Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Aποκαλύπτουμε την..." Νέα Ακρόπολη" Μέρος β'





Σημείωση freedomhellas: Μετά τις αποκαλύψεις μας για την οργάνωση ''ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ'' του πρώτου μέρους που μπορείτε να διαβάσετε εδώ,συνεχίζουμε τις αποκαλύψεις μας με το πιο κάτω κείμενο,καθώς και μερικά σχόλια κάποιων που φαίνεται να κατέχουν αρκετά καλά το θέμα,αφού ο ένας εξ αυτών υπήρξε μέλος της οργάνωσης και υψηλόβαθμο στέλεχος,ο οποίος αποχώρησε και την πολέμησε.

Πηγή:Χριστιανική Φοιτητική Δράση: http://www.xfd.gr


Ως φοιτητές,αλλά και ως πολίτες θα έχετε πιθανόν αντιληφθεί την παρουσία μιας κίνησης με το όνομα "Νέα Ακρόπολη" στο χώρο του πανεπιστημίου, αλλά και σε άλλα μέρη, όπου ο προσηλυτισμός είναι εύκολος. Δίνουμε το λόγο λοιπόν στον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο Τσιάκκα, M.A. Theology U.K. και στο "Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων Παραχριστιανικών - Παραθρησκευτικών Ομάδων και Σύγχρονων Ιδεολογικών Ρευμάτων" (Έκδοση Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης), στο οποίο ο π. Χριστόφορος παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία για την ταυτότητα της τόσο παλιάς "Νέας Ακρόπολης"να μας πληροφορήσουν σχετικά για το περι τίνος πράγματος πρόκειται:

Η κίνηση αυτή παρουσιάζεται στον Ελλαδικό χώρο ως "Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα Ακρόπολη". Ιδρύθηκε το 1981 από τον Γ. Α. Πλάνα, αλλά πρόκειται για οργάνωση του Αργεντινού Jorg Augel Livranga Rizzi.

Στην ομάδα αυτή ανήκει επίσης μια άλλη οργάνωση το "Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις".



Η διδασκαλία της οργάνωσης



Είναι ολοκληρωτική και επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, η Νέα Ακρόπολη "θέλει να κατασκευάσει ένα Νέο Άνθρωπο, μια Νέα και καλύτερη νοοτροπία για ένα Νέο και Καλύτερο για όλους κόσμο. Ο νέος κόσμος θα γίνει αφού δημιουργηθεί ο νέος άνδρας και η νέα γυναίκα,που θα αρμόζουν στην εποχή του Νέου Αιώνα", ο "Νέος Άνθρωπος, ο αληθινός άνθρωπος".



Ο στόχος της Νέας Ακρόπολης


Η οργάνωση αυτή έχει ως σκοπό της "να δημιουργήσει τη νέα φυλή, την τάξη της εξουσίας. Σ' αυτή φτάνει κάποιος με τη διαδικασία της αυτοεξέλιξης. Στον "Νέο Κόσμο" θα αναγνωριστούν ως πολίτες μόνο όσοι κατορθώσουν να βγουν από την "άρρωστη πνευματική νηπιότητα", οι ευθύνες που θα αναλάβουν θα είναι ανάλογες με το βαθμό εσωτερικής εξέλιξης κάθε ατόμου" (Ο Αγγελιοφόρος, πολυγρ. Εκδ. Της Νέας Ακρόπολης, σ. 3, Τι είναι Νέα Ακρόπολις).



Οι αντίληψεις της κίνησης



Οι λαοί διδάσκει η οργάνωση, διευθύνονται σήμερα από τα "σιδερένια αφεντικά της ιδεολογικής κατοχής", που έχουν "σάπια καρδιά". Όμως σ' αυτή τη σαπίλα θα φυτρώσουν οι νέοι σπόροι μιας "Νέας Εποχής" (Νέα Ακρόπολη 11, σ. 10).

Η οργάνωση καλύπτει προς τα έξω τις αληθινές της προθέσεις. Στο απόρρητο βιβλίο "Εγχειρίδιο του Οδηγητού", που θεωρείται το ευαγγέλιο της κίνησης, ο Livranga αναφέρει: "Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει, εικόνα προσωπικής ευχαρίστησης, χωρίς να υποψιάζεται κάποιος πως οι άνθρωποι καλούνται ν' αλλάξουν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες. Όταν δεθούν με την ομάδα, τότε μας κατανοούν και θεωρούν παράσημο τις θέσεις που προηγουμένως θα τους έφερναν φόβο" (Manuel du Dirigant).



Ο "Νέος Κόσμος"κατα την "Νέα Ακρόπολη"



Για να φτάσουμε στο "Νέο Κόσμο" πρέπει να εξουδετερωθεί η δημοκρατία, που είναι η αράχνη και "συνεπής πηγή δυστυχίας"(Γ. Λιβράγκα, Κοινωνικοπολιτική, σ. 42-44).



Ο "νέος κόσμος" θα κυβερνάται από τους "φιλοσόφους" (Κοινωνικοπολιτική, σ. 75).



Σύμφωνα με το "Εγχειρίδιο του Οδηγητού", η επιτυχία για εξουσία είναι πάντοτε έκφραση της τάσης για τελειοποίηση και για ολοκλήρωση. Όσοι δεν έχουν αυτή την επιθυμία, είναι βλάκες ή ανόητοι Βούδες. 'Όποιος δε νοιώθει μέσα του τη δύναμη να είναι οδηγητής, δεν πρέπει να εξοντωθεί από τους άλλους. Είναι καλύτερο να υπηρετεί τους άλλους".



Οι διάφορες "τάξεις" και η νέα φυλή,κατα την "Νέα Ακρόπολη"





Η οργάνωση λοιπόν αναλαμβάνει να δημιουργήσει τη "νέα φυλή", την τάξη της εξουσίας. Σ' αυτή φθάνει κάποιος με τη διαδικασία της αυτοεξέλιξης. Στο "Νέο Κράτος"; θα αναγνωριστούν ως πολίτες μόνο όσοι κατορθώσουν να βγουν από την "άρρωστη πνευματική νηπιότητα". Οι ευθύνες που θα αναλάβουν θα είναι ανάλογες "με το βαθμό εσωτερικής εξέλιξης κάθε ατόμου" (Κοινωνικοπολιτική, θέμα 5, σ. 4-5).



"Νέα Ακρόπολη":Το ρατσιστικό Σώμα Ασφαλείας-στρατός της Νέας Εποχής-New Αge!



Αυτή η ρατσιστική οργάνωση δεν έχει πρόβλημα να παρουσιάζεται προς τα έξω με νομοταγές προσωπείο, να εμφανίζεται υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Όμως η πραγματική θέση και αξιολόγηση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών φαίνεται καθαρά στα έντυπά της, που δεν προορίζονται για το ευρύτερο κοινό: Στην κορυφή του "Νέου Κράτους" θα είναι ο "Ένας", ο ";περισσότερο δυνατός και έξυπνος". Δε θα υπάρχει δημοκρατικό σύστημα, γιατί αυτό κυριαρχεί μόνο στους λαού που βρίσκονται σε "υπάνθρωπη κατάσταση" (Κοινωνικοπολιτική, Θέμα 4, σ. 2). Είναι ο "Αγγελιαφόρος της Νέας Ακρόπολης", εκείνος που διακηρύσσει: "εγώ είμαι ο σπόρος, ο άνθρωπος του 21ου αιώνα είναι ο σπόρος... Είναι ο πρόδρομος και ο Αγγελιαφόρος. Οι σπόροι δεν αναπτύσσονται πάνω σε πέτρες. Γι' αυτό είμαι εδώ";(ο Αγγελιαφόρος, σ. 1).

Για να επιβληθεί το νέο σύστημα πρέπει να γκρεμιστούν τα παλιά. Γι' αυτό και ο "Αγγελιοφόρος" θεωρείται "καταστροφέας των ειδώλων". Μπροστά στην "καταιγίδα της νέας ζωής και των καινούργιων ιδεών", θα παραμερισθούν "οι δυνάμεις της σιγής" (ο Αγγελιαφόρος, σ. 1-2.18).Των Χριστιανων δηλαδή εννοεί,μην σας παραπλανούν οι λέξεις!



Για την "εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια" της οργάνωσης τέλος, λειτουργεί το "Σώμα Ασφαλείας" (Corp de Securite), το οποίο φροντίζει για την ασφάλεια μέσα στην ομάδα και για τη στεγανοποίησή της προς τα έξω. Οι εκδηλώσεις αυτού του "σώματος" εμφανίζονται ως πρόγραμμα "αγωνιστικής σχολής", π.χ. Τζούντο, καράτε κ.ο.κ. Στο εξώφυλλο του Δελτίου του Corp de Securite (Bulletin du CS, Δεκέμβριος 1977) δημοσιεύεται η ακόλουθη παράσταση: Νεαρός άνδρας με περιβραχιόνιο και σκούφο, με το ένα πόδι γονατιστός, υψώνει το δεξί βραχίονα μπροστά στο έμβλημα της Νέας Ακρόπολης, που περιβάλλεται από τον ήλιο. Είναι ένας αετός, που στεφανώνεται από πυρσό, ένα φτερό και διπλός πέλεκυς. "Είμαστε το έμβρυο", λέει η κίνηση, αλλά, προσθέτει: "Το Σώμα Ασφαλείας θα είναι μία μέρα ένας μεγάλος στρατός, μια μεγάλη δύναμη" (σ. 1).



Εμείς σημειώνουμε τέλος οτι "Η Νέα Ακρόπολη είναι ένας Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός που βρίσκεται σε περισσότερες από 45 χώρες και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 ενεργά μέλη, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, οι οποίοι εκφράζονται σε περισσότερες από 15 γλώσσες "οπως αναφέρεται στο επίσημο site της οργάνωσης στην Ελλάδα (nea-acropoli.gr),ενώ ο Νέος Κόσμος που θέλουν,θα απαλλαγεί ουσιαστικά έστω και βίαια,απο τους Πνευματικά αντιδραστικούς Χριστιανούς,ο νοών-νοείτω...




Σχόλια



Ήταν το 1983, όταν έγινα μέλος της Νέας Ακρόπολης. Από την πρώτη στιγμή που έγινα μέλος εργάστηκα με όλη μου την ψυχή για το δυνάμωμά της στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα ανέλαβα την αρχηγεία της δομής στη Θεσσαλονίκη και έγινα ένας από τα τέσσερα ανώτερα στελέχη της κίνησης στην Ελλάδα, μέχρι την παραίτησή μου από την αρχηγεία τον Μάρτιο του 1991.Τον Ιούνιο του ίδιου έτους έφυγα και από μέλος της Ν.Α. και τον Οκτώβριο μετά από εντατική έρευνα στην προϊστορία της οργάνωσης, ξεκίνησα ένα αγώνα ενημέρωσης για το τη πραγματικά ήταν αυτή η οργάνωση. Στην αρχή πίστευα πως χρωστάω σε όσους έβαλα στη Ν.Α. και όχι μόνο σε αυτούς αλλά και σε όλους όσους είχα επηρεάσει με τις χιλιάδες αφίσες που κολλούσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε όσους είχαν παρακολουθήσει τις διαλέξεις μου, τα θεατρικά και άλλες δραστηριότητες που είχα οργανώσει. Πολύ χαρακτηριστικά, μπορώ να πω, πως η σκέψη που μου έδωσε την κινητήρια δύναμη να πάω κόντρα στη Ν.Α. για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι, πως όταν ανοίγουμε ένα λάκκο να πέσουν οι άλλοι μέσα, όταν καταλάβουμε το λάθος μας, προσπαθούμε με εντιμότητα να τον κλείσουμε και όχι να πάμε σπίτι μας χωρίς να ξανακοιτάξουμε πίσω μας. Αυτές μου οι δράσεις βέβαια είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν ποικίλα, όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για μένα που από μόνος μου έγινα περισσότερο γνωστός στη μετά Ν.Α. εποχή μου παρά όταν ήμουν ένας από τους τέσσερεις ανώτερους στη οργάνωση. Δεν λέω βέβαια για το πόσο με κατηγόρησαν και με συκοφάντησαν οι πρώην σύντροφοί μου, πιστοί πάντα στο εγχειρίδιο του οδηγητή του 1981. Σήμερα μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια και ενώ έχω πατήσει επιτυχημένα στα πόδια μου ( επαγγελματικά, πολιτικά, κοινωνικά), μπορώ με σιγουριά να πω πως και πάλι έκανα λάθος. Δεν χρωστάω σε κανένα. Ο καθένας είναι άξιος του παρελθόντος του και των πράξεών του. Αν κάποιος του χρωστάει που είχε αυτή την αρνητική εμπειρία, αυτοί είναι μόνο οι γονείς του και όλοι εκείνοι που έχουν σαν ρόλο τους την προστασία των πολιτών σε όποιο χώρο και αν ανήκουν. Σήμερα, το να είσαι σε μια τέτοια οργάνωση θεωρώ πως είναι καθαρά θέμα βλακείας.



Από γαραντζώτης γιάννης 


απο την αρχη δεν σου λενε ουτε τα ποσα που χρειαζεται να δινεις ουτε τι ειδους σεμιναρια ειναι.θελουν ατομα χωρις προσωπικοτητα για να τα εκμεταλευονται.προσπαθουν να σου περασουν οτι εχεις πχ ψυχολογικα προβληματα και οτι εκει θα βρεις τον εαυτο σου.υπαρχουν καποια παρα πολυ αξιολογα ατομα αλλα οι περισσοτεροι επειδη δεν εχουν να κανουν κατι αλλο στη ζωη τους ασχολουνται εκει ελπιζοντας να ανεβουν στην ιεραρχια.αναμεσα στα αλλα που λενε ειναι οτι θα αλλαξουν το κοσμο.ειναι κατα της δημοκρατιας.τον κοσμο τον αλλαζουν οι αγανακτισμενοι που κτεβαινουν στο δρομο οχι αυτοι οι αποκαλουμενοι..ακροπολιτανοι που πιστευουν οτι πχ ο Λιβρανγκα μικρος υπνωτιζε τις κοτες της γιαγιας του..


Από ανωνυμος | Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011 11:50 μμ


Γράφω γιατί νοιώθω χρέος μου μοιραστώ την εμπειρία μου. Ελπίζω να είναι διαφωτιστική για κάποιους. Όπως κάθετι στον κόσμο μας, στη ΝΑ βρήκα αξιόλογα πράγματα και ανθρώπους, αλλά και κοινά λαμόγια. Η ιδεολογία είναι πολύ απλή και όμορφη. Ένας καλύτερος κόσμος, ένας καλύτερος άνθρωπος. Οι διδασκαλίες είναι παλιές και χιλιοειπωμένες. Παγκόσμια αδελφοσύνη. Ολιστική αντίληψη μέσα από συγριτική μελέτη.... Ανάπτυξη εσωτερικού ανθρώπου. Στην αρχή κόλλησα. Για κάπιοιον που ψάχνει το γιατί των πραγμάτων, εκεί βρίσκει κάποιες πρώτες απαντήσεις. Προχωρόντας καταλαβαίνεις ότι βασικό είναι να είσαι μαθητής. Που σημαίνει: υπηρεσία, αφοσίοση, έρευνα. Βιώνεις όμορφες στιγμές συντροφικότητας και αδελφοσύνης. Πλησιάζεις κάτι που σου λένε ότι λέγεται: το ιερό. Σου αρέσει συναισθηματικά. Νοητικά παίρνεις απαντήσεις. Προσφέρεις με τα χέρια. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αν είσαι λίγο βλακας, έχει καλώς. Μένεις απλό μέλος, πληρώνεις συνδρομές και όλα καλά. Άν είσαι λίγο πιο έξυπνος και πιστεύεις στον εαυτό σουκαι στο καθήκον, προχωράς αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες. Αυτός που το κάνει ανταμοίβεται με αξιώματα κτλ. Προχωράει στην Πυραμίδα. Το ίδιο έκανε και ο κύριος Γαραζιώτης, από ότι φαντάζομαι. Το παιχνίδι παίζεται στην εξουσία και κατά πόσον μπορεί να την διαχειριστεί κάποιος χωρίς να τυφλωθεί από την θέση και την δύναμη. Για μένα, εδώ είναι το μυστικό. Το χρήμα πολύ εμίσησαν, την δόξα ουδείς. Εδώ την πάτησε ο Κος Γαραζιώτης, πιστεύω. Όσο ήταν μέσα αρχηγός και εξουσίαζε απολαμβάνοντας τις τιμές και τους πελέκεις, όλα ήταν καλά. Όταν έφαγε την κλωτσιά για τους λόγους που εκείνος ξέρει, τσίνησε σαν άγριο άλογο. Για να κρατηθούν κάποιοι στην θέση του αρχηγού απομυζούν τους από κάτω τους. Το είδα και ο ίδιος και στην μετά Γαραζιώτη εποχή. Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με έκαναν να φύγω. Ο άλλος ήταν ότι οι από πάνω έκαναν τα στραβά μάτια. Η θέση μου δεν ήταν πια εκεί. Όμως δεν καταλαβαίνω την εμμονή σας κύριε Γαραζιώτη. Τόσο πληγωμένος εγωισμός? Η ζωή προχωράει. Μέσα στη ΝΑ είχα εμπειρίες που με βοήθησαν στο εξελικτικό μου επίπεδο. Αν είμαι βλάκας αφήστε με να το διαχειριστώ μόνος. Με αυτό το μυαλό γεννήθηκα. Όμως έμαθα πολλά, νομίζω. Βίωσα το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας με τον κακό λύκο. Αφού δεν με έφαγε, όλα καλά. Το να περάσει κανείς στην αντίπερα όχθη και να κατηγορεί όσα πρέσβευε διακαώς πριν από κάποια χρόνια, δείχνει μια εμπάθεια. Αφήστε τον καθένα να έχει τις εμπειρίες του. Να βρει τον δρόμο του. Η κοκκινοσκουφίτσα πρέπει να περάσει το δάσος για να μάθει. Αν θέλετε να παίξεται τον ρόλο του πατέρα, μην ξεχνάται ότι όλοι μας έχουμε έναν τέτοιον, μέσα και έξω. Εμπιστευθείται την νοημοσύνη των συνανθρώπων σας. Δεν έστε ο μόνος έξυπνος, πρωην βλάκας, όπως λέτε. Στη ΝΑ όπως και παντού ηπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν άλλους να γίνουν πιο δυνατοί. Και φυσικά υπάρχουν και οι άλλοι. Για μένα ήταν η ευκαιρία να αναπτύξω λίγο την διάκριση μου. Προχωρώ ευχαριστώντας αυτούς που με βοήθησαν θέλοντας ή όχι. Και μια ταπεινή συμβουλή για κάτι που έχω βιώσει από πρώτο χέρι. Η πολύ εξυπνάδα βλαπτει... Ή αν θέλετε, Ο βλάκας μιλάει συνεχώς για τους άλλους, ο έξυπνος για τον εαυτό του και ο σοφός για το σύμπαν, Κινέζικη σοφία.


Από Πρώην μέλος | Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 1:55 πμ



Για περισσότερα ακόμη σχόλια μεταβείτε στην ιστοσελίδα εδώ


Αμφικτύων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου