Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

FT: "Αφού δεν έχουν να εισπράξουν οι τράπεζες από την 6η δόση, κάντε τη ζωή δύσκολη στους Έλληνες"

 «Η τραγωδία της Ελλάδας είναι ευθύνη της ίδιας της χώρας και από τη στιγμή που έως το Δεκέμβριο δεν υπάρχει ανάγκη αποπληρωμής οφειλών σε διεθνείς πιστωτές, η τρόικα θα έπρεπε να παρακρατήσει την επόμενη δόση προς την Αθήνα εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της». Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση αυτού που είχε γράψει το defencenet.gr, ότι η κακοτυχία της χώρας είναι ότι στην 6η δόση δεν έχει να πληρώσει τις ξένες τράπεζες. Γι αυτές ενδιαφέρονται, γι αυτές "πονάνε, όχι για την Ελλάδα.

Aυτό γράφουν στο κύριο άρθρο τους οι Financial Times, σημειώνοντας ότι είναι ευκαιρία για τους πολιτικούς να δουν κατάματα την αλήθεια.

Στο κύριο άρθρο σημειώνεται ότι εφόσον δεν καταβληθεί η 6η δόση, τα θύματα των άδειων ταμείων θα είναι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι και δικαιούχοι επιδομάτων.

«Με τον τρόπο αυτό η ελληνική πολιτική τάξη επιτέλους θα υποχρεωνόταν να αντιμετωπίσει την αλήθεια» σχολιάζει η εφημερίδα.

«Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τις δηλώσεις 'είμαστε όλοι μαζί σε όλο αυτό', οι πολίτες της χώρας είναι διαιρεμένοι σε αυτή την κρίση σε αυτούς που επωφελούνται από ένα δυσλειτουργικό κράτος -εργαζόμενοι σε προστατευμένα και υπεραμειβόμενα κλειστά επαγγέλματα, στο δημόσιο ή σε τομείς που ελέγχονται από τα συνδικάτα –και στην πλειοψηφία που πληρώνει για τη διατήρηση αυτών των προνομίων και υφίσταται το βάρος της λιτότητας» γράφει ο αρθρογράφος.

Οι Financial Times σημειώνουν ότι το ευφυές αυτή τη στιγμή θα ήταν να «κατευθύνει κανείς την αγανάκτηση εκεί όπου είναι η ρίζα της: εις βάρος αυτών που εκμεταλλεύονται ένα κατεστραμμένο σύστημα.

» Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από έναν πολιτικό (σ.σ.: Αυτός που γράφαμε ότι πρέπει να αναλάβει με στιβαρό τρόπο την διακυβέρνηση της χώρας) που θα πάει με το μέρος αυτών που τώρα είναι τα άουτσάιντερ. H αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους (όπως θα συνέβαινε αν δεν καταβληθεί η 6η δόση) θα προκαλέσει αυτή την αναμέτρηση. Όταν οι πολιτικοί δεν έχουν το κουράγιο, η καλύτερη λύση είναι μια ώθηση αυτού του είδους".



   πηγή:defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου