Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

"ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ", ΛΕΝΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΠΛΕΥΡΑ!



Η περιοχή "ερευνών" των Τούρκων

Απορρίφθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ελληνικό διάβημα για την διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τα νορβηγικά σκάφη που εκτελούν έρευνες κατ’εντολή της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει ελληνική υφαλοκρηπίδα σε αυτές τις περιοχές!

"Οι έρευνες έχουν οριστεί να γίνουν σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας", είναι η απάντηση της Άγκυρας στο διάβημα του ΥΠΕΞ.

Τουρκικά σκάφη πλέουν ανοικτά της Αττάλειας αυτή την στιγμή. Κοντά στα νορβηγικά ερευνητικά είναι μία τουρκική κορβέτα Α69. Μια πυραυλάκατο έχει αφήσει το Π.Ν. στη Ρόδο κατόπιν κυβερνητικών εντολών.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αυτό που από την αρχή είπαμε: Η Άγκυρα ενθαρρυμένη από την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, «βαπτίζει» τουρκική την ελληνική υφαλοκρηπίδα σβήνει από τον χάρτη τη Μεγίστη (Καστελλόριζο) και μεταφέρει πλέον 100% τον αγώνα για κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο στο ελληνικό γήπεδο, όπου θεωρούν ότι μπορούν να κινηθούν πιο άνετα σε αντίθεση με τις εσχατιές της Α.Μεσογείου, όπου «παραμονεύουν» οι Ισραηλινοί που δεν αστειεύονται…

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ελληνική πλευρά. Θα δεχθεί την τουρκική απάντηση; Θα τους επιτρέψει να μπούν στο «σπίτι" μας και να κάνουν έρευνες;

 Θα παραχωρήσει de facto δικαιώματα; Ή θα αντιτάξει σθεναρή στάση; Το μπαλάκι είναι στην ελληνική πλευρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου