Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αποκαλύπτουμε την αποκρυφιστική οργάνωση ”Νέα Ακρόπολη”. Μέρος Α΄



Ο ιδρυτής της Νέας Ακρόπολης J.A.Livraga σε τελετή με τους Εθνικούς αρχηγούς της Ν.Α. για τα 30 χρόνια (ιωβηλαίο) του, σαν αυτοκράτορας (ελαίω θεού) στην πνευματική αυτοκρατορία της Νέας Ακρόπολης. Στο τελετουργικό σκεύος που κρατάει στα χέρια του διακρίνονται αριστερόστροφοι αγκυλωτοί σταυροί. * (Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από το βιβλίο του πρώην Διευθυντή της Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονικής, Γιάννη Γαραντζωτή: Το Ξεσκέπασμα της Απάτης, εκδόσεις στερέωμα): Σαν φοιτητές και σαν πολίτες, θα έχετε πιθανόν αντιληφθεί την παρουσία μιας κίνησης με το όνομα “Νέα Ακρόπολη” στο χώρο του πανεπιστημίου, αλλά και σε άλλα μέρη, όπου ο προσηλυτισμός είναι εύκολος (σημ. ή και σε αφίσες κολλημένες σε διάφορα σημεία των πόλεων).


Δίνουμε το λόγο στον Επίσκοπο Καρπασίας π. Χριστόφορο (Τσιάκκα), και στο “Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων Παραχριστιανικών – Παραθρησκευτικών Ομάδων και Σύγχρονων Ιδεολογικών Ρευμάτων” (Έκδοση Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης), στο οποίο ο π. Χριστόφορος παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία για την ταυτότητα της τόσο παλιάς “Νέας Ακρόπολης”:




(Nueva Acropolis, Organizacion International Filosofica – Νέα Ακρόπολη, Διεθνής Φιλοσοφικός Οργανισμός)
Η κίνηση αυτή παρουσιάζεται στον Ελλαδικό χώρο ως “Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα Ακρόπολη”. Το Ελληνικό της τμήμα ιδρύθηκε το 1981 από τον Γ. Α. Πλάνα (Georgios Alvarado Planas), αλλά πρόκειται για διεθνή οργάνωση που ίδρυσε ο Αργεντινός Jorge Angel Livraga Rizzi, το 1957 με παρουσία σε 45 χώρες και 10.000 μέλη (σημ. σύμφωνα με στοιχεία των ιδίων).
Στην ομάδα αυτή ανήκει επίσης μια άλλη οργάνωση το “Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις”.
Η διδασκαλία της Οργάνωσης
Η διδασκαλία της οργάνωσης αυτής είναι ολοκληρωτική και επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, η Νέα Ακρόπολη “θέλει να κατασκευάσει ένα Νέο Άνθρωπο, μια Νέα και καλύτερη νοοτροπία για ένα Νέο και Καλύτερο για όλους κόσμο. Ο νέος κόσμος θα γίνει αφού δημιουργηθεί ο νέος άνδρας και η νέα γυναίκα, που θα αρμόζουν στην εποχή του Νέου Αιώνα”, ο “Νέος Άνθρωπος, ο αληθινός άνθρωπος”.
Ο στόχος της Νέας Ακρόπολης
Η οργάνωση αυτή έχει ως σκοπό της “να δημιουργήσει τη νέα φυλή, την τάξη της εξουσίας. Σ’ αυτή φτάνει κάποιος με τη διαδικασία της αυτοεξέλιξης. Στον “Νέο Κόσμο” θα αναγνωριστούν ως πολίτες μόνο όσοι κατορθώσουν να βγουν από την “άρρωστη πνευματική νηπιότητα”, οι ευθύνες που θα αναλάβουν θα είναι ανάλογες με το βαθμό εσωτερικής εξέλιξης κάθε ατόμου” (Ο Αγγελιοφόρος, πολυγρ. Εκδ. Της Νέας Ακρόπολης, σ. 3, Τι είναι Νέα Ακρόπολις).
Οι αντιλήψεις της κίνησης
Κατά την αντίληψη της κίνησης, οι λαοί διευθύνονται σήμερα από τα “σιδερένια αφεντικά της ιδεολογικής κατοχής”, που έχουν “σάπια καρδιά”. Όμως σ’ αυτή τη σαπίλα θα φυτρώσουν οι νέοι σπόροι μιας “Νέας Εποχής” (Νέα Ακρόπολη 11, σ. 10).
Η οργάνωση καλύπτει προς τα έξω τις αληθινές της προθέσεις. Στο απόρρητο βιβλίο “Εγχειρίδιο του Οδηγητού”, που θεωρείται το ευαγγέλιο της κίνησης, ο Livraga αναφέρει: “Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει, εικόνα προσωπικής ευχαρίστησης, χωρίς να υποψιάζεται κάποιος πως οι άνθρωποι καλούνται ν’ αλλάξουν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες. Όταν δεθούν με την ομάδα, τότε μας κατανοούν και θεωρούν παράσημο τις θέσεις που προηγουμένως θα τους έφερναν φόβο” (Manuel du Dirigant).
Πολιτικές Απόψεις
Για να φτάσουμε στο “Νέο Κόσμο” πρέπει να εξουδετερωθεί η δημοκρατία, που είναι η αράχνη και “συνεπής πηγή δυστυχίας” (Γ. Λιβράγκα, Κοινωνικοπολιτική, σ. 42-44).
Ο “νέος κόσμος” θα κυβερνάται από τους “φιλοσόφους” (Κοινωνικοπολιτική, σ. 75).
Σύμφωνα με το “Εγχειρίδιο του Οδηγητού”, η επιθυμία για εξουσία είναι πάντοτε έκφραση της τάσης για τελειοποίηση και για ολοκλήρωση. Όσοι δεν έχουν αυτή την επιθυμία, είναι βλάκες ή ανόητοι Βούδες. Όποιος δε νοιώθει μέσα του τη δύναμη να είναι οδηγητής, δεν πρέπει να εξοντωθεί από τους άλλους. Είναι καλύτερο να υπηρετεί τους άλλους”.
Οι διάφορες τάξεις
Η κίνηση διαμορφώνει διάφορες τάξεις, που ονομάζονται “Λόγοι”.
Η “τάξη της εξουσίας” αποτελείται από τους “Ανωτέρους Ανθρώπους”, που οδηγούν τους “λιγότερο ικανούς”. Είναι “κυβερνήτες” και “Ώριμοι πνευματικά Μύστες” (Εισαγωγή στη Φιλοσοφία της Ιστορίας, πολυγρ. σ. 18-20). Κατά την ομάδα αυτή οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι (Κοινωνικοπολιτική, σ.80. Κοινωνικοπολιτική, Θέματα 1-4, πολυγρ. Θέμα 3, σ. 5).
Εκτός από την “τάξη της εξουσίας”, υπάρχει και η τάξη ή ο “Λόγος” των “γυναικείων ταγμάτων”. Στην κίνηση το αρσενικό είναι το σύμβολο του εξουσιαζομένου (Κοινωνιολογία, Θέμα 3, σ. 11).
Μια τρίτη “τάξη” είναι οι ταξιαρχίες των εργατών.
Η Νέα φυλή
Η οργάνωση λοιπόν αναλαμβάνει να δημιουργήσει τη “νέα φυλή”, την τάξη της εξουσίας. Σ’ αυτή φθάνει κάποιος με τη διαδικασία της αυτοεξέλιξης.
Στο “Νέο Κράτος” θα αναγνωριστούν ως πολίτες μόνο όσοι κατορθώσουν να βγουν από την “άρρωστη πνευματική νηπιότητα”. Οι ευθύνες που θα αναλάβουν θα είναι ανάλογες “με το βαθμό εσωτερικής εξέλιξης κάθε ατόμου” (Κοινωνικοπολιτική, θέμα 5, σ. 4-5).
Αυτή η ρατσιστική οργάνωση δεν έχει πρόβλημα να παρουσιάζεται προς τα έξω με νομοταγές προσωπείο, να εμφανίζεται υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Όμως η πραγματική θέση και αξιολόγηση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών φαίνεται καθαρά στα έντυπά της, που δεν προορίζονται για το ευρύτερο κοινό:
Στην κορυφή του “Νέου Κράτους” θα είναι ο “Ένας”, ο “περισσότερο δυνατός και έξυπνος”. Δε θα υπάρχει δημοκρατικό σύστημα, γιατί αυτό κυριαρχεί μόνο στους λαούς που βρίσκονται σε “υπεράνθρωπη κατάσταση” (Κοινωνικοπολιτική, Θέμα 4, σ. 2).
Ο Αγγελιαφόρος – πρόδρομος – καταστροφέας
Είναι ο “Αγγελιαφόρος της Νέας Ακρόπολης”, εκείνος που διακηρύσσει: “εγώ είμαι ο σπόρος, ο άνθρωπος του 21ου αιώνα είναι ο σπόρος… Είναι ο πρόδρομος και ο Αγγελιαφόρος. Οι σπόροι δεν αναπτύσσονται πάνω σε πέτρες. Γι’ αυτό είμαι εδώ” (ο Αγγελιαφόρος, σ. 1).
Για να επιβληθεί το νέο σύστημα πρέπει να γκρεμιστούν τα παλιά. Γι’ αυτό και ο “Αγγελιοφόρος” θεωρείται “καταστροφέας των ειδώλων”. Μπροστά στην “καταιγίδα της νέας ζωής και των καινούργιων ιδεών”, θα παραμερισθούν “οι δυνάμεις της σιγής” (ο Αγγελιαφόρος, σ. 1-2.18).
“Σώμα Ασφαλείας” (Corp de Securite), ένας ναζιστικού τύπου στρατός
Για την “εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια” της οργάνωσης λειτουργεί το “Σώμα Ασφαλείας” (Corp de Securite), το οποίο φροντίζει για την ασφάλεια μέσα στην ομάδα και για τη στεγανοποίησή της προς τα έξω.
Οι εκδηλώσεις αυτού του “σώματος” εμφανίζονται ως πρόγραμμα “αγωνιστικής σχολής”, π.χ. Τζούντο, καράτε κ.ο.κ.
Στο εξώφυλλο του Δελτίου του Corp de Securite (Bulletin du CS, Δεκέμβριος 1977) δημοσιεύεται η ακόλουθη παράσταση: Νεαρός άνδρας με περιβραχιόνιο και σκούφο, με το ένα πόδι γονατιστός, υψώνει το δεξί βραχίονα μπροστά στο έμβλημα της Νέας Ακρόπολης, που περιβάλλεται από τον ήλιο. Είναι ένας αετός, που στεφανώνεται από πυρσό, ένα φτερό και διπλός πέλεκυς. “Είμαστε το έμβρυο”, λέει η κίνηση, αλλά, προσθέτει: “Το Σώμα Ασφαλείας θα είναι μία μέρα ένας μεγάλος στρατός, μια μεγάλη δύναμη” (σ. 1).
Αναδημοσίευση από : http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/06/apokalyptoyme-ti-einai-h-organwsh-nea-akropolh.html
Πηγή : http://www.xfd.gr/?p=968
*Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τίς δείτε σε μεγέθυνση. Σε πολλές απ’ αυτές έχουν καλυφθεί τα πρόσωπα των απλών μελών, γιά ευνόητους λόγους.
Ναζιστικοί Χαιρετισμοί


Υποψήφιος στη Δοκιμασία της Γής, χαιρετάει τον ”Εθνικό Αρχηγό” Γ.Πλάνα (στα αριστερά).

Ο J.A.Livraga χαιρετάει μέλη του Π.Σ.


Πρωινή αναφορά (στρατιωτικού τύπου) καί χαιρετισμός των σημαιών της Νεάς Ακρόπολης και της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια δράσης των Ζωντανών Δυνάμεων (Ζ.Δ.)



Ορκωμοσία Πελεκυφόρων από τον J.A.Livraga.
Μασωνικού τύπου αποκρυφιστικές τελετουργίες



Τελετή μέσα στην υπόγεια κρύπτη.


Ο J.A.Livraga χαιρετάει τελετουργικά τους ”Εθνικούς Αρχηγούς”.


”Ιεροποίηση” λαβάρου του Γ.Σ (Γυναικείου Σώματος), από τον ”Εθνικό Αρχηγό” Γ.Πλάνα.



Τελετές στο Ναό του Γυναικείου Σώματος Θεσσαλονίκης.


Μέλη του Γυναικείου Σώματος Θεσσαλονίκης στο Ναό της Αφροδίτης.


Ο Παγκόσμιος Αρχηγός J.A.Livraga καί ο ”Εθνικός Αρχηγός” Γ.Πλάνας μπροστά στα λάβαρα των Ζ.Δ. (Ζωντανών Δυνάμεων). Τό αριστερό σύμβολο είναι ίδιο με το σήμα των Rotary!
Το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης στις ιστοσελίδες της, παρόμοιο με το Εβραικό Aleph.



Κοιτώντας το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης στίς ιστοσελίδες της, βλέπουμε ότι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που καί τα δύο γράμματα, το Ν καί το Α, να μοιάζουν ίδια. Άρα γιά κάποιο λόγο ιδιαίτερο επελέγη το συγκεκριμένο μοτίβο. Είναι φανερό ότι οι σχεδιαστές του συμβόλου, προτίμησαν να αλλοιώσουν τα Ν καί Α, σε τέτοιο σημείο που δυσκολα αναγνωρίζονται (ειδικα το Ν). Απλά θέλησαν να εστιάζει το μάτι σε μία κοινή φόρμα. Έχοντας υπ’ όψιν μας τις θεωρητικές – αποκρυφιστικές απόψεις της οργάνωσης, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δέν επιλέγουν τυχαία τα σύμβολα τους.


Μία περίεργη σύμπτωση; είναι ότι αυτή η μορφή είναι σχεδόν ίδια με το πρώτο Εβραικό γράμμα Aleph (το αντίστοιχο του δικού μας Άλφα).


Το Aleph στον εβραϊκό μυστικισμό αντιπροσωπεύει την ενότητα του Θεού. Έχει ιδιάιτερη συμβολική σημασία καί χρησιμοποιείται από τους καμπαλιστές σαν μαγικό σύμβολο.
Δείτε εδώ το πλήρες Εβραικό Αλφάβητο, γιά να διαπιστώσετε ότι μόνο το Aleph (Άλφα) είναι σχεδόν ίδιο. Τα υπόλοιπα γράμματα έχουν εντελώς διαφορετικές μορφές.
Ας δούμε και τι γράφει ο πρώην Διευθυντής της Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονικής Γιάννης Γαραντζωτής (έχει γράψει το βιβλίο : Το Ξεσκέπασμα της Απάτης) :
” Ήταν το 1983 τον Δεκέμβριο, όταν έγινα μέλος στο παρακλάδι της Θεοσοφικής Εταιρείας, τη Νέα Ακρόπολη.
Από την πρώτη στιγμή που έγινα μέλος εργάστηκα με όλη μου την ψυχή για το δυνάμωμά της στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα ανέλαβα την αρχηγία της δομής στη Θεσσαλονίκη και έγινα ένας από τα τέσσερα ανώτερα στελέχη της κίνησης στην Ελλάδα, μέχρι την παραίτησή μου από την αρχηγεία τον Μάρτιο του 1991.
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους έφυγα και από μέλος της Ν.Α. και τον Οκτώβριο μετά από εντατική έρευνα στην προϊστορία της οργάνωσης, ξεκίνησα ένα αγώνα ενημέρωσης για το τη πραγματικά ήταν αυτή η οργάνωση.
Στην αρχή πίστευα πως χρωστάω σε όσους έβαλα στη Ν.Α. και όχι μόνο σε αυτούς αλλά και σε όλους όσους είχα επηρεάσει με τις χιλιάδες αφίσες που κολλούσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε όσους είχαν παρακολουθήσει τις διαλέξεις μου, τα θεατρικά και άλλες δραστηριότητες που είχα οργανώσει.
Πολύ χαρακτηριστικά, μπορώ να πω, πως η σκέψη που μου έδωσε την κινητήρια δύναμη να πάω κόντρα στη Ν.Α. για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι, πως όταν ανοίγουμε ένα λάκκο να πέσουν οι άλλοι μέσα, όταν καταλάβουμε το λάθος μας, προσπαθούμε με εντιμότητα να τον κλείσουμε και όχι να πάμε σπίτι μας χωρίς να ξανακοιτάξουμε πίσω μας.
Αυτές μου οι δράσεις βέβαια είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν ποικίλα, όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για μένα που από μόνος μου έγινα περισσότερο γνωστός στη μετά Ν.Α. εποχή μου παρά όταν ήμουν ένας από τους τέσσερεις ανώτερους στη οργάνωση.
Δεν λέω βέβαια για το πόσο με κατηγόρησαν και με συκοφάντησαν οι πρώην σύντροφοί μου, πιστοί πάντα στο εγχειρίδιο του οδηγητή του 1981.
Σήμερα, το να είσαι σε μια τέτοια οργάνωση θεωρώ πως είναι καθαρά θέμα βλακείας.
… δεν έχω παρά να του μεταφέρω τα λόγια του ιδρυτή της Ν.Α. ” O αληθινός καλλιτέχνης είναι ένα ειδικό είδος ιερέα και όχι ένας ναρκομανής, ομοφυλόφιλος, ή κρυφός εγκληματίας που αντί να μας σκοτώνει με σφαίρες μας επιτίθεται με πινέλα ή μπογιές ” από τους Σπόρους Φωτός, εκδόσεων Νέας Ακρόπολης, β έκδοση 1989.G.A.Livraga .
Για τον Λιβράγκα,δηλαδή, ιδρυτή της Νέας Ακρόπολης, ο ναρκομανής και ο ομοφυλόφιλος είναι στο ίδιο επίπεδο με τον κρυφό εγκληματία. Αν αυτές οι σκέψεις δεν είναι ρατσιστικές, ε τότε ποιές είναι?
…μπορεί κάποιος να προχωρήσει στις ζωντανές δυνάμεις της Ν.Α. αν είναι ομοφυλόφιλος? …
… Η Ν.Α. κυβερνιέται από ένα ελέω θεού αυτοκράτορα, δηλ. από ένα απόλυτο ηγεμόνα που όπως όλοι του είδους του χρειάζεται αυλικούς και υπηρέτες, ψυχοσυνθέσεις τέτοιες που να τους συμφέρει μια απόλυτη εξουσία, διότι συγχωρεί και σ αυτούς να μεταχειρίζονται τους από κάτω τους με τους ίδιους εξουσιαστικούς νόμους …
… Η πρώτη αρχή της Ν.Α. είναι : ” ο σχηματισμός ενός πυρήνα παγκόσμιας αδελφότητας χωρίς διακρίσεις φυλής, δόγματος, φύλου, κοινωνικής τάξης, ή χρώματος ”.
Όταν κάποιος μιλάει για αδέλφια, αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει στην οικογένεια και ότι αυτή συνεπάγεται…δηλ. την μάνα, τον πατέρα και τα παιδιά. Στη περίπτωση των χριστιανών, θεωρούνται όλοι μεταξύ τους αδέλφια γιατί όπως πιστεύουν είμαστε παιδιά του ίδιου προσωπικού θεού ή επίσης πολλές φορές μιλάνε για την έννοια της αδελφότητας θεωρώντας πως έχουν σαν ιδεολογικό πατέρα τους τον Χριστό και σαν μάνα τους το πρότυπο που έχουν για τις μητέρες δηλ. την Παναγία (μητέρα του Χριστού).
Οι θεοσοφιστές και όλοι οι άλλοι νεοεποχίτες γα ποιούς γονείς μπορούν να μιλάνε?
Μιλάνε επίσης, στη πρώτη αρχή, για τον σχηματισμό ενός πυρήνα, γιατί όμως μόνο πυρήνα? τι θα γίνουν οι άλλοι?
Μιλάνε επίσης για χωρίς διακρίσεις φυλής, δόγματος, φύλου, κοινωνικής τάξης, ή χρώματος. Γιατί δεν λένε απλά χωρίς διακρίσεις? οι πάρα πάνω είναι οι διακρίσεις που δεν ανέχονται στον πυρήνα τους ?. Ποιές είναι όμως οι διακρίσεις που ανέχονται? Μπορεί κάποιος με έιτζ π.χ να μπει στον πυρήνα τους? ή θα τους μολύνει?…
… Όλοι δε συγκλίνουν πως φασισμός είναι το σύστημα που απαιτεί τη θυσία της προσωπικότητας του ανθρώπου για το καλό της φυλής.
Το κύριο σύνθημα των μελανοχιτώνων του Μουσολίνι ήταν…” ζήτω ο θάνατος ” …! Να μη μιλήσουμε για τις δοκιμασίες των Ες-Ες ή για τους καμικάζι, για να διαπιστώσουμε μια κοινή μεταφυσική αντίληψη.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις στολές του σκληρού πυρήνα της θεοσοφικής εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1875 στη Ν.Υ και που δεν ήταν παρά μαύρες με κόκκινα περιβραχιόνια (κάτι θα σας θυμίζουν σίγουρα).
… Αλλά ας μιλήσουμε λίγο, για τον φασισμό, τον ναζισμό και τη Ν.Α. συσχετίζοντας μερικά από αυτά που μπορεί να διαβάσει κάποιος στη βικιπαίδεια με μερικά από τα στοιχεία της Ν.Α.


Έτσι λοιπόν βλέπουμε πως ο φασισμός είναι αυταρχική ιδεολογία που έχει σαν στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτιστικών ή και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη fascio που με την σειρά της ετυμολογείται από το λατινικό fasces που σημαίνει ” ράβδοι δεμένες μαζί με έναν πέλεκυ ”. Η λέξη παραπέμπει στους littores που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η ποία ήταν σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν ” την ισχύ δια της ενώσεως ”. Οι ράβδοι ήταν δεμένες γύρω από ένα διπλό πέλεκυ που έγινε σύμβολο του φασισμού. Η αντιστοιχία με τους φασίστες της δεκαετίας του 1920 βρίσκεται στο ότι οι πρώτες ομάδες φασιστών στην Ιταλία ονομάστηκαν fascio di combattimento δηλ. ομάδες – δέσμες μάχης. Απο το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ο φασισμός είναι στιγματισμένος και πολύ λίγες πολιτικές ομάδες τα τελευταία 60 χρόνια τόλμησαν να ταυτιστούν ανοιχτά μαζί του. Η λέξη φασίστας χρησιμοποιείτε συνήθως με αρνητική σημασία, συχνά ως μια ετικέτα για επίκριση μιας αντίθετης άποψης, υποδηλώνοντας απολυταρχισμό και αντιδημοκρατική αντίληψη. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι ακόμα και μια φασιστική ομάδα να μη δέχεται να ονομάζεται έτσι.



(Το σήμα της Νεάς Ακροπολης. Το εβραικό εξάγραμμο αστέρι ειναι σχεδιασμένο απο το συγγραφέα ενώνοντας τις γραμμές στα 3 άσπρα και 3 μαύρα σημεία, πάνω στόν τροχό. Φαίνεται ο διπλός πέλεκυς που χρησιμοποιούν οι Ναζιστές – καί όχι μόνο αυτοί – καί ο πυρσός σύμβολο τού Προμηθέα – Εωσφώρου)
Στη Ν.Α. οι ανώτεροι ιεραρχικά αποκαλούνται πελεκυφόροι και φέρουν σαν διακριτικό γνώρισμα ένα διπλό πέλεκυ που στη κεντρική ράβδο τους έχουν δεμένες άλλες ράβδους όπως ακριβώς είναι και το σύμβολο του φασισμού.
Στη συνέχεια του θέματος βλέπουμε πως ο ναζισμός ή εθνικοσοσιαλισμός στοχεύει στην αντικατάσταση του δημοκρατικού συστήματος με καθεστώς που θα βασίζεται στην αρχή της ” κοινότητας ” με την έννοια της εθνικής και βιολογικής ενότητας, με επικεφαλής τον Φύρερ (ηγέτη). Ο όρος ” εθνικοσοσιαλισμός ” χρησιμοποιήθηκε από τους ίδιους τους εθνικοσοσιαλιστές για να χαρακτηρίσουν το κίνημα, ενώ ο όρος ναζισμός, ο οποίος στη Γερμανία χρησιμοποιείται πολύ σπάνια (οι εθνικοσοσιαλιστές δεν τον χρησιμοποιούν καν), προέρχεται απο την αγγλική λέξη nazism, η οποία έχει την ρίζα της στην συντόμευση της γερμανικής λέξης nationalsozialismus. Μετά την πτώση του Γ’ ράιχ ο όρος του εθνικοσοσιαλισμού υιοθετήθηκε από την κατοπινή Δυτική Γερμανία, ενώ στην Ανατολική Γερμανία, όπως και στην ΕΣΣΔ καθιερώθηκε ο όρος του φασισμού. Η φυλή αποτελούσε κεντρική έννοια της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας. Τέθηκε ως αίτημα ” η ανωτερότητα της άρειας φυλής ” , η οποία έπρεπε οπωσδήποτε να προστατευθεί από την ανάμειξη με άλλες φυλές που θα αποτελούσαν ” επιβλαβή επιρροή ” . Οι Ναζι πέτυχαν την απόλυτη κατάληψη της εξουσίας με τον ” εξουσιοδοτικό νόμο ” , ο οποίος παραχώρησε όλη τη νομοθετική εξουσία στην κυβέρνηση. Είχαμε δηλ. ενοποίηση της εκτελεστικής με την νομοθετική εξουσία. Έτσι ξεκίνησε το Γ Ράιχ.
Στην Αυτοκρατορία της Ν.Α τώρα διαπιστώνουμε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο. Έχουμε απόλυτη ταύτιση της νομοθετικής, με την δικαστική και την εκτελεστική εξουσία.
Το φαινόμενο αυτό θεμελιώνεται ιδεολογικά στην πανθεϊστική εξελικτική θεώρηση της εν λόγω κίνησης, κατά την οποία όποιος είναι πιο εξελιγμένος πνευματικά, αυτός έχει και το δικαίωμα να είναι ταυτόχρονα και ανώτατος ιερέας και απόλυτος άρχων ελέω θεού και ανώτατος δικαστής και ανώτατος νομοθέτης.
Ευτυχώς στην αρχαία Ελλάδα δεν είχαμε πανθεϊσμό, αλλά πολυθεϊσμό και γι αυτό και έγινε δυνατό ,η πτώση της βασιλείας και η γέννηση του δημοκρατικού πολιτεύματος.



(Το σήμα της Θεοσοφικής Εταιρείας . Διακρίνονται καθαρά τα εξής σύμβολα : α) ο αριστερόστροφος αγκυλωτός σταυρός, απ΄όπου προφανώς τον δανείστηκε ο Livraga, αφού ήταν μέλος της εταιρείας, β) ο ουροβόρος όφις, άρχαίο σύμβολο των γνωστικών καί μετέπειτα τών Θεοσοφιστών, Μασόνων καί άλλων σκοτεινών αιρέσεων, γ) στην κορυφή τό Ινδουιστικό σήμα του Ομ (Aum), δ) τό Εβραικό εξαγράμματο αστέρι ή εξάλφα, γνωστό καί ως σφραγίδα του Σολομώντα, που χρησιμοποιέιται από μάγους καί αποκρυφιστές σε μαγικές τελετές), ε) Τέλος στο κέντρο το αρχαίο Αιγυπτιακό σύμβολο του Ankh ή Crux Ansata ή Κλεδί της ζωής ή κλειδί του Νείλου)
Σχετικά τώρα με την άρεια φυλή, στη Ν.Α. διδάσκεται (σύμφωνα πάντα με τις διδασκαλίες της Θεοσοφικής Εταιρείας) πως στο μέλλον θα αναπτυχθεί η έκτη υποφυλή της πέμπτης φυλής ή αλλιώς η ρίζα φυλή της άρειας φυλής. Κατά την γέννηση αυτής της φυλής, οι μεγάλες χώρες θα κομματιαστούν σε μικρά ανεξάρτητα κράτη, αλλά υποταγμένα σε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η κοινή ιδιότητα των κρατών αυτών, θα είναι η πλήρης αδελφοσύνη και η πιο αυστηρή τάξη με ομαδικά συστήματα κάτω από την ιεραρχικοπατριαρχική διεύθυνση των αρίστων.
…και στη Γαλλία για νεοφασίστες τους κατηγορούν…γιατί όμως? Λέτε να φταίει ο χαιρετισμός?… Λέτε να φταίνε οι μαύρες στολές με τα κόκκινα περιβραχιόνια? … Λέτε να φταίει η πυραμιδική μορφή της οργάνωσης της εξουσίας της?… Λέτε να φταίνε οι διδασκαλίες της? … Λέτε να φταίει η κατοχή όπλων,για την οποία έχουν κατηγορηθεί? …Λέτε να φταίει η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες? … Λέτε να φταίει η αντίληψη που έχουν για τον αγκυλωτό σταυρό? …. Λέτε να φταίει το χιτλερικό μουστάκι του Λιβράγκα?.Γιατί λοιπόν τους κατηγορούν ,σε όλο τον κόσμο,για νεοφασίστες? …Εσείς τι λέτε? Είναι νεοφασίστες? …


… Ο συνιδρυτής της νέας Ακρόπολης, Λιβράγκα, ήταν το αγαπημένο παιδί του αιμοσταγούς δικτάτορα Πινοτσέτ.
Το πραξικόπημα του δικτάτορα Πινοτσέτ στη Χιλή είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερα από 3.200 άνθρωποι να εξαφανισθούν ή να εκτελεστούν, τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι να φυλακιστούν και 200.000 να εγκαταλείψουν την χώρα για πολιτικούς λόγους. Οι εκπαιδευμένοι στις ΗΠΑ οικονομολόγοι της Χιλής είχαν προσπαθήσει να εισαγάγουν τις ιδέες της Σχολής του Σικάγου (αυτές που θέλουν να εφαρμόσουν σήμερα στην Ελλάδα) δηλ. ιδιωτικοποιήσεις, απορρύθμιση και περικοπές των κοινωνικών δαπανών, την τριάδα της ελεύθερης αγοράς, με ειρηνικά μέσα, στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, αλλά είχαν αντιμετωπίσει την ολοκληρωτική απόρριψη.
Με το πραξικόπημα του στρατού, τα Παιδιά του Σικάγου (όπως αυτοί που διοικούν το ΔΝΤ) και τα σχέδιά τους είχαν επανέλθει, μέσα σε ένα κλίμα πολύ πιο ευνοϊκό για το ριζοσπαστικό όραμά τους.
Σε αυτή τη νέα εποχή δε χρειαζόταν να συμφωνεί κανείς μαζί τους εκτός από μια δράκα ένστολων. Οι πιο σκληροί πολιτικοί τους αντίπαλοι ήταν νεκροί, φυλακισμένοι ή διωκόμενοι (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τους καταλόγους της CIA).
Ο δικτάτορας Αουγκούστο Πινοτσέτ, όταν κατέλαβε την εξουσία έδειξε με αδιάντροπη ικανοποίηση, υιοθετώντας ύφος μονάρχη και ισχυριζόμενος ότι ήταν το ” πεπρωμένο ” του να κυβερνήσει (σας θυμίζει τίποτα αυτή του η πεποίθηση, μέλη της Νέας ακρόπολης?) την χώρα.
Λάτρευε τις πομπώδεις τελετές (απόδειξη του δικαιώματός του να κυβερνά) και δεν έχανε ευκαιρία να φορέσει την πρωσσική στολή του, πάντα συνοδευόμενη από μανδύα ( όπως ακριβώς και όσα από τα μέλη των Ζωντανών Δυνάμεων που ανήκουν στο Πύρινο Σπαθί της Νέας Ακρόπολης).
Ο Πινοτσέτ , που απολάμβανε ιδιαίτερα την εξουσία που είχε αποκτήσει, έλεγε ” δεν είμαστε μια ηλεκτρική σκούπα που σάρωσε τους μαρξιστές για να επανέλθουν στην εξουσία οι κύριοι πολιτικοί ” δείχνοντας έτσι τα αισθήματά του για τη δημοκρατία και ισχυριζόμενος ακόμα πως η ανόρθωση της οικονομίας ήταν ζήτημα της επιστήμης και όχι υποκειμενικών ανθρώπινων επιλογών.
Για τον Πινοτσέτ τα οικονομικά ισοδυναμούσαν με δυνάμεις της φύσης τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε και να υπακούμε. Αλήθεια από πού πήγασε σ αυτόν τον ¨άνθρωπο¨ τέτοια μεταφυσική αντίληψη?
Ο Πινοτσέτ, επίσης έλεγε οι άνθρωποι πρέπει να υπόκεινται σε δομές, επειδή η φύση μας δείχνει ότι μια βασική τάξη και κυριαρχία είναι αναγκαία. (σας θυμίζει τίποτα, μέλη της Ν.Α.?).
Αυτός ο αμοιβαίος ισχυρισμός, ότι δρούσαν δηλ. σύμφωνα με ανώτερους φυσικούς νόμους, αποτέλεσε τη βάση της συμμαχίας του Πινοτσέτ με τα Παιδιά του Σικάγου και πολλούς άλλους τυχάρπαστους τύπους όπως το αγαπημένο παιδί του δικτάτορα , τον συνιδρυτή της Ν.Α Λιβράγκα.
Στη Χιλή του Πινοτσέτ, όπως μας είχε πληροφορήσει ο ιδρυτής της Ν.Α. στη Ελλάδα, η Ν.Α. ήταν η μοναδική πολιτιστική οργάνωση και αυτό γιατί όπως μας είχε πει, όταν ο Πινοτσέτ έδωσε εντολή να κλείσουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ο τότε αρμόδιος υπουργός είχε πει όχι για την Ν.Α. και αυτό γιατί εκεί πήγαινε η ανηψιά του και μάθαινε κιθάρα. Τότε το έχαψα εύκολα. Σήμερα ξέρω!…
… Γνώρισα τη Ν.Α. έχοντας παντελή άγνοια από πολιτική. Στην αρχή δεν δεχόμουνα να αναλάβω καμία υπευθυνότητα, αλλά σιγά σιγά όταν γνώρισα όλα αυτά που λέει η Ν.Α. άρχισα να νοιώθω την μικρότητά μου και το άπειρο ύψος της αποστολής μου και του καθήκοντός μου. Ξαφνικά ένοιωσα να αναστατώνεται όλη η ζωή μου και να αιχμαλωτίζεται η ύπαρξή μου από ένα δυνατό σκίρτημα, από την καινούρια ιδέα και την νέα πραγματικότητα… Μέρα, νύχτα, δεν μπορούσα να ζήσω και να σκεφτώ τίποτε άλλο έξω από την νέα πραγματικότητα. Το εσωτερικό μου όλο απορροφήθηκε από τη νέα έλξη της νέας ζωής. Δεν υπήρχα πια εγώ, αλλά η νέα πραγματικότητα, το νεοανακαλυφθέν ιδεώδες. Ζούσα και κινούμουνα μηχανικά, γιατί είχα απορροφηθεί ολοκληρωτικά. Σκέψη, φαντασία, βούληση ήταν όλα αιχμαλωτισμένα από τη νέα γοητεία. Έτσι σιγά σιγά ο χρόνος περνά χωρίς να συνειδητοποιείς από που ήλθες, που είσαι και που πας. Αρχίζεις να δέχεσαι το ένα μετά το άλλο άκριτα και να μαθαίνεις να τα υπερασπίζεσαι γιατί έχουν γίνει οι δικές σου αλήθειες, τα δικά σου όνειρα, τα δικά σου οχυρά.
… Για μένα η όλη κατάσταση ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Ανακάλυπτα πως δεν υπήρχε ούτε αγάπη, ούτε φιλότιμο. Προς τι όλες αυτές οι διδασκαλίες? Αν έδινα εντολές, ξέρω πως όλοι θα τις εφάρμοζαν. Εθελοντικά όμως? Τι φτιάχναμε με τόσο κόπο, τόσα χρόνια? ανθρώπους ρομπότ, στρατιωτάκια χωρίς εσωτερική ώθηση, χωρίς αγάπη , γιατί?… Αυτή ήταν και η στιγμή που άλλαξα το στυλ της αρχηγίας μου. Τα έκανα όλα εθελοντικά. Εξηγούσα το γιατί πρέπει να γίνουν τα πράγματα και αν ήθελαν τα έκαναν ή δεν τα έκαναν, χωρίς να έχουν επιπτώσεις όπως γινόταν προηγουμένως. Δεν λειτουργούσε τίποτα, κάθε μέρα τα πράγματα γινόντουσαν και χειρότερα. Τον Μάρτιο του 1991 παραιτήθηκα από αρχηγός λόγω του ότι όπως είπα, απέτυχα να κάνω τους μαθητές μου, να κάνουν τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο…
… Σ εκείνη τη φάση της ζωής μου ήταν που ήλθε ένα διάταγμα του Λιβράγκα. Το διάταγμα διέταζε όλους τους πελεκυφόρους, τα ηγετικά στελέχη δηλαδή, να βρίσκονται στις 8 Μαΐου, στη κεντρική δομή της χώρας τους για να παρευρεθούν σε μια τελετή για τα 100 χρόνια από το θάνατο της Μπλαβάτσκυ, αλλιώς θα έπαυαν από πελεκυφόροι. Αυτό όμως ερχόταν σε αντίθεση με την πρώτη αρχή της Ν.Α., η οποία έλεγε πως στον πυρήνα της μπορούν να είναι όλοι οι άνθρωποι αδιακρίτως θρησκείας, χρώματος, φυλής, φύλου (στο σημείο αυτό πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας λίγο πάρα πάνω και να αντιληφθούμε την δυνατότητα ύπαρξης άλλων διακρίσεων, γιατί αν ήταν αλλιώς , τότε η πρώτη αρχή της Ν.Α. θα έλεγε απλά… χωρίς διακρίσεις) και στον όρκο που έδωσα με όλη μου την ψυχή, στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και όχι στο να κάνω επιμνημόσυνες τελετές για μια γυναίκα σαν την Μπλαβάσκι. Το πάρα πάνω γεγονός στάθηκε η αφετηρία του ψαξίματος μου στη προϊστορία της οργάνωσης στον κόσμο, που είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσω από αυτήν και να ταχθώ ανοιχτά απέναντί της. Εξ αιτίας όλων αυτών είναι που γράφω τώρα εδώ, γνωρίζοντας τώρα πια τι πραγματικά είναι ο φασισμός και τι ο ναζισμός. Που μοιάζουν και που διαφέρουν. Τότε όμως ειλικρινά δεν γνώριζα…
Ήμουν αρκετά χρόνια στην ΝΑ, δάσκαλος και με άλλα ωραία αξιώματα. Έφυγα για τον απλό λόγο ότι ήταν ένα αδιέξοδο! Δεν υπήρχε αρμονία, μόνο μία συνεχόμενη μάχη η οποία έβγαζε στο πουθενά. Σιγά σιγά κατέστρεφε την προσωπική μου ζωή αλλά και το ποιος πραγματικά ήμουν. Μου πήρε κάποιο καιρό να ξεκαθαρίσω τι έχει γίνει μέσα μου. Η σύγχυση μου οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι οι διδασκαλίες δεν ήταν πλήρεις. Μαζί με τις αλήθειες μαθαίναμε και ψέματα και αυτό οδήγησε σε εσωτερικές συγκρούσεις… Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι πολλοί περνάνε την ιδεολογία ότι η ΝΑ είναι ο μόνος δρόμος πνευματικής εξέλιξης, ο οποίος είναι ζωντανός και αξιόλογος σήμερα… Τα άλλα πνευματικά μονοπάτια θεωρούνται είτε μορφές “πνευματικού υλισμού” είτε απλά δεν κάνουν το έργο που κάνει η ΝΑ…
Η όλη διαδικασία που γίνεται όταν μπαίνει κάποιος στην σχολή έχει τα εξής κίνητρα, να σε κρατήσει στην σχολή και να σε κάνει να λες σε όλα ναι. Στην αρχή γίνεται η λεγόμενη “συγκριτική μελέτη” όλων των πολιτισμών, φιλοσοφιών, θρησκειών κλπ. Η όλη αυτή μελέτη είναι σχεδιασμένη να σου περάσει κάποια μηνύματα.
…Στη συνέχεια η διαδικασία έχει ως εξής, προσπαθούνε να σε κάνουν να προσφέρεις. Μόλις αρχίσεις λίγο να δένεσαι και να υποκύπτεις, ζητάνε περισσότερα και περισσότερα από εσένα. Πρέπει να κάνεις περισσότερα για να γίνεις αυτό, κι άλλα για να γίνεις το άλλο κλπ. Στο τέλος τα μέλη καταλήγουν να ξοδεύουν όλο τον ελεύθερο τους χρόνο για την Νέα Ακρόπολη. Όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και όλη τους την ενέργεια για να ζήσουν το όνειρο αυτό.
…Το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι περισσότεροι γίνονται εργασιομανείς στην σχολή και τεμπέληδες στο σπίτι τους. Η ζωή δεν τους νοιάζει πια και αρχίζουν να παρακμάζουν. Όταν ένας δάσκαλος τους ζητάει να κάνουν κάτι το κάνουν, αλλά όταν είναι να κάνουν το παραμικρό για τον εαυτό τους απλά δεν μπορούν.
Συνεπώς η γνώση και η αλλαγή που βλέπουν είναι ψεύτικη. Δεν έχει γίνει το μέλος πραγματικά βουλητικός και εργατικός, αλλά υποβάλλεται από τον δάσκαλό του και από τα μαθήματα. Δεν βρίσκει το φως σε κάτι μέσα του αλλά σε κάτι έξω του, στην σχολή, στον δάσκαλο του.
Αργότερα νομίζει πως ο δάσκαλος του και η ΝΑ είναι το φως που έχει μέσα του συνεπώς πρέπει να ακολουθεί χωρίς αντίρρηση και να αφεθεί πλήρως στην φιλοσοφική αναζήτηση όσο κι αν κάποια πράγματα τον πειράζουν ή τον πληγώνουν.
Κάτι που συνειδητοποιεί κάποιος από ένα διάστημα και μετά είναι ότι έχει χάσει επαφή με τους γνωστούς του, τους φίλους του αλλά και με τον έξω κόσμο γενικά. Ο κύκλος του είναι μόνο ΝΑ και δεν έχει χρόνο για τίποτα άλλο. Ακόμα χειρότερα, δεν ζει στην πραγματικότητα, αλλά σε ένα video-game. Με κανόνες που ισχύουν μόνο σε αυτό.
Για παράδειγμα, όλοι σου λένε πόσο αλλάζεις, πόσο καλύτερος έγινες, αλλά όλοι αυτοί είναι ΝΑ. Αν πηγαίνεις με βάση το ρεύμα τους, τότε όλοι σου λένε πως όλα είναι καλά. Αν δεν είσαι ακριβώς όπως σε θέλουν, προσπαθούν να σε φέρουν στα μέτρα της σχολής.
Από ένα σημείο και μετά γίνεται ένα παιχνίδι εξουσίας. Ποιος θα καταφέρει να εξελιχθεί περισσότερο στα αξιώματα της ΝΑ; Όταν παίρνεις τίτλους, τότε εξελίσσεται και η ψυχή σου. Τα υπόλοιπα μέλη σε επευφημούν και όλα ωραία. Βέβαια αυτή η εξέλιξη μπορεί να μην έχει και καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Πολύ απλά, η γραμμή της ΝΑ είναι να μην βάζει τους καλύτερους και τους άξιους στα αξιώματα αλλά να βάζει αυτούς που δίνουν πιο πολλά για την ΝΑ. Αυτούς για τους οποίους είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγουν. Συνεπώς οι λιγότερο έξυπνοι κάνουν μάθημα στους πιο έξυπνους. Με απλά λόγια, όποιος δίνει πιο πολλά, είναι και πιο πνευματώδης.
Από την άλλη όποιος δεν κάνει την εργασία του στην ώρα της πρέπει να πληρώσει πρόστιμο σε ευρώ! Μάλιστα διδάσκουν πως από τα αρχαία χρόνια έτσι δίδασκαν οι φαραώ! Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Ο ελεύθερος άνθρωπος απλά πρέπει να κάνει τα πράγματα στα οποία πιστεύει.
Ανεξάρτητα ράβδου και μαστιγίου. Έτσι οι μαθητές μαθαίνουν να τρέχουν για να αποφύγουν το μαστίγιο και να κερδίσουν το καρότο. Στην απλή ζωή όμως, που δεν υπάρχει καρότο και μαστίγιο, ποιος ο λόγος να βοηθήσεις τον διπλανό σου; Ποιος ο λόγος του να κάνεις το σπίτι σου ένα μέρος καθαρό και λειτουργικό; Εφόσον έχεις μάθεις να λειτουργείς σαν τον γάιδαρο; Βέβαια σου λένε πως δεν είναι έτσι. Πως το πρόστιμο σε βοηθάει να εξιλεωθείς! Πως πρέπει να κάνεις τα πράγματα ανεξάρτητα προστίμου, αλλά δυστυχώς άλλα λένε και άλλα κάνουνε.
Όταν ένα από αυτά τα μέλη που έχει δώσει την ζωή του στην ΝΑ δει ότι τα πράγματα είναι χάλια στην ζωή του, στην σχέση του αλλά και στην σχολή και φεύγει, τότε τον θάβουν στην λάσπη. Μία εβδομάδα πριν ήταν ένας λαμπρός άνθρωπος. Μόλις φύγει ο δάσκαλος πρέπει να πει ότι τελικά δεν ήταν λαμπρός αλλά ήταν ένας κατώτερος άνθρωπος, ένας κοινός σαν όλους τους άλλους. Πως είναι δυνατόν έναν άνθρωπο που έχει πραγματικά πολεμήσει και προσφέρει γι αυτό το ιδανικό, να το θεωρείς πλέον κατώτερο, να το χλευάζεις και να του πετάς λάσπη; Να του πεις ένα ευχαριστώ για όλα αυτά που περάσατε μαζί για τις στιγμές που περάσατε. Αλλά βέβαια δεν θέλουν ο κόσμος να νιώθει ότι μπορεί να φύγει. Θέλουν να κρατάνε τα μέλη με νύχια και δόντια και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν φόβο και συκοφαντία δεν θα διστάσουν.
Έτσι πουλάνε παραμύθι. Σου λένε ότι φεύγοντας από την ΝΑ προδίδεις τους δασκάλους σου, τον εαυτό σου, τα ιδανικά σου. Με άλλα λόγια αποτυγχάνεις σαν άνθρωπος και φεύγεις από το θείο σχέδιο. Τι μεγάλο ψέμα! …
… Ένα άλλο παραμύθι της ΝΑ είναι η κοινωνική και πολιτιστική της δράση. Για να δούμε τι πραγματικά γίνεται. Το μέσο μέλος της ΝΑ ξοδεύει περίπου 20 ώρες την εβδομάδα εκεί, με τα νέα μέλη περίπου 10 ώρες και τα παλιά πάνω από 30. Σε ένα παράρτημα περίπου 50 ατόμων έχουμε 50 άτομα επί 20 ώρες επί 7 ημέρες = 7000 ώρες την εβδομάδα. Από αυτές τις ώρες πόσες είναι αφιερωμένες σε εθελοντική δράση για την προσφορά στην κοινωνία; 8-10 ώρες περίπου. Πόσες ώρες αφιερώνονται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις; πάλι 8-10 ώρες περίπου. Συνεπώς λιγότερο από το 1% της προσπάθειας της ΝΑ. Πολύ απλά είναι μία βιτρίνα για να έχουν να παρουσιάζουν ότι προσφέρουν.
Το συναίσθημα για το μέλος που παλιώνει είναι το ίδιο. Από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει εξέλιξη. Σου μαθαίνουν τα ίδια και τα ίδια. Πολύ απλά συνεχίζουν να προσαρμόζουν τα πάντα στην ιδεολογία της ΝΑ. Τότε καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται συγκριτική μελέτη. Απλά υπάρχει ένα δόγμα και τα πάντα προσαρμόζονται στο συγκεκριμένο δόγμα. Όταν κάποιος δάσκαλος προσπαθεί να διδάξει ή να εκφράσει την αρέσκεια του σε κάτι άλλο, επιφανειακά αποδέχεται αλλά κατά βάθος χλευάζεται. Καμία συζήτηση βέβαια, κάτι τέτοιο να διδαχτεί.
Συνεπώς η ΝΑ δεν είναι μία φιλοσοφική σχολή. Τα πάντα είναι μία μάσκα και το παραδέχονται κιόλας! Είναι ένα κίνημα που έχει σαν σκοπό να μεγαλώνει και να φέρνει περισσότερα μέλη. Υπάρχει μεθοδολογία ώστε ο καθένας να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο και να μπορούνε να παίρνουνε συνεχώς περισσότερα από αυτά που επιθυμούνε.
Το απόλυτο καλό είναι όταν θα καταφέρεις να γίνεις απόλυτο υποχείριο στους δασκάλους σου. Όταν δεν θα τους λες πλέον όχι αλλά μόνο ναι σε όλες τις απαιτήσεις σου. Αργότερα ανακαλύπτεις ότι γενικά πέρα από κάποιους βασικούς κανόνες, ο κάθε διευθυντής παραρτήματος το θεωρεί τσιφλίκι του και συνεπώς κάνει ότι γουστάρει.
Λένε ψέματα για τον ιδρυτή, ότι κάποια στιγμή διατάχθηκε να αρχίσει ποτό, τσιγάρο και να βρει μια γυναίκα για να έρθει σε επαφή με τα γήινα. Δηλαδή η γυναίκα του ήταν απλά ένα σκεύος. Κι όμως η γυναίκα του ήταν ιδρυτικό μέλος στην κίνηση και στη συνέχεια διαφώνησε ιδεολογικά. Τότε δημιούργησε την δική της σχολή. Πολλά παραρτήματα ΝΑ άλλαξαν μετατράπηκαν και έγιναν Hastinapura. Γιατί προσπαθεί ο Livraga να θάψει αυτήν την ιστορία; Για να μην χάσει το κοπάδι;
Ο Livraga υποτίθεται ότι πήρε το χρίσμα από τον Sri Ram για να ιδρύσει την ΝΑ; Ο Livraga όμως δεν έδωσε τα πρώτα περιοδικά ως ΝΑ αλλά ως θεοσοφικές μελέτες. Γιατί ποτέ ο Sri Ram δεν υποστήριξε ανοιχτά τον Livranga; Γιατί η ΝΑ εξαπλώθηκε στην Ευρώπη μετά τον θάνατο του Sri Ram; Πολύ απλά γιατί ο Livraga δεν πήρε κανένα χρίσμα. Εκμεταλλεύτηκε μία αδύναμη στιγμή την Θεοσοφικής Εταιρίας και πολλά παραρτήματα Θεοσοφικής μετατράπηκαν σε ΝΑ.
Στην ΝΑ πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Απλά έχουν δίκιο αυτοί και μόνο αυτοί και συνεπώς ακόμα και αν κάνουν πράξεις ή εργασίες οι οποίες βλάπτουν τους γύρω, ή την κοινωνία ή τα μέλη τα ίδια δεν πειράζει. Είναι οι λίγες απώλειες και τα μικρά λάθη που γίνονται σε κάθε κίνηση. Τι γίνεται όμως όταν τα λάθη γίνονται πιο πολλά από τα σωστά; Τι γίνεται όταν τα ψέματα γίνονται πιο πολλά από τις αλήθειες;
Τα μέλη απλά υποκύπτουν και δίνουν την ενέργεια τους στην σχολή, σε έναν δάσκαλο. Ο οποίος φαίνεται να είναι ψαγμένος λόγω της θέσης του. Στην τελική όμως δεν είναι καλύτερος από κανέναν.
Το μέλος τελικά γίνεται ένα ρομποτάκι. Πιστεύει στο ίδιο δόγμα με όλα τα ρομποτάκια και υπακούει όλες τις εντολές του. Ζει σε έναν κόσμο ψεύτικο και αποφεύγει την ζωή. Το μέλος οδηγείται στο να καταστρέψει την ζωή του και τον εγκέφαλο του. Και αυτό όχι από τα δικά του λάθη, αλλά από λάθη άλλον. Τότε ο δάσκαλος θα πει αυτός “έσπασε” ή “κάηκε” για το ιδεώδες, σαν ένα απλό πιόνι.
Αλήθεια πόσα μέλη έχουνε σπάσει; Πάρα πολλά, τα περισσότερα. Αν σήμερα υπάρχουν 300 μέλη στην ΝΑ στην Ελλάδα, έχουνε περάσει από την ΝΑ τουλάχιστον 4000 μέλη. Γιατί; η απάντηση τους είναι γιατί είναι ένας δρόμος δύσκολος. Η σωστή απάντηση είναι γιατί είναι ένας δρόμος στείρας υποταγής. Γιατί τα παλιά μέλη δεν ξαναπατάνε; Γιατί δεν πηγαίνουν να βοηθήσουν έστω και λίγο; Δεν τους θέλουν, θέλουνε μόνο ρομποτάκια, απόλυτα πιστά στο δόγμα. Μόλις κάποιο ξυπνήσει, απλά αποβάλεται από το σύστημα.
Ποιοι μένουν στην ΝΑ; Μένουν μόνο όσοι γίνονται αρχηγοί. Οι πιο παλιές καραβάνες. Αυτό γιατί έχουνε φτιάξει το τσιφλίκι τους, έχουνε φτιάξει τους κανόνες και έχουνε ρομποτάκια να τους ακολουθούν. Καθορίζουν την ζωή τόσον ατόμων. Όταν ένα ρομποτάκι δεν τους ακολουθεί πιστά ή τους προκαλεί, το πετάνε έξω για να συνεχίσουν την ομαλή ροή της μικρής τους κοινωνίας. Βέβαια δεν του λένε ανοιχτά να φύγει, αλλά το αφήνουν πίσω στα μαθήματα, το προσβάλουν και το πληγώνουν μέχρι να φύγει. Τώρα αν το ρομποτάκι έχει φέρει τον κόσμο του ανάποδα, αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Το ιδεώδες πρέπει να προχωρήσει.
Τι να το κάνεις όμως ένα ιδεώδες χωρίς ανθρώπους χαρούμενους, δυνατούς, εναρμονισμένους. Ναι λένε ότι αυτά θέλουνε αλλά δυστυχώς άλλα κάνουνε.
Εκτός από τα πολύ παλιά μέλη λοιπόν, υπάρχουν μετά μόνο καινούρια. Δηλαδή οι παλιές καραβάνες και τα νέα ψάρια. Τα οποία θα φάνε κάποιο καιρό μέχρι να ανακαλύψουν το παραμύθι. Όταν θα το ανακαλύψουν είτε θα είναι μικροί αρχηγοί και θα μείνουν λόγω εξουσιομανίας, είτε απλά θα φύγουν. Όταν φεύγει κάποιος θεωρείται ότι έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον εαυτό του και το ιδεώδες. Αν θέλει να ξαναγυρίσει πρέπει να τα μάθει όλα από την αρχή.
Σχετικά με τις 3 αρχές, πρέπει να πούμε ότι με τις πράξεις του αναιρούνε και τις 3:
1) Η συγκέντρωση ανθρώπων από όλες τις θρησκείες, φιλοσοφίες, φυλές, πιστεύω κλπ Δεν ισχύει. Θα δεχτούνε μόνο αυτούς που θα υποταχτούνε στις δικές τους ιδεολογίες. Επίσης κρίνουν μέλη με βάση προσωπικά κριτήρια, προάγουν αυτούς που θέλουν και αφήνουν αυτούς που δεν θέλουν να “σπάσουν”. Δεν είναι εμφανές στην αρχή αλλά γίνεται πασιφανές στην πορεία
2) Η συγκριτική μελέτη όλων των φιλοσοφιών θρησκειών κλπ με σκοπό την αφύπνιση ολιστικής αντίληψης. Ένα μεγάλο ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα δόγμα. Το οποίο διδάσκεται παντού το ίδιο. Όποιος δεν ασπαστεί το δόγμα αποβάλλεται. Αν κάποιος προσθέσει κάτι που δεν υποστηρίζει το δόγμα, ή το αμφισβητεί, απλά λογοκρίνεται.
3) Η αφύπνιση των λανθανουσών δυνάμεων του ανθρώπου. Ο σκοπός της ΝΑ δεν είναι να κάνει το άτομο καλύτερο. Ο σκοπός της ΝΑ είναι να κάνει το άτομο ένα πειθήνιο ρομποτάκι. Αν καταστρέφεσαι προσωπικά, αλλά γίνεσαι καλύτερος στην σχολή είναι κάτι φυσιολογικό, είναι μέρος του ταξιδιού και συμβαίνει σε όλους. Αν βελτιώνεσαι σαν προσωπικά και δεν δίνεις παραπάνω στην ΝΑ, τότε είσαι ένας απλός εγωιστής.
Ο τρόπος με τον οποίο πασάρουν την γνώση είναι καθαρά αποκλειστικός. Δεν προσπαθούν να βάλουν καινούρια πράγματα μέσα, δεν προσπαθούν να μάθουν και να αλλάξουν. Παρά μόνο μένουν οι ίδιοι. Σαν τον Προκρούστη, προσαρμόζουν κάθε τι στο δόγμα τους.
Επίσης είναι αρκετά προσωπολάτρες. Κάνουν μνημόσυνα για άτομα που έφυγαν αλλά δεν ζήτησαν ποτέ μνημόσυνα. Λατρεύουν φωτογραφίες και αγάλματα. Οι περισσότερες οργανώσεις παρακμάζουν μετά τον θάνατο του οδηγητή. Έτσι και η ΝΑ σιγά σιγά σβήνει. Μπορεί να αυξάνεται σε αριθμό μελών αλλά η παρακμή έχει αρχίσει να φαίνεται, στην ιδεολογία, στις αποχωρήσεις των παλιών μελών, στις συζητήσεις που γίνονται.
Όσο για τον Γιάννη Γαρατζιώτη, δεν είναι ένα τυχαίο άτομο. Έχει δει πολλά, τον αποβάλλανε γιατί σταμάτησε να είναι ρομποτάκι και επίσης γιατί τον φοβηθήκανε ότι θα φάει την εξουσία από κάποιους. Τα παιχνίδια εξουσίας είναι κάτι καθημερινό για τα παλιά μέλη. Αστείο πως τον παρουσιάζουν σαν μαύρο μάγο και πως επιτέθηκαν εναντίων του. Δεν είναι τέλειος και μερικές φορές ακούγεται σαν πληγωμένο παιδί, αλλά τουλάχιστον αυτός μιλάει ανοιχτά.
Χρειάζεται αρκετό χρόνο να τα ανακαλύψεις όλα αυτά. Να δεις ότι το παιχνίδι τους δεν “βγαίνει” οδηγεί σε αδιέξοδο. Όταν αποφασίσεις να φύγεις μην φοβηθείς. Φεύγοντας δεν προδίδεις κανέναν, μόνο τις ψεύτικες προσδοκίες κάποιων. Η ψυχή σου θα είναι πάντα εκεί που θα τραγουδά η καρδιά σου, ανοιχτή, δυνατή και χαρούμενη.
Αυτά είναι η Νέα Ακρόπολη. Ας είναι κάποιος πολύ προσεκτικός. Ποτέ μην παραδίνεις την δύναμη σου σε κανέναν. Ποτέ μην γίνεσαι υποτακτικός. Ποτέ μην αποδεχτείς μία αλήθεια μόνο και μόνο επειδή σου την λέει κάποιος “δάσκαλος”. Μην γεμίσεις το μυαλό σου με ψέματα τα οποία θα δυσκολευτείς να τα ξεχωρίσεις από τις αλήθειες…
Ας δούμε και μερικά σχόλια αναγνωστών από τις ανωτέρω ιστοσελίδες :
http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/06/apokalyptoyme-ti-einai-h-organwsh-nea-akropolh.html
http://www.xfd.gr/?p=968
http://www.cinemascope.gr/forum/index.php?topic=7068.0
1) … Σήμερα δε που το κίνημα της “Νέας εποχής” ξεπροβάλλει πιό απειλητικό παρά ποτέ και κυριολεκτικά υπάρχει πλέον ανοιχτός πόλεμος και όχι παρασκηνιακός σε όλα τα επίπεδα με την Ελλάδα σε κοινωνικό,ιστορικό,θρησκευτικό επίπεδο με αποκορύφωμα την “κάρτα πολίτη” που είναι η προσπάθεια εισαγωγής και προετοιμασίας του σφραγίσματος,κάτι που ο πολύς δυστυχώς ανενημέρωτος Ελληνικός λαός δεν μπορεί να καταλάβει τί σημαίνει,πιστεύω ότι χρειάζονται άτομα που έζησαν ενα μεγάλο διάστημα την NEW AGE εκ των έσω, να βγούν μπροστά στον αγώνα,διότι ο πόλεμος είναι ανοιχτός μαίνεται και χρειαζόμαστε έμπειρους και ικανούς στρατιώτες…
2) … ΑΝ ΣΕ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΕ ΣΑΝ ΜΑΖΑ…ΤΟΤΕ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ-ΑΠΟΨΗ-ΓΝΩΜΗ-ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΔΟΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΓΡΙΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ … ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ Ν.Α ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΝ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ …
3) Η Νέα Ακρόπολη χαρακτηρίζεται από αυτούς που ασχολούνται με την παρακολούθηση των αιρέσεων και των συναφών παραθρησκευτικών οργανώσεων ως μία ιδιαζόντως επικίνδυνη διεθνής νεοφασιστική αποκρυφιστική οργάνωση, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα.
Είναι επικίνδυνη κυρίως λόγω της οικονομικής εξάρτησης υπό την οποία τελούν τα μέλη της, είναι διεθνής γιατί διαθέτει γραφεία και συνεργαζόμενες οργανώσεις σε 89 χώρες,
είναι νεοφασιστική διότι η οργάνωση της βασίζεται σε μοντέλο ανάλογο με τα παραστρατιωτικά μυστικιστικά τάγματα “ιπποτών” που έδρασαν στην Γερμανία του Μεσοπολέμου και επειδή προβάλλει στα μέλη της την ιδέα του “αυθεντικού ανθρώπου”, δηλαδή μίας new age Αριας φυλής.
Τέλος είναι αποκρυφιστική, διότι διαθέτει κώδικα συμπεριφοράς και παρέχει δρόμους προς την τελείωση του ανθρώπου, οι οποίοι περνούν μέσα από “μυστικές” και “κρυφές” σχεσεις του με το σύμπαν, την φύση και τις εκδηλώσεις τους.
Ιδρύθηκε από τον Αργεντινό Jorg Angel Livranga Rizzi. Η οργάνωση εμφανίζεται ως “φιλοσοφικό κέντρο”, που προσφέρει ομιλίες με ελεύθερη είσοδο.
Στόχος της είναι η εξουδετέρωση της δημοκρατίας, η οποία “κυριαρχεί στους λαούς που βρίσκονται σε υπανθρώπινη κατάσταση”, και η δημιουργία μιάς νέας φυλής υπερανθρώπων εξουσιαστών.
Η οργάνωση κάνει τελετές σε ναούς προς τιμήν αρχαίων θεοτήτων και διαθέτει “Σώμα Ασφαλείας” που πρακτικά είναι ιδιωτικός στρατός στην Αργεντινή.
Στις περισσότερες περιπτώσεις χωρών που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της η εταιρεία στην έδρα τους έχει αναρτημένη τόσο την εθνική όσο και την δική τους σημαία. Όταν η εθνική σημαία βρίσκεται κάτω από την δική τους στον ίδιο ιστό, σημαίνει ότι η οργάνωση θεωρεί ότι η εν λόγω χώρα μελλοντικά θα ανήκει στην υπό ίδρυση αυτοκρατορία της, σε εθνικό επίπεδο.
Η Νέα Ακρόπολη διατηρεί 11 γραφεία στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 9 πυρήνες και τα 3 βοηθητικά. Στην χώρα μας υπάρχουν ελάχιστες προσφυγές εναντίον της και οι περισσότερες απασχολούν τα αστικά δικαστήρια. Ακριβής αριθμός μελών δεν είναι διαθέσιμος από καμία κρατική Αρχή, αλλά η Οργάνωση τελεί υπό στενή παρακολούθηση στην ευρωζώνη, για πιθανή τέλεση οικονομικών εγκλημάτων και για παραβίαση των νόμων περί ατομικών ελευθεριών και προσωπικών δεδομένων.
Η Εκκλησία της Ελλάδος την καταχωρεί ανάμεσα στις 20 πιό επικίνδυνες αιρέσεις – οργανώσεις που δρούν στην χώρα και η θέση της στην λίστα είναι αμέσως μετά από την εκκλησία της Σαηεντολογίας.
Η Οργάνωση διαθέτει επίσης διεθνείς εκδόσεις αλλά και ελληνικές με τοπικό περιεχόμενο, ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους περιοδικών που ασχολούνται με θεματολογία του ενδιαφέροντος της και δημοφιλή ιστοσελίδα με ανάλογο περιεχόμενο.
4) …Όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο αγανάκτηση για την ωραιολογία των παραθρησκευτικών ομάδων και των μεταμφιέσεων τους προκειμένου να παρασύρουν μέσα στα παραθρησκευτικά φιλοσοφικά τους συστήματα νέους ανθρώπους και να τους εκμεταλλευτούν.
Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, πίσω από τα ωραία λόγια των σεκτών, των παραθρησκειών και των αιρέσεων, βλέπει το καλοστημένο παιχνίδι των ψυχοναρκωτικών και του ολοκληρωτικού ελέγχου του νου από τέτοιες ομάδες (mind control).
Οι ομάδες αυτές υπόσχονται ψεύτικους “παραδείσους” (στηριγμένους σε κούφιες θεωρίες και φιλοσοφίες) αλλά δεν περιέχουν το μήνυμα της Ανάστασης και της Αιώνιας Ζωής της Εκκλησίας. Εκκλησία δεν είναι η ιεραρχία κάθε τοπικής Εκκλησίας, ούτε τα μεμονωμένα εκκλησιαστικά πρόσωπα, αλλά η Βασιλεία του Θεού εν δυνάμει στη γη, μέσω των Μυστηρίων και του αγιασμού του ανθρώπου.
Κάθε ένας, λοιπόν, που εμπλέκεται σε τέτοιες αποκρυφιστικές και παραθρησκευτικές ομάδες μπορεί να γίνει χειρότερος από τη σημερινή πολιτική εξουσία και τις παραμέτρους τους. Κινδυνεύει να υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου και να χάσει τη προσωπικότητά του, καθώς και την εν Χριστώ ελευθερία του.
5) …Να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αμεσότερος, εντονότερος και μαζικότερος πόλεμος που δέχεται η κοινωνία μας δεν προέρχεται απ’ τις χριστιανικές αιρέσεις, όσο απ’ το αποκρυφιστικό κίνημα που συνιστά ουσιαστικά την πολυσυζητημένη Νέα Εποχή!!! Οι στόχοι, η πολιτική, και τα πιστεύω τους είναι σαφή, συγκεκριμένα και μεθοδευμένα!!!Και παρότι εμφανίζεται να υπάρχει πληθώρα διαφορετικών μεταξύ τους αποκρυφιστικών οργανώσεων αποτελούν όλες όψεις του ίδιου νομίσματος, φορείς του ίδιου φιλοσοφικού πυρήνα με κοινές καταβολές και παράλληλη ιστορική εξέλιξη.

   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου