Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Από κάποιον στο facebook:Μεγάλες αλήθειες...



Χρόνια ολόκληρα αυτή η κοινωνία κάνει πως δεν βλέπει και συνεχίζει τη 'δημοκρατία' των τηλεοπτικών παραθύρων, στην οποία, πολλάκις ο πολιτικός πολιτισμός πάει περίπατο κι οι φωνές, οι ύβρεις και οι κατηγορίες για 'εκατέρωθεν προδοσίες' αντιμετωπίζονται ως κάτι συνηθισμένο. Στην τελευταία,μάλιστα, εκλογική διαδικασία ζήσαμε υπέρ του δέοντος αυτό το λυπηρό φαινόμενο.

Σήμερα είχαμε άλλο ένα συμβάν της ηθικής κατάπτωσης αυτής της χώρας και της έλλειψης παιδείας μας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη και έβρεξε τη Ρένα Δούρου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Καταδικαστέο το γεγονός. Είναι ντροπή να γίνονται αυτά σε μια Δημοκρατία!

Καταδικαστέες όμως και οι...


δύο κυρίες που πριν το γεγονός, η μία είπε ότι δεν ασχολείται με φασίστες χωρίς να την προκαλέσει και η άλλη αναφέρθηκε στη δίκη που είναι κατηγορούμενος με σκληρό κι ειρωνικό τρόπο.

Προφανώς και δεν δικαιούται κανείς να ξεπερνά τα όρια του λεκτικού διαξιφισμού, αλλά κανείς δεν δικαιούται επίσης να ξεπερνά τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που προσβάλουν τη νοημοσύνη όλων και παραπέμπουν σε εποχές που πλήγωσαν βαθιά αυτή τη χώρα.

Η Ελλάδα ζει στιγμές δύσκολες και όλοι όσοι θέλουν να παρουσιαστούν 'ως υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις' καλά θα κάνουν να βάλουν στο μυαλό τους, ότι υπάρχουν όρια κι ότι αυτά ισχύουν για όλους.

Καλά θα κάνουν, δε όλοι να θυμηθούν ότι υπάρχει και αύριο που θα πρέπει να ζήσουμε όλοι στη χώρα αυτή κι ότι η συμπεριφορά τους επηρεάζει χιλιάδες κόσμου που οδηγείται κι αυτός έτσι σε ακραίες ενέργειες, λεκτικές και μη.

Εκτός κι αν αποφασίσαμε, ότι πρέπει να αυτοκαταστραφούμε και να δώσουμε εξαιρετική χαρά σε όλους εκείνους τους 'αορατους εχθρούς' των συνομοσιολογιών που με τόση ευκολία και τάχα μου εξυπνάδα όλοι αναμασάμε.

Καιρός να θυμηθούμε ότι η Αστική Δημοκρατία κατακτήθηκε στη χώρα αυτή και να πάψουμε να κοιτάμε αλλού, όταν βλέπουμε ένα πρόβλημα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα κύριοι και κυρίες, όταν το κάνουμε αυτό.

Αν όπως λέμε όλοι, δε θέλουμε κάτι τέτοιο, ας αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που οδηγούν σε ακραίες, αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Τώρα πριν είναι αργά.. γιατί μετά θα λέμε 'Στερνή μου Γνώση να σ'είχα πρώτα'.




   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου