Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ...!!! Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ...!!!



  Την ώρα που ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το παίζει προστάτης των φτωχών και καταγγέλει τη διαπλοκή προσπαθώντας να πείσει την κοινωνία ότι είναι ένας από αυτούς, ο ίδιος έκανε τη στρατιωτική του θητεία στα ... σύνορα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας ως βίσμα τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Όλο το χρονικό της δύσκολης και επίπονης στρατιωτικής θητείας του κατά τα' άλλα αριστερού κ. Τσίπρα, ο οποίος θέλει (;) και να κυβερνήσει τη χώρα για να φέρει δήθεν νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου και να αλλάξει την κοινωνία.



Ειδικότερα, μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δήλωνε τον Απρίλιο του 2008, λίγες ημέρες μετά αφού ο Αλέκος Αλαβάνος του έδωσε το “δαχτυλίδι” της διαδοχής, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της εφημερίδας «Τα Νέα», Schooligans, ότι είχε βάλει ως βύσμα για να περάσει καλά στον Στρατό «έναν γνωστό Πασόκο εκείνης της εποχής, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι και αυτός τα έκανε χειρότερα», ωστόσο φαίνεται ότι λέει τη μισή αλήθεια.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η στρατιωτική του θητεία ήταν άνετη, χωρίς προβλήματα, καθώς μάλιστα υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, ένα Όπλο που παραδοσιακά φημίζεται για την χαλαρότητά του, στο επίπεδο -εννοείται- των στρατεύσιμων. Γι’ αυτό άλλωστε, ακόμη και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των νέων βάζει βύσμα για να υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό και όχι στον Στρατό Ξηράς, ακόμη και στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο Αλέξης στο Ναυτικό

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Την άνοιξη του 2003 ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στον Στρατό Ξηράς, όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα, βρήκε βύσμα και στήριξη στην τότε Κυβέρνηση, ζήτησε και κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό. Έκανε δηλαδή αυτό ακριβώς που σήμερα σίγουρα κατηγορεί. Την εποχή εκείνη υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου.


Έτσι αφού κατάφερε αυτό που για τους περισσότερους, αν και το επιθυμούν, παραμένει όνειρο θερινής νυχτός, να μεταταγούν δηλαδή στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεκίνησε την στρατιωτική του θητεία τον Ιούλιο του 2003.

Ο Αλέξης παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί αφού πέρασε τη … σκληρή εκπαίδευση που προβλέπεται και μετά από 50 μέρες, περίπου, τοποθετήθηκε στην Διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην … απομακρυσμένη περιοχή της λεωφόρου Μεσογείων, στο “Πεντάγωνο”. Δηλαδή μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παρ’ όλο, όμως που σύμφωνα και με τα όσα δηλώνει ο ίδιος στο περιοδικό Schooligans «δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα», δεν άντεξε και πολύ τη χαλαρότητα και τις ανέσεις που του προσέφερε το Πολεμικό Ναυτικό, βρήκε ένα νόμο του προφυλακισμένου σήμερα Άκη Τσοχατζόπουλου, «που έλεγε ότι αν είσαι στον στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά», κατέβηκε υποψήφιος και στην συνέχεια επανήλθε στις τάξεις του Όπλου μέσω του οποίου υπηρετούσε την πατρίδα.

Στο μεταξύ η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, εκεί που χρώσταγε έξι μήνες, χρώσταγε ξαφνικά τρεις. «Άσε», όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, «που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από εκεί που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε»!
Η σεμνή τελετή της ολοκλήρωσης της στρατιωτικής θητείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα στις 28 Ιουλίου 2004, μετά από μια πραγματικά σκληρή και επίπονη παρουσία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου