώματα που είχαν προηγουμένως ρίξει διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές προς την οδό Αγγελάκη έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων κατά των οδηγών ταξί με τους οποίους είχαν ενωθεί «αγανακτισμένοι» από την προσυγκέντρωση του Λευκού Πύργου.

Οι διαδηλωτές έριξαν κατά των αστυνομικών πέτρες, ξύλα, μπάζα, ενώ έπεσαν και οι πρώτες μολότοφ. Η ένταση, ξεκίνησε λίγο μετά τις18.00 όταν έφτασε έξω από «Βελλίδειο» η πορεία των οδηγών ταξί, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να απομακρύνουν τα κιγκλιδώματα που είχε τοποθετήσει η Αστυνομία. Εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών πάντως δήλωσαν ότι υπεύθυνοι ήταν οπαδοί του Ηρακλή που έχουν παρεισφρήσει στην πορεία τους.

Νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία των οδηγών ταξί προς το Βελλίδειο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην πορεία αυτή μετέχουν περίπου 8.000 (!) άτομα.

Η Αστυνομία έχει ήδη προβεί σε προσαγωγές 94 ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για πιθανή συμμετοχή σε επεισόδια και έχουν συλληφθεί δύο άτομα. Μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» βρίσκονται στα διόδια των Μαλγάρων και ετοιμάζονται να ανοίξουν τις μπάρες. Την ίδια ώρα οι «αγανακτισμένοι» έχουν ενωθεί με τους αντιεξουσιαστές μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Συνέχεια έρχονται ενισχύσεις στους Θεσσαλονικείς πολίτες που επιτίθενται κατά κύματα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων από εξεγερμένους οι οποίοι έρχονται στην Θεσσαλονίκη από διάφορα μέρης της Β.Ελλάδος

Η ΔΕΘ έχει ανοίξει ήδη τις πύλες της, αλλά μόνο άνδρες των ΜΑΤ την επισκέπτονται.

Συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και στην πίσω είσοδο της ΔΕΘ, όπου μάλιστα έχει τοποθετηθεί ο "Αίαντας" που λειτουργεί πυροσβεστικά.

Την ίδια ώρα επεισόδια έχουν ξεκινήσει και στην Αθήνα: Λίγο μετά τις 21.00 στην πλατεία Συντάγματος περίπου 1000 αγανακτισμένοι δέχθηκαν την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων και απωθήθηκαν από την πλατεία, ενώ συγκρούσεις γίνονται και στην είσοδο του μετρό Συντάγματος. .

Η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη…




πηγή:defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου