Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Διαστάσεις στο θέμα της κατασκευής τάφρου στον Έβρο δίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!
Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτικών στη Γερμανία για ένα ελληνικό ζήτημα που ακόμη...αγνοεί η εγχώρια "ειδησεογραφία"..


Η Ντόιτσε βέλλε μεταδίδει σήμερα:
"Προβληματισμός επικρατεί στη Γερμανία για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διανοίξει τάφρο στα ελληνοτουρκικά σύνορα με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου μεταναστών αλλά και την αμυντική θωράκιση έναντι της Τουρκίας. Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης βλέπουν το φως.. της δημοσιότητας μόλις λίγες μέρες από την επέτειο των 50 χρόνων από την κατασκευή του τοίχους του Βερολίνου. Αυτή η συγκυρία επηρεάζει βέβαια την αρθρογραφία στα ΜΜΕ καθώς η τάφρος ξυπνά μνήμες από την εποχή του ψυχρού πολέμου.

«Αναγκαία η διασφάλιση συνόρων, αλλά»…

Αλλά πως αντιδρά όμως η γερμανική κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης;
Σε δηλώσεις της προς την ελληνική εκπομπή της Ντόιτσε Βέλε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε, ότι “η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη με πολύ προσοχή. Η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι αναγκαία”, δήλωσε η ίδια εκπρόσωπος, για να προσθέσει: “Συγχρόνως θα πρέπει όμως να τηρηθούν όλοι οι ευρωπαϊκοί κανόνες και όλα τα ευρωπαϊκά στάνταρτ. Ιδίως θα πρέπει να διαφυλαχθούν οι διεθνείς κανονισμοί για την προστασία των προσφύγων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.”

Σκεπτικισμός για την τάφρο επικρατεί και στις γραμμές της γερμανικής αντιπολίτευσης. «Είναι ένας πολύ λυπηρό για την ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τέτοια μέσα» είπε η Ούτα Τσάπφ, ειδικός σε θέματα Βαλκανίων και Τουρκίας στην κοινοβουλευτική ομάδα των σοσιαλδημοκρατών. «Πολύ πιο λυπηρό είναι όμως για την ΕΕ, καθώς δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα, η οποία πλήττεται από την παράνομη μετανάστευση. Θα πρέπει επειγόντως να καταλήξουμε σε μια πολιτική, η οποία θα προβλέπει την κατανομή των προσφύγων μεταξύ όλων των κρατών της ΕΕ.”
Σ.f:Αφού τους αγαπάνε όλοι αυτοί τους παράνομους μετανάστες,ας τους πάρουν στα σπίτια τους αντί να παπαρολογούν περί κατανομή των μεταναστών στα κράτη της Ευρώπης! 

«Σκιές στις σχέσεις με την Τουρκία»


Η βουλευτής των σοσιαλδημοκρατών εκφράζει την ανησυχία της για το ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την τάφρο θα μπορούσε να επισκιάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανάλογες ανησυχίες εκφράζονται και από το Κόμμα των Πρασίνων. Μόνον που η αντίδραση τους είναι πολύ πιο έντονη. Χαρακτηριστική για αυτήν την στάση είναι η δήλωση του βουλευτή του κόμματος, του τουρκικής καταγωγής
Μεχμέτ Κίλιτς:
«Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά και τεράστια προβλήματα με την παράνομη μετανάστευση. Νομίζω όμως ότι οι καιροί των τειχών, των συρματοπλεγμάτων και των τάφρων ανήκουν στο παρελθόν. Το βρίσκω πολύ λυπηρό ότι η Ελλάδα σκάβει έναν τόσο τεράστιο λάκκο στα σύνορά της με την Τουρκία. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να παρεμποδίσει την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ για τα επόμενα 50 χρόνια.”


Σ.f:Όχι Μεχμέτ,μπροστά στο πρόβλημα της μετανάστευσης βρίσκεστε και εσείς σε ένα παράλληλο πρόβλημα που δεν προβλέψατε,την εισβολή σας στην Ελλάς!
Ας τους κρατήσει η βρωμοχώρα σου τους μετανάστες και όταν έρθει η ώρα της ένταξής της,το συζητάμε!


«Ολέθριες συνέπειες»


Σε γραπτή της δήλωση η συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων, Κλαούντια Ροτ, καταδικάζει την τάφρο ως “κυνικό σχέδιο” της Ελληνικής κυβέρνησης, με το οποίο «υπονομεύει τις αρχές για μιαν ανθρώπινη πολιτική για τους πρόσφυγες”. Η κ. Ροτ ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση και την ΕΕ να ασκήσουν την επιρροή τους στην Ελλάδα, ώστε να σταματήσουν τα έργα κατασκευής.
Το αίτημα αυτό εκφράζει και την ανθρωπιστική οργάνωση Pro Asyl, που εδώ και χρόνια παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναφορικά με τους πρόσφυγες. «Ως σύμβολο της αδυναμίας και της ανικανότητας, τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και της ΕΕ να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό ζήτημα”, χαρακτηρίζει την τάφρο ο εκπρόσωπος της Pro Asyl, Γκίντερ Μπούρκχαρντ. Η κατασκευή της θα είχε “ολέθριες συνέπειες” για τους πρόσφυγες. «Θα είναι», λέει. «περισσότερο από ότι σήμερα εξαρτημένοι από τα δίκτυα διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα οποία θα αναζητούσαν πολύ πιο επικίνδυνους τρόπους για να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη. Η τάφρος θα οδηγούσε σε περισσότερους θανάτους, θα έκανε τις διαβάσεις πιο επικίνδυνες και προπαντός θα στερούσε κάθε δικαίωμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη προστασίας».


Σ.f:Επειδή βαρεθήκαμε να παρακολουθούμε τους κυνικούς και υποκριτές Γερμανούς,έχουμε να τους απαντήσουμε πως,όταν έστειλαν την frondex στην Ελλάδα,την έστειλαν με σκοπό να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση και όχι την ασφαλή διέλευση των λαθρομεταναστών στα ενδότερα της χώρας μας!Σήμερα,μπροστά στην κατασκευή της τάφρου που δεν πρόβλεψαν ότι θα προβεί η Ελληνική πολιτεία,μας το παίζουν πάλι όπως συνήθως,ανθρωπιστές!Ας τους μαζέψουν λοιπόν αυτοί στα σπίτια τους,και να μην ασχολούνται με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουν την προστασία τους τα υπόλοιπα κράτη!Φυσικά,τίποτα δεν είναι τυχαίο,όλα αυτά γίνονται εν όψει της πολυπολιτισμικότητας που είναι το κλειδί της Πανθρησκείας και της διάλυσης των κοινωνιών,προς της επίτευξη της παγκοσμιοποίησης!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

πηγή:greece-salonika 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου