Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σε περιοδεία στα Βαλκάνια η Γκεσταπίτησσα Γουρούνα!


 
Η Μακεδονία (όπως αποκαλεί η Γερμανίδα καγκελάριος την ΠΓΔΜ) πρέπει να επιλύσει τη διαφωνία της με την Ελλάδα για την ονομασία", επεσήμανε η κ. Μέρκελ.

Η κρίση χρέους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα έχουν επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή προοπτική των κρατών των δυτικών Βαλκανίων, επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Βαλκάνια.

"Όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανιών έχουν την ευκαιρία να καταστούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση. Παρόλο που η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία αντιμετωπίζουν δυσκολίες, οι άλλες χώρες δεν θα μείνουν εκτός της ευρωπαϊκής προοπτικής", δήλωσε σε συνέντευξή της σε κροατικά ΜΜΕ, εν όψει της επίσκεψής της.

"Η ευρωπαϊκή προοπτική εξαρτάται από το αν οι χώρες καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργαστεί με το Κοσσυφοπέδιο. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη χρειάζεται μία κυβέρνηση. Η Μακεδονία (όπως αποκαλεί η Γερμανίδα καγκελάριος την ΠΓΔΜ) πρέπει να επιλύσει τη διαφωνία της με την Ελλάδα για την ονομασία", επεσήμανε η κ. Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται σήμερα τη Σερβία, όπου αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για επίλυση του προβλήματος με το Κόσοβο, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Η κ. Μέρκελ ανέφερε στο καθιερωμένο μαγνητοσκοπημένο της μήνυμα την Κυριακή ότι θα ζητήσει από τη Σερβία να προχωρήσει σε νέες διαπραγματεύσεις με το Κόσοβο.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το Βελιγράδι αναμένεται να αναγνωρίσει το Κόσοβο μακροπρόθεσμα και ένα τέτοιο ζήτημα μπορεί επίσης να εμφανιστεί στις διαδικασίες για την είσοδο της Σερβίας στην Ε.Ε.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να δείξουν ρητή επιθυμία για την ειρηνική επίλυση κάθε διαμάχης, μέσω του διαλόγου και του σεβασμού των αρχών του νόμου.

Η Γερμανία πιστεύει ότι τα σύνορα στα Βαλκάνια είναι οριστικά και ότι η εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου είναι απαραβίαστη.

Η Σερβία γνωρίζει επίσης ότι το Βερολίνο «συνοφρυώνεται» απέναντι σε φήμες ότι η σύγκρουση μεταξύ του Βελιγραδίου και Πρίστινα θα μπορούσαν να επιλυθούν με την προσάρτηση του βορείου Κοσσυφοπεδίου στη Σερβία.



πηγή:infognomonpolitics 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου