Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Στην Πορτογαλία καταργούν γιορτές «εξαιτίας της κρίσης»…




Πρόκειται για δύο θρησκευτικές γιορτές και δύο ακόμα αργίες, με το μέτρο να έχει διάρκεια πέντε χρόνων…

Η Πορτογαλία πασχίζει να ξεπεράσει την κρίση που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της, την ίδια στιγμή που οι δανειστές ζητούν από τον πρωθυπουργό της χώρας, να… σφίξει κι άλλο το ζωνάρι. Με μια ακόμα κίνηση «καλής θέλησης» ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε πως θα καταργηθούν τέσσερις από τις 14 επίσημες αργίες, αρχής γενομένης από το 2013.


Ήδη η Πορτογαλία έχει προχωρήσει στην επιβολή σκληρής φορολογίας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος του Δημοσίου σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα ελλείμματα, βάσει του Μνημονίου που έχει υπογράψει. Συνολικά, έχει συμφωνήσει να λάβει 78 δισ. ευρώ ως οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Οι αργίες που… κόβονται από το ημερολόγιο:
Α) Εορτασμός των Αγίων Πάντων (1η Νοεμβρίου)
Β) Το Corpus Christi (60 ημέρες μετά το Πάσχα)
Γ) Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας το 1910 (5 Οκτωβρίου) και
Δ) Ημέρα Ανεξαρτησίας από την Ισπανία το 1640 (1 Δεκεμβρίου).

Σημειώνεται πως στη διάρκεια του Corpus Christi πραγματοποιούνται μεγάλες παρελάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, Λισαβόνα.
Σχ. ΚΟ: Εντελώς τυχαία οι εορτές είναι εθνικές και θρησκευτικές. Λέτε να μην έχει και κάποιο ελληνικό μυαλό την φαεινή ιδέα, «λόγω κρίσης» και ως κίνηση «καλής θέλησης» να καταργηθούν καμιά ντουζίνα εορτές; Τίποτα «αναχρονιστικές» και «εθνικιστικές»… Πρέπει να είσαι «προφήτης» για να καταλάβεις ότι η κατάργηση εορτών θα πάει σύννεφο εάν βγει «κυβέρνηση αριστεράς» ;;;



   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου