Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δείτε κάτι μάγκες με...φέσια!Εξευτέλισε μόνος του τις Τούρκικες δυνάμεις ο πρώην αρχηγός Ε.Δ. της Τουρκίας για τα χάλια τους!



Αφιερωμένο σε ορισμένους εκ των Ελλήνων πολιτικών!

Στα τέλη Ιουλίου, του χρόνου που διανύουμε, το αγγλικό περιοδικό ECONOMIST δημοσίευσε τη κατάσταση των χωρών με τους πολυπληθέστερους Στρατούς (Ε.Δ) του κόσμου. Επικαλούμενο πηγές του Ιδρύματος Διεθνών Στρατηγικών Ερευνών των Ηνωμένων Εθνών, έγραψε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις καταλαμβάνουν την ένατη θέση σε παγκόσμια κατάταξη.

Οι τουρκικές εφημερίδες, με πρώτη τη MILLIYET έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα και ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξίσωσαν συλλήβδην την αριθμητική υπεροχή με εκείνη της ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι όμως που ουσιαστικά δεν έκανε σήμερα ο πρώην Γενικός Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Işık Koşaner, που σε δηλώσεις του παραδέχτηκε την αδυναμία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να νικήσουν το πόλεμο ενάντια στους αντάρτες του PKK.


Η όχι και τόσο κολακευτική ομιλία του πρώην Γενικού Αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Işık Koşaner, για τις Ε.Δ της χώρας του καταγράφηκε σε video DAILY MOTION που ενώ είχε ανέβει στη σχετική ιστοσελίδα κατέβηκε κακήν κακώς, μόλις αντιλήφθηκαν πως σε κάποιο σημείο παραδέχτηκε πως η κατάσταση στο στράτευμα είναι ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ! (έτσι είπε ο ίδιος)

Τόνισε πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει ξεκάθαρα τη “στρατιωτική” ευθύνη της κάθε περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ο ρόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στη Τουρκία.

“Αποτύχαμε επιχειρησιακά κατά την επίθεση των Κούρδων ανταρτών του PKK στο τουρκικό φυλάκιο Hantepe, της περιοχής Çukurcaτο, παρότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) μας ενημέρωσαν 15 λεπτά πριν την επίθεση. Δεν πρέπει να ξαναγίνει το ίδιο λάθος”, επισημαίνει.

“Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εκπαίδευσης στις μικρότερες επανδρωμένες σε αριθμό μονάδες του τουρκικού Στρατού. Μόλις δύο τρομοκράτες (PKK) απήγαγαν τριάντα Τούρκους στρατιώτες”.

“Τούρκος στρατιώτης σκότωσε συνάδελφο του άθελά του επειδή τον τρόμαξε η σκιά του”, είναι πολλά από τα ευτράπελα που περιγράφει ο Τούρκος πρώην Γενικός Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Işık Koşaner.


“Πως να πολεμήσουμε το PKK όταν ο Διοικητής ρίχνει το όπλο του και φεύγει;” 

Το θέμα ήδη κάνει το γύρο στα τουρκικά μέσα και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν αν τελικά η φωνή στο βίντεο ήταν του Işık Koşaner, ή κανενός άλλου…

πηγή:gdailynews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου