Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Spiegel...Να γιατί δεν “πάμε” τους Έλληνες εμείς οι Γερμανοί!


"Μόνο ένας στους έξι Γερμανούς θυμάται κάποια στιγμή που να χαλάρωσε πραγματικά...Ζηλεύουμε τους Ελληνες, γιατι είμαστε ανίκανοι να χαρούμε την ζωή"



Στην ασκητική ιδιοσυγκρασία των Γερμανών αποδίδει το Spiegel τη στάση των συμπατριωτών της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα!
Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται μάλιστα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Rheingold για το ζήτημα. Όπως αναφέρεται, το 46% των Γερμανών δηλώνουν ανίκανοι να...
χαρούν οτιδήποτε επειδή τους καταβάλλει το άγχος της καθημερινότητας και ο φόβος των απαιτήσεων που θα έχουν οι άλλοι από τους ίδιους. Η χαλάρωση για τους Γερμανούς συνδέεται με το εάν πέτυχαν έναν στόχο και μετατρέπεται και αυτή ακόμα σε κάτι σαν… υποχρέωση.

«Μετά από μία ημέρα σκληρής και αποδοτικής δουλειάς, γυρνούν σπίτι χωρίς να μπορούν να πουν τι πέτυχαν. Και αν κάποιος τους πει "εντάξει, χαλάρωσε", νιώθουν ότι η ευχαρίστηση μετατρέπεται και αυτή σε υποχρέωση» αναφέρεται στην έρευνα.

Για να καταλάβετε πόσο “σφιγμένοι” είναι οι Γερμανοί, μόνο ένας στους έξι θυμάται κάποια στιγμή χαλάρωσης.

Το 81% των ερωτηθέντων αισθάνεται ικανοποίηση μόνο αφού πετύχει κάποιο στόχο!

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ευχαριστηθούν ούτε καν το σεξ! Δεν μιλάμε για τις μικροχαρές της ζωής όπως το φαγητό. Ούτε λόγος...

Για την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα της έρευνας που συνδέεται περισσότερο με τη ζήλια. «Εξοργιζόμαστε με τις υψηλές συντάξεις και τις μεγάλες διακοπές, προφανώς η ζήλια παίζει ρόλο» επισημαίνεται στην έρευνα.

Είναι φως φανάρι ότι οι Γερμανοί ζηλεύουν τους Έλληνες για τον ήλιο, τη θάλασσα, τα νησιά, τον τρόπο ζωής. Αλλά δεν φταίνε οι Έλληνες που οι ίδιοι οι Γερμανοί ψηφίζουν τις κυβερνήσεις τους, οι οποίες τους επιβάλλουν μόνο να δουλεύουν...


εθνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου