Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΦΑΤΕ ΑΠ΄ΤΑ LIDL,ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ,ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ...ΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ!



2.481 κιλά σουτζουκάκια με Ε-coli διακινούσε η LIDL HELLAS 


Κατεψυγμένα κρέατα-δηλητήριο, γερμανικής προέλευσης που διακινούσε η LIDL HELLAS, συνολικά 2.481 κιλά, κατέσχεσε ο ΕΦΕΤ, καθώς ήταν μολυσμένα με Ε-coli.

Ειδικότερα, μετά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ (Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) διαπιστώθηκε η διακίνηση μολυσμένων κατεψυγμένων κρεάτων που τελικά θα καταστραφούν.

Η εταιρεία πάντως είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουλίου ότι σε μικροβιολογικές αναλύσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών ινστιτούτων, στις οποίες υπέβαλε τα προϊόντα κιμά που κατηγορήθηκαν ότι έχουν μολυνθεί από το βακτήριο Ε-coli, είχαν δείξει ότι δεν ανιχνεύτηκαν ίχνη του βεροτοξινογόνου ορότυπου.

Μάλιστα είχε επικαλεστεί και σχετική πραγματογνωμοσύνη του αναπληρωτή καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δρος Στυλιανού Χατζηπαναγιώτου, η οποία επιβεβαίωνε τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Η επανεξέταση

Τώρα και η επανεξέταση των συγκεκριμένων προϊόντων, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, έδειξε ότι είναι επικίνδυνα και επιβλαβή για την υγεία των καταναλωτών. Πρόκειται για κατεψυγμένα προϊόντα κιμά από βοδινό κρέας (αριθμός παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011) και κατεψυγμένο πικάντικο προϊόν κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας (αριθμός παρτίδας L1 102 ΒΤ και ημερομηνία λήξης 8-11-2011), στα οποία ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157 σε συσκευασίες 500g (2x250g) και σε κλειστή συσκευασία 1.000g με την εμπορική επωνυμία «Marvest». Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε κατάσχεση ποσότητας 2.481 κιλών των παραπάνω προϊόντων από την Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Επειτα από συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών επανεξέτασης των κατασχεθέντων προϊόντων, αποφασίστηκε η καταστροφή των τροφίμων τα οποία κρίθηκαν οριστικά «μη ασφαλή - επιβλαβή για την υγεία» ενώ, όπως ανακοινώθηκε, η καταστροφή θα γίνει σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία.




πηγή:thermopilai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου