Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

“Στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους και αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων”



Το Ισραήλ περνά στην αντεπίθεση μετά τη σωρεία απειλών από τον Τ.Ερντογάν..

Σύμφωνα με την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Ισραήλ «Yediot Ahronot» που επικαλείται πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, οι ισραηλινές αρχές φαίνονται έτοιμες να.. ξεκινήσουν σειρά επαφών με το αρμενικό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να πιέσουν τις αμερικανικές αρχές να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ προετοιμάζουν και επικοινωνιακή εκστρατεία για να αναδείξουν την «καταπίεση των μειονοτήτων της Τουρκίας από τις τουρκικές αρχές».

Πέρα από τον μεγάλο αντίκτυπο που θα έχουν στην Τουρκία οι ενδεχόμενες αυτές ενέργειες του Ισραήλ, η εφημερίδα κάνει λόγο και για την πρόθεση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ να ξεκινήσει σειρά επαφών με Κούρδους ηγέτες ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο παροχής στρατιωτικής βοήθειας από το Ισραήλ προς το PKK!

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα δηλώνει κατηγορηματικά πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για το θάνατο των εννέα Τούρκων πολιτών που επέβαιναν στο «στολίσκο της ελευθερίας» με κατεύθυνση τη Γάζα.


πηγή:greece-salonika 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου