Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ πριμοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ



Οι δημοσκοπήσεις το λένε όσο πιο καθαρά γίνεται. Και παρά τον σεβασμό που αισθάνεται ενδεχομένως κάποιος για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και τη συμβολή του στην πρόοδο του τόπου, δεν μπορεί να… γυρίζει κεφάλι στο προφανές και το αυταπόδεικτο: Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, συρικνωμένο και μνημονιακό, είναι ο κύριος λόγος για την.....
πολιτική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ΠΑΣΟΚ να έχει εξελιχθεί σε… συνιστώσα της Κεντροαριστεράς, δεν υπάρχει στον συγκκεριμένο πολιτικό χώρο ένα μεγάλο κόμμα-ανάχωμα στον λαϊκισμό της Κουμουνδούρου. Επειδή φυσικά το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που επί σειρά ετών εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα, και σήμερα πληρώνει το σχετικό, βαρύ τίμημα.



Όσο πιο κοντά στις εκλογές πλησιάζουμε, τόσο πολλαπλασιάζονται οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αποτέλεσμα να ενδυναμώνουν οι εκλογικές προοπτικές του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ να δυσκολεύει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα μπορούσαν να έχουν μετεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως η Δημοκρατική Αριστερά.

Τον πολιτικό επίλογο στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ μπορούσε να τον διακρίνει κανείς πολλούς μήνες πριν. Οι χειρισμοί της προεκλογικής περιόδου όμως, και η τακτική που έχει ακολουθηθεί, έκαναν ακόμη χειρότερη για το ΠΑΣΟΚ την πολιτική πραγματικότητα που καλείται να διαχειριστεί.

Κανείς πλέον δεν αμφιβάλει ότι, την επομένη των εκλογών, και με φόντο τη συζήτηση περί “αυτοδιάλυσης”, που ξεκίνησε η Άννα Διαμαντοπούλου, τίποτα στο ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι πια το ίδιο. Κάτι που θα έχει συνέπειες και στη δυνατότητα του Κινήματος να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, και ευρύτερης κοινοβουλευτικής συνεννόησης.




   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου