Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Κατάρριψη τουρκικού CN-235 αποφεύχθηκε στο παρά 1′!





Και νέο πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία, χωρίς όμως να “πατηθεί το κουμπί” σημειώθηκε στην περιοχή που καταρρίφθηκε το τουρκικό RF-4, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (πιθανόν και ηλεκτρονικού πολέμου αφού στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπηρετεί και στους δύο ρόλους) CN-235 του τουρκικού στρατού, που συμμετείχε στις έρευνες για τους δύο πιλότους του F-4, εγκλωβίσθηκε από ένα συριακό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας BUK-M1/2, στο “τελευταίο στάδιο πριν από τα πυρά” ανέφερε η πηγη.


”Το RWR (σ.σ.: σύστημα προειδοποίησης εγκλωβισμού από ραντάρ) άρχισε να ουρλιάζει” και οι Τούρκοι έκαναν την τελευταία προσευχή τους στον Αλλάχ, αλλά όταν απομακρύνθηκαν από την περιοχή σταμάτησε ο τσιριχτός ανατριχιαστικός ήχος του RWR. “Όταν ένα αεροπλάνο εγκλωβίζεται από ένα σύστημα άμυνας, ειδοποιείται από τα όργανά του και αυτό ακριβώς συνέβη”, διευκρινίσθηκε.

Δεν είναι γνωστό αν το αεροπλάνο βρισκόταν τη στιγμή του επεισοδίου αυτού μέσα στο συριακό εναέριο χώρο, δηλαδή σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων (περίπου 22 χλμ.) από τη συριακή ακτή, ή στο διεθνή εναέριο χώρο.

Το επεισόδιο αυτό, το οποίο σημειώθηκε την Παρασκευή ή το Σάββατο, αναφέρθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στους διπλωμάτες των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη διάρκεια μιας συνόδου την Κυριακή στην Άγκυρα, διευκρινίσθηκε απ’ αυτή την πηγή.

‘Οπως φαίνεται οι Σύροι πλέον δεν αστειεύονται…




    πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου