Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Αμερικανοί καλούν τον Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον ...για ΑΟΖ, Τουρκία, χρέος



Με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να φθάσει στην αμερικανική μεγαλούπολη το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και την επομένη θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των επαφών του με τον γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με στελέχη σημαντικών εβραιοαμερικανικών οργανώσεων.

Στο πρόγραμμα των συναντήσεων, τα βλέμματα της διεθνούς οικονομίας αναμένεται να είναι στραμμένα στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός στις 20 Σεπτεμβρίου με τη σιδηρά κύρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Με το ελληνικό ζήτημα να έχει ξεφύγει της κατάστασης, προκαλώντας τριβές όχι μόνο στις χώρες της ΕΕ αλλά και στον ίδιο τον Οργανισμό, πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις προθέσεις του ΔΝΤ καθώς και τι θα συζητήσει ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής και άλλων περιοχών. Επίσης, θα παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και στο γεύμα του γγ των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπανδρέου, έχει προσκληθεί σε γεύμα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το βράδυ της ίδιας μέρας (Δευτέρα 19 του μηνός) θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, που διοργανώνει το Foreign Policy Association. Όπως και πέρσι, θα έχει την ευκαιρία να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί προς τιμή του δεξίωση στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο, όπου θα παραστούν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αξιωματούχοι ομογενειακών φορέων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και άνθρωποι των τεχνών.

Στο μεταξύ, σειρά επαφών στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα έχει με αρκετούς ομολόγους του ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου, καθώς και στις καθιερωμένες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους ομολόγους τους των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Για άλλες συναντήσεις και συμμετοχές σε συνόδους κορυφής που θα αφορούν θέματα της αρμοδιότητάς τους θα βρίσκονται στις ΗΠΑ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.



πηγή:infognomonpolitics 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου