Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πραξικόπημα Μπουτάρη για την εκδήλωση για τη Γενοκτονία !


Όπως είναι γνωστό, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, αρνήθηκε την παραχώρηση της Πλατείας Αγίας Σοφίας στις δύο ενώσεις ποντίων (την Π.Ο.Ε. και την Π.Ο.Π.Σ.).


Κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, η μνήμη της γενοκτονίας τιμάται σε δύο χωριστές συγκεντρώσεις: 1) το πρωί, αυτή της "μικρής" ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) του Τανιμανίδη, η οποία...

είναι χρωματισμένη πολιτικά (είναι ΠΑΣΟΚ και δεν το κρύβουν και η κόρη του Τανιμανίδη Στεφανία είναι δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό Μπουτάρη).
2) το βράδυ, αυτή της "μεγάλης" Π.Ο.Ε. (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας), του Γιώργου Παρχαρίδη, η οποία δεν έχει κομματική κατεύθυνση, έχει περίπου 350 σωματεία στη δύναμή της κι εκφράζει το 95% του οργανωμένου ποντιακού χώρου.



Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να μη διχάσει τους ποντίους κι έχωσε κι εκεί τη μούρη του, δημιουργώντας την ΠΟΠΣ, η οποία έχει ελάχιστα σωματεία στη δύναμή της και ουσιαστικά είναι το σωματείο "Παναγία Σουμελά" με άλλο όνομα.
Η διαφορά των δύο συγκεντρώσεων, είναι ότι παραδοσιακά, μετά τις ομιλίες στη βραδυνή εκδήλωση της Π.Ο.Ε. ακολουθούσε πορεία στο Τουρκικό προξενείο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης φέτος, αποφάσισε να κάνει δική του συγκέντρωση, που θυμίζει τις φασιστικές αντισυγκεντρώσεις των κουκουλοφόρων .
Προτίμησε να μην συνταχθεί με το φυσιολογικό, να αναλάβει δηλαδή υπό την αιγίδα του τη βραδυνή εκδήλωση, που άλλωστε πάντα είχε πολύ περισσότερο κόσμο από την πρωινή, αλλά να διοργανώσει ο ίδιος εκδήλωση το πρωί.

Και το εύλογο ερώτημα, θα ήταν:
Και ποιός θα πάει σε εκδήλωση του Δήμου για τους Ποντίους αν δεν συμμετέχουν οι ομοσπονδίες τους;
Το ερώτημα όμως το απαντά η ανακοίνωση του δήμου, που εξηγεί γιατί επέλεξε το πρωί :


Σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης της εκδήλωσης που διοργανώνει για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού το Σάββατο 19 Μαϊου και ώρα 11.00΄ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Την παραπάνω εκδήλωση στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (η "πασοκική" ΠΟΠΣ της Τανιμανίδου δηλαδή!) και θα συμμετέχει με τα σωματεία-μέλη της.



Η διοίκηση του δήμου δηλαδή μεροληπτεί υπέρ της ΠΟΠΣ!
Ήδη, έχουν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις στο χώρο των ποντίων για την προσπάθεια καπελώματος της μεγάλης εκδήλωσης της Π.Ο.Ε. στον ίδιο χώρο.
Ευτυχώς οι πόντιοι, θα αγνοήσουν την Πασοκική εκδήλωση και θα βρεθούν στην μεγάλη απογευματική εκδήλωση, που διοργανώνεται από όλους τους Πόντιους κι όχι την "κλαδική του ΠΑΣΟΚ στον ποντιακό χώρο".
Και φυσικά, κανεις δεν ενδιαφέρεται για τις απειλές Μπουτάρη για πρόστιμα. Αν ήθελε ο δήμος, ας γιόρταζε με τους πόντιους στην ενωτική βραδυνή εκδήλωση, όχι στις διαπαστικές των αμετανόητων κομματόσκυλων.



   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου