Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ




Σηκω επανω Ελληνικη νεολαια. Δεν υπαρχει δια σε αλλη πραγματικοτης παρα η Ελληνικη Πατρις. Μονον εκει θα επανευρης τον εαυτον σου. Μονον μεσα εις τας Εθνικας παραδοσεις θα επανευρης τον προορισμον σου. Μονον εις τον Ελληνικον πολιτσμον θα επανευρης τα ιδανικα σου και τα ονειρα σου. Χωρις αυτα δεν ημπορεις να ζησης, Ελληνικη νεολαια. Μονον εκεινα τα οποια σου εδημιουργησεν η Ελληνικη ιστορια αποτελουν το σωμα σου και την ψυχην σου. Τα ξενα κατασκευασματα, με τα οποια ηθελησαν να σε παρασυρουν οι αγυρται με τους παραφρονας ρομαντισμους των, ειναι ψευτικα δια σε και αποτελουν δηλητηριον.

Διοτι, εννοησε το, δεν μπορεις να ζησης αλλεως παρα Ελληνικα μεσα εις την φυλην σου και μονον εκει μεσα θα ιδης οτι θα επανευρης την χαραν και την αισιοδοξιαν, αι οποιαι σου ελειψαν. Και οταν θα τας επανευρης, θα ιδης με τι ευκολιαν θα υπερπηδησης τα εμποδια και τας δυσκολιας της ζωης και τι μελλον θα παρασκευασης και δια τον εαυτο σου και δια την ελλαδα, εις την οποιαν ανηκεις αναποσπαστως.

Σηκω λοιπον, Ελληνικη νεολαια, αποβαλε μακραν σου τας αγυρτειας και τα ψευδη, με τα οποια σου εδηλητηριασαν την ψυχην. Πεταξε μακραν σου τα ελεεινα αναγνωσματα, τα οποια σε διδασκουν την ανηθικοτητα και την ανανδριαν, ακομα και εκεινα τα οποια, δηθεν φιλολογικα εργα, σε διδασκουν να φοβασαι τους αγωνας της ζωης και να μη σκεπτεσαι παρα το ατομον σου και την υλικην απολαυσιν σου.

Ιωαννης Μεταξας (απο ραδιοφωνικον λογον την 10ην αυγουστου 1936)



πηγή:peripatris 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου