Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Oι "Τούρκοι" της Θράκης γιορτάζουν σήμερα τη σφαγή των Ελλήνων !Το προγκρόμ του 1955 πότε θα το γιορτάσουν;;;





Προκαλούν και πάλι: Γιορτάζουν "με χαρά" την νίκη των Τούρκων επί των Ελλήνων, μέσα σε ελληνικό έδαφος





Σήμερα οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν τη λήξη του Ραμαζανιού. Όμως, παράλληλα, οι Τούρκοι μουσουλμάνοι, γιορτάζουν, όπως κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου, το zafer bayram ή zafer gunu, δηλαδή την "ημέρα της νίκης". Πρόκειται για την επέτειο της ...
30-8-1922, όταν οι Νεότουρκοι του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ πασά, κατήγαγαν νίκη επί του ελληνικού στρατού και ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Σμύρνη.

Στις 26 Αυγούστου, μετά την Μεγάλη Επίθεση, ο Μουσταφά Κεμάλ αυτοπροσώπως είχε ηγηθεί των στρατευμάτων του στην κοιλάδα του Αφιόν Καραχισάρ με το περιώνυμο παράγγελμα «Στόχος μας είναι η Μεσόγειος! Εφοδος». Στις 30 Αυγούστου ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Ντουμλού πιναρ και η υποχώρησή του συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της άλωσης της Σμύρνης από τους Τούρκους.






 

Σήμερα 30-8-2011, στην Κομοτηνή, βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν, ενώ όπως μας πληροφορεί η "τουρκική" ιστοσελίδα της Κομοτηνής birlik, στις εκδηλώσεις παρευρέθη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χαζτηοσμάν.

"Η 30η Αυγούστου είναι ημέρα νίκης και διπλής χαράς για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης", γράφει η ανθελληνική Birlik, που προκαλεί για ακόμη μια φορά.
(Bu yıl Ramazan Bayramı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesiyle birlikte Batı Trakya Türkleri çifte Bayram sevinci ve coşkusu yaşıyor).

Γιορτάζουν το κάψιμο της Σμύρνης, μέσα σε ελληνικό έδαφος;
Άλλο, τα δικαιώματα των μειονοτήτων κι άλλο να γιορτάζεις μέσα σε ελληνικό έδαφος, τη γιορτή της ήττας της "χώρας σου (Ελλάδας)".
 
Διαβάστε σε μετάφραση google, το σημερινό άρθρο της birlik εδώ
Περισσότερα για την Τουρκική Εθνική επέτειο της 30ης Αυγούστου, εδώ
για τη Μικρασιατική εκστρατεία εδώ
και άρθρο Τουρκικής εφημερίδας για την επέτειο εδώ


 πηγή:eleftheriskepsii 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου