Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ "ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!


Τις τελευταίες ώρες διακινούνται απαράδεκτα άρθρα στο Διαδίκτυο από ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ "πηγές", σχετικά με την δήθεν "απόσχιση" του Αγίου Όρους και ένταξής του στη δικαιοδοσία των Ρώσων (!!!), με αφορμή την αντίδρασή του για την επιπλέον φορολογία που προτίθεται να επιβάλει το κράτος στην περιουσία των Μονών εκτός Αγίου Όρους!

Καταγγέλουμε όσους διακινούν τέτοιες απαράδεκτες φήμες ως ΨΕΥΤΕΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η υπερχιλιετής Μοναστική Πολιτεία του Άθω να αποσχιστεί από την ελληνική επικράτεια, για την οποία έχει χύσει αίμα, έχει δώσει υλική και πνευματική βοήθεια κι έχει αγωνιστεί κατά πάντων!
Ποιες είναι οι "πηγές" σας ρε αλήτες, που τολμάτε και διασπείρετε ανυπόστατες φήμες προκειμένου ν' αρπάξετε επισκεψιμότητα;


Η Ιερά Επιστασία συνεδριάζει σήμερα και πιθανόν να βγάλει μια σκληρή ανακοίνωση, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ όμως δεν θα απαρνείται την δικαιοδοσία του ελληνικού κρτάτους στον Άθω, ούτε θα ζητήσει "βοήθεια" από Ρώσους και άλλους!

Κι αυτό γιατί οι Αγιορείτες Πατέρες, παρότι εκτιμούν το ενδιαφέρον της Ρωσίας, γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κίνδυνος ενδεχόμενου ΕΚΣΛΑΒΙΣΜΟΥ της Χερσονήσου δεν έχει περάσει: Κι όπως τον πολέμησαν πριν από έναν αιώνα περίπου, θα τον πολεμήσουν και τώρα!

Φυσικά, τόσο η Ρωσία, όσο και η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία που διατηρούν Μονές στο Άγιον Όρος έχουν δικαίωμα να ενδιαφέρονται για την περιοχή, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ σε σχέση με τις υπόλοιπες 16 Μονές που είναι Ελληνικές!

Ας αφήσουν λοιπόν ορισμένοι προβοκάτορες τη δημιουργία εντυπώσεων μέσα από αναληθείς "ειδήσεις", γιατί οι Αγιορείτες Μοναχοί δεν σκέφτονται υπολογιστικά όπως νομίζουν, αλλά πάνω απ' όλα Ορθόδοξα και Πατριωτικά!


Στη φωτογραφία: Η Φιάλη της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.


  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου