Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα του αύριο στο τομέα της ασφάλειας και των εξοπλισμών, σε επίπεδο μέσων και βιομηχανικής συνεργασίας (καθώς η σημερινή Ελλάδα διάγει τον δικό της οικονομικό, αλλά και πολιτικό / γεωστρατηγικό «Μεσαίωνα»), έρχεται από την Ρωσία και ακούει στο όνομα Sukhoi Τ-50 PAK FA!
Όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, η Ρωσία που μέχρι σήμερα τηρούσε μια ιδιαίτερα «σφιχτή» πολιτική σε ότι αφορά την διάχυση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, αλλάζει ρότα και πλέον διαθέτει το κορυφαίο οπλικό σύστημα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανία προς εξαγωγή, μετά την Νότιο Κορέα, τώρα και στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι προσφέρεται στο αεροσκάφος σε μία Αεροπορία εξοπλισμένη 100% με αμερικανικά μαχητικά, όπως αυτή της Νότιας Κορέας δείχνει ότι η ρωσική πρόταση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και αυτή μια σειρά προκλήσεων, όπως της ομοιογένειας υλικού, της υποστήριξης συστημάτων κλπ.
Προσφέροντας ένα μεγάλο πακέτο εγχώριας βιομηχανικής συνεργασίας και δυνατότητα επιλογής δυτικών κινητήρων και ηλεκτρονικών, διατηρώντας παράλληλα σε ισχύ και την πρόταση για το Su-35BM, το οποίο μπορεί να είναι ένα απίστευτο αεροσκάφος για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά δεν παύει να είναι ένα σχέδιο μαχητικού 3ης γενιάς με μηδενικές δυνατότητες VLO!
H προσφορά του T-50 PAK FA, όπως και στον διαγωνισμό της Νότιας Κορέας θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη αμερικανική του F-35 και του F/A-18IR σε έναν αγώνα που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση (σε όλα τα επίπεδα…) που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, καθώς το αεροσκάφος 5ης γενιάς που εισέρχεται σε υπηρεσία του 2015, διαθέτει όπλα που μπορούν να εξουδετερώσουν από απόσταση 450 χλμ. (!) μέχρι και την μεγαλύτερη απειλή για την ελληνική αεράμυνα, το ΑΣΕΠΕ B737 MESA που εισέρχεται σε υπηρεσία σε ένα χρόνο από σήμερα.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αναλύεται η πρόταση των Ρώσων, οι τεχνολογικές παράμετροι και κυρίως περιέχονται στοιχεία για το υπερ-μαχητικό που πρώτη φορά έρχονται στην δημοσιότητα.
Κανονικά η πρόταση είναι μονόδρομος: Η διεθνής αγορά μαχητικών αεροσκαφών αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα και το «τοπίο» σε δέκα χρόνια από σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με το προ δεκαετίας, ούτε και το σημερινό.
Η είσοδος σε υπηρεσία του ρωσικού T-50 της Sukhoi, καθώς και η εμφάνιση του Su-35S/BM σε μεγάλους αριθμούς, αλλά και η έλευση του κινεζικού μαχητικού κρούσης με χαρακτηριστικά Stealth του J-20 και η διάχυση μεγάλων αριθμών F-35 στις δυτικές χώρες, όπως και η πιθανή είσοδος σε υπηρεσία του F/A-18IR, θα στείλει στο μουσείο όλη τη σημερινή γενιά των μαχητικών του Ψυχρού Πολέμου: F-15, F-16, F/A-18, Mirage 2000-5 κλπ., αλλά και “στριμώχνουν στη γωνία” τα μαχητικά 4ης γενιάς (Eurofighter Typhoon και Rafale).
πηγή:defencenet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου