Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΜΕΜΕΤΟΣΠΟΡΕ!!!!


ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ...!!!

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...;;; ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ...;;;Ενδεικτική των απόψεων που πρεσβεύει το κόμμα είναι και η ενέργεια του βουλευτή του Κόμματος Eθνικιστικής Δράσης (MHP), Ερκάν Ακτσάι, να εγκαλέσει την τουρκική κυβέρνηση γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.



Ο Τούρκος βουλευτής ισχυρίστηκε ότι οι νησίδες αυτές «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή». Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέλαβε να απαντήσει στο βουλευτή. Ανέφερε ότι τα ζητήματα κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ρυθμίζονται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι «υπάρχουν προβλήματα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και τα προβλήματα αυτά συζητούνται μέσω του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση βάσει της αρχής της ευθυδικίας και λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας».

Ο Τούρκος βουλευτής, ενοχλημένος από την απάντηση Νταβούτογλου, αντέτεινε: «Ο υπουργός μας διστάζει να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω σε ένα νησί που του ανήκει». Την άποψή του για το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι επανέλαβε και στην εφημερίδα «Χαμπερτούρκ»:

«Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο νησί ανήκει στους Έλληνες. Η συνθήκη της Λοζάνης και η Συνθήκη των Παρισίων δεν περιέχουν κανένα άρθρο που να αναφέρεται σ' αυτά τα δύο νησιά. Αυτά τα δύο νησιά συνεχίζουν, από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, να είναι δικά μας».



  πηγή



Σημείωση freedomhellas:Εμείς σου λέμε μολών λαβέ παλιομαλάκα θρασύδειλε Τουρκομογκόλε,αυτά τα νησιά δεν είναι απλά δικά μας,ακόμη και η γη που πατάς είναι δική μας από αρχαιοτάτων χρόνων!Θα' ρθει η ώρα που θα πληρώσετε για τα εγκλήματά σας επί του Ελληνισμού!ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ΄ΝΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου