Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ντοκουμέντο! Η σφαγή του τουρκικού Στρατού στην Çukurca!


Το βίντεο-ντοκουμέντο δάρκειας 19' της ενέδρας του PKK στην φάλαγγα των οχημάτων του τουρκικού Στρατού στις 17 Αυγούστου όπου σκοτώθηκαν 11 Τούρκοι στρατιωτικοί εκ των οποίων ένας ήταν Ταγματάρχης στην περιοχή Çukurca της επαρχίας Hakkari, αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr.

Όπως φαίνεται από τα στιγμιότυπα οι μαχητές του PKK τοποθετούν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ένα επαρχιακό δρόμο ο οποίος διασχίζει ένα φαράγγι με ιδιαίτερα δύσκολη γεωμορφολογία. Στο βίντεο φαίνεται η πομπή των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού τύπου Kirpi τουρκικής κατασκευής ισραηλινής σχεδίασης να διασχίζει το φαράγγι και την έκρηξη δύο αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί όπως φαίνεται κάτω από το οδόστρωμα.

Η πομπή αποτελείτο από ένα προπορευόμενο όχημα τύπου Cobra και ακολουθούσαν 6 οχήματα τύπου Kirpi. Από την έκρηξη ένα όχημα Kirpi εκτινάσσεται σε απόσταση μερικών μέτρων ενώ ένα ακόμα όχημα του ιδίου τύπου παθαίνει ζημιές ενώ και το Cobra έχει ανατιναχτεί. Ακολουθεί ένα μπαράζ εκρήξεων και βολές από πολυβόλα ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες βγαίνουν από τα οχήματα τους και πηγαίνουν προς την μία άκρη του δρόμου προσπαθώντας να βρουν κάλυψη.

Καθόλη την διάρκεια της καταγραφής της επίθεσης ακούγονται οι διάλογοι των μαχητών του PKK που παρακολουθούν την επίθεση από το βουνό στην μία άκρη του φαραγγιού. Λίγο αργότερα μετά την πρώτη επίθεση έρχεται το πρώτο ελικόπτερο ένα S-70 το οποίο επίσης βιντεοσκοπείται. Στο σημείο της επίθεσης αφικνείται ένα συμβατικό ασθενοφόρο για την μεταφορά των τραυματιών.

Πιθανώς οι Τούρκοι πιστεύουν ότι οι μαχητές του PKK έχουν φύγει για αυτό και επιτρέπουν στο πολιτικό ασθενοφόρο να προσεγγίσει το σημείο της επίθεσης. Ακολουθεί νέα επίθεση μόλις το ασθενοφόρο φεύγει στους πεζούς πιο Τούρκους στρατιώτες ενώ μερικά λεπτά αργότερα καταφθάνουν στην περιοχή της επίθεσης δύο ελικόπτερα AH-1W ένα εκ των οποίων πετά χαμηλότερα από το σημείο που οι μαχητές του PKK πραγματοποιούν την βιντεοσκόπηση.

Ακολούθως οι Τούρκοι στρατιώτες αρχίζουν να ανεβαίνουν την πλαγιά απέναντι από το σημείο που πραγματοποιείται η βιντεοσκόπηση, ενώ νέες δυνάμεις καταφθάνουν στο σημείο της επίθεσης και ασθενοφόρα περισυλλέγουν τους τραυματίες. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς των τραυματιών δεν εκδηλώνεται κάποια νέα επίθεση παρα μόνο όταν στο σημείο προσεγγίσει ένα όχημα BTR-80 της Στρατοχωροφυλακής το οποίο από τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου ανατινάσσεται.

Από όσα φαίνονται στο βίντεο, είναι καθαρά θέμα τύχης για τους Τούρκους που δεν είχαν πενταπλάσιους νεκρούς.

Προς το τέλος του βίντεο διακρίνονται οι Τούρκοι στρατιώτες ενός οχήματος Kirpi που προσπαθούν να σώσουν τους τραυματίες του BTR-80. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τουρκικός Στρατός την ημέρα εκείνη θα μπορούσε να είχε χάσει περισσότερους άνδρες αν οι μαχητές του PKK αποφάσισαν να βαρέσουν στο «ψαχνό» ενώ πιθανόν να έχανε και δύο επιθετικά ελικόπτερα τα οποία πέταγαν σχεδόν αμέριμνα κοντά στις θέσεις των μαχητών σε ύψος χαμηλότερο από αυτούς...Δείτε το video εδώ



πηγή:defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου