Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

"Ασπίδα του Δαυίδ", στον Όμηρο για τα 8,5 τρις αέριο της Κύπρου!



Μία αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας γύρω και πάνω από τη πλατφόρμα ΟΜΗΡΟΣ, ανοιχτά της Κύπρου,έχουν δημιουργήσει οι ισραηλινοί. Με UAV από τον αέρα και πολεμικά πλοία στη θάλασσα,η περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες είναι αποκλεισμένη σε περίμετρο πέντε μιλίων! Το μήνυμα που στέλνει το Ισραήλ στην Τουρκία είναι σαφές:”μην τολμήσετε”. “Στρατιωτική ένταση συσσωρεύεται ανάμεσα στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ,την ώρα που η Κύπρος ετοιμάζεται να αρχίσει διερευνητικές γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο τη Δευτέρα “, αναφέρουν πηγές από το Ισραήλ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Debkafiles, η Άγκυρα έχει θέσει σε ετοιμότητα τις ΕΔ και επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά από το επεισόδιο του Mavi Marmara προσέγγισαν τα παράλια του Ισραήλ σεμ απόσταση μικρότερη των 80 χλμ. προσπαθώντας να πετάξουν κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το γεωτρύπανο της Noble Energy.
Μόνο που στη περιοχή βρίσκονται εδώ και πολυ καιρό ισραηλινά πολεμικά πλοία,τα οποία “εγκλωβίζουν”,ότι πετά και ότι πλέει. Στον αέρα πετούν ισραηλινά UAV. Οποιαδήποτε προσπάθεια να προσεγγίσει κάποιος τον “Όμηρο” ,όπως έχουν ονομάσει τη πλατφόρμα ,κρύβει θανάσιμους κινδύνους.Κι αυτό το γνωρίζει καλά η Άγκυρα και ο Ταγίπ Ερντογάν. Αντέχει να έχει στρατιωτικές απώλειες; Κάποιοι λένε ότι μπορεί και να το επιδιώκει,αρκεί να αποδείξει στον αραβικό κόσμο ότι τα έβαλε πραγματικά με το Ισραήλ. Επικίνδυνη προσέγγιση αν έχει ίχνος αλήθειας βέβαια.
Ο Ερντογάν λένε οι ισραηλινοί, δεν έχει συνδέσει την αντιπαράθεσή του με το Ισραήλ, με τα ελληνοτουρκικά και τη Κύπρο. Όμως όπως έχει η κατάσταση είναι λιγο δύσκολο να διαχωρίσει τα μέτωπα.
Προς το παρόν παρακολουθεί την επιχείρηση εξόρυξης φυσικού αερίου στο Κυπριακό οικόπεδο 12 που βρίσκεται στα σύνορα με το κοίτασμα Λεβιάθαν. Τι λένε ότι θα προκύψει απο εκεί οι ισραηλινοί;

8,5 τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου!
 

Σύμφωνα με τις ισραηλινές πηγές ο Ερντογάν έχει στείλει ήδη εξοπλισμό για γεωτρήσεις στη κατεχόμενη Κύπρο, ώστε να κάνει κάποιες γεωτρήσεις παράνομα,στα ανοιχτά του νησιού.
Όμως όπως πιστεύουν στο Ισραήλ,αυτό δεν θα του είναι αρκετό. Έτσι όπως κλιμάκωσε την ένταση μία …συμβολική γεώτρηση θα τον απαξιώσει στα μάτια του αραβικου κόσμου που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει. Η δεύτερη επιλογή του είναι να …βομβαρδίσει την εξέδρα της Noble Energy! Κάτι που όπως φαίνεται κανείς δεν πιστεύει .
Στο Ισραήλ όμως θεωρούν δεδομένο ότι οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση της Άγκυρας στη περιοχή των ερευνών θα εμπλέξει άμεσα στρατιωτικά Ελλάδα,Κύπρο και Ισραήλ.


πηγή:greeknation 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου