Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εκλεισαν οι πόρτες των αγορών (και) για την Ισπανία...!



Σημείωση freedomhellas:Κάποτε γράψαμε πως,είναι ζήτημα χρόνου να πέσει στα χέρια του ΔΝΤ η Ισπανία.Συγκεκριμένα επισημάναμε πως μετά την Ελλάδα όπου διασύρεται διεθνώς στην μεγάλη απάτη των παγκόσμιων τραπεζιτών,σειρά θα έχει η Ισπανία,η Ιταλία και στο τέλος η Αγγλία.Με την κατάρρευση της οικονομίας της Αγγλίας που διαθέτει το μεγαλύτερο αποθεματικό χρυσού,αυτόματα θα καταρρεύσει και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα .Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση του ενιαίου χρηματοπιστωτικού συστήματος παγκοσμίως με ένα κοινό νόμισμα,το Amero ή για κάποιους άλλους globo.Στο σχέδιο αυτό συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες χωρών όπως ο Β. Πούτιν,Μπεντβέντεφ,Πάπας της Ρώμης,καθώς και οι....περιούσιοι διεθνείς  μεγαλοτραπεζίτες.Ακολουθεί το άρθρο με την παρούσα κατάσταση της Ισπανίας...



Το υψηλό κόστος δανεισμού της Ισπανίας σημαίνει ότι η χώρα έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Cristobal Montoro πριν λίγο, οδηγώντας το ευρώ σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό.


Η Ισπανία θα αποπειραθεί να προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη σε δημοπρασία ομολόγων μικρής και.. μεσαίας διάρκειας ύψους 2 δισ. ευρώ.

"Το πριμ κινδύνου δείχνει ότι οι πόρτες των αγορών έχουν κλείσει για την Ισπανία", είπε ο Montoro στο ραδιόφωνο Onda Cero. "Το πριμ κινδύνου δείχνει ότι ως κράτος έχουμε πρόβλημα όσον αφορά την πρόσβασή μας στις αγορές για την αναχρηματοδότηση του χρέους μας".







Το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για τη διακράτηση 10ετών ομολόγων του ισπανικού Δημοσίου, αντί των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων, σημείωσε άνοδο σε ιστορικό υψηλό, στις 548 μονάδες, την Παρασκευή, εν μέσω ανησυχιών ότι το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας και το υψηλό χρέος συγκεκριμένων περιφερειών της χώρας θα την αναγκάσουν τελικά να ενταχθεί σε σχέδιο διάσωσης όπως η Ελλάδα. 


Ο Montoro αναφέρθηκε και στο θέμα των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι οι ισπανικές τράπεζες θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω ευρωπαϊκών μηχανισμών, παίρνοντας αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή του παρελθόντος που απέρριπτε κάθε πιθανότητα να ζητηθεί εξωτερική βοήθεια.

Η Ισπανία βγαίνει στις αγορές την Πέμπτη, με την έκδοση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ομολόγων 1-2 δισ. ευρώ.
Το ευρώ υποχωρούσε σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαμορφώνεται στα 1,2428 δολάρια/ευρώ.




     πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου