Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

UNICEF: 13 εκατ. παιδιά στην ΕΕ, όχι τον Νίγηρα, πεινάνε…

Επειδή πολλά μας τα είπε η Λαγκάρντ και μας εξόργισε πραγματικά,όπως και πολύ κόσμο,ψάξαμε και βρήκαμε στοιχεία που αποτελούν πραγματικό κόλαφο προς απάντηση στα λεγόμενά της.


  Κα Λαγκάρτντ,καταλαβαίνουμε πως οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν να μεταβείτε στον Νίγηρα και όπου αλλού τα παιδάκια πεινάνε και αρκείστε στο να τα σκέφτεστε,σας δίνουμε λίγα στοιχεία από την UNICEF που αφορούν τα παιδάκια της ΕΕ.Ετσι,θα είναι στην δική σας εμβέλεια δράσης στο να πράξετε...ανθρώπινα και μεγαλόκαρδα,σαν ευαίσθητη κυρία που είστε,ειδικά τώρα στα γεράματα....

Η λιτότητα που επιβάλλεται στους λαούς της Ευρώπης δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό της στα παιδιά, όπως προκύπτει από έρευνα της Unicef. Στην έκθεση, που αποκαλύπτει την έκταση της παιδικής φτώχειας στις προηγμένες οικονομίες του κόσμου, επισημαίνεται ότι εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ στερούνται βασικών αγαθών απαραίτητων για την ανάπτυξή τους.


Στην κατάταξη αυτή των 29 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση. Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στερούνται βασικά αγαθά απαραίτητα για την ανάπτυξή τους. Ταυτόχρονα, 30 εκατομμύρια παιδιά -σε ένα σύνολο 35 χωρών με αναπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως- ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Τα υψηλότερα ποσοστά αποστέρησης παρουσιάζονται σε χώρες όπως Ρουμανία, Βουλγαρία και Πορτογαλία (με ποσοστά πάνω από 70%, 50% και 27% αντίστοιχα) αν και μερικές πλουσιότερες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν ποσοστά αποστέρησης άνω του 10%. Οι Σκανδιναβικές χώρες εμφανίζουν τη χαμηλότερη παιδική αποστέρηση, όλες με ποσοστά κάτω του 3%. Στις τρεις καλύτερες θέσεις της κατάταξης των χωρών σύμφωνα με αυτό τον τρόπο μέτρησης βρίσκονται, η Ισλανδία (0,9%), Σουηδία (1,3%) και Νορβηγία (1,9%) ενώ στις χαμηλότερες, η Ρουμανία (72,6%), Βουλγαρία (56,6%) και Ουγγαρία (31,9%).




Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση με 17,2%, αμέσως μετά την Ιταλία (13,3%) και πριν τη Σλοβακία (19,2%). Ειδικότερα, στην Ελλάδα το ποσοστό παιδικής αποστέρησης είναι ακόμη μεγαλύτερο σε μονογονεϊκές οικογένειες από 17,2% αυξάνει σε 24,3%, στις οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο γονέων σε 50,8% και σε οικογένειες μεταναστών σε 42,2%. Όσον αφορά το ποσοστό παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 30η θέση (σε σύνολο 35 χωρών) με 16% και πάλι αμέσως μετά την Ιταλία (15,9%) και πριν την Ισπανία (17,1%).

Επιπλέον, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες για τις οικογένειες (επιδόματα – φοροαπαλλαγές – υπηρεσίες) ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι στην προτελευταία θέση της κατάταξης (περίπου 1,1%) μετά τη Μάλτα (1%).



      πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου