Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Μέχρι το 2025 θέλουν να είμαστε υπό "γερμανική κηδεμονία" - Θα το επιτρέψουμε;


Tο δεύτερο Μνημόνιο, δηλαδή, θα διαρκέσει μεχρι το 2025. Δηλαδή μέχρι τότε η Γερμανία θέλει να αναλάβει τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας με μόνιμα κλιμάκια ελέγχου της Ε.Ε. ελεγχόμενα από αυτούς. 

Πηγές της Κομισιόν και της Καγκελαρίας υπογραμμίζουν σε έντονο ύφος ότι το «σχέδιο για την Ελλάδα δεν σταματά το Σεπτέμβριο» με τη νέα δανειακή σύμβαση.


Γνωρίζουν καλά ότι στην ουσία, η Ε.Ε. πρέπει να περάσει κάποια στιγμή από το Baker Plan στο Brady Plan. Πρόκειται για τα δύο σχέδια που εφαρμόστηκαν τη δεκαετία του ’80 για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών και κυρίως των κρατών της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο προέβλεπε τη στήριξη υπερχρεωμένων κρατών με νέο δανεισμό, ενώ το δεύτερο την αναδιάρθρωση του χρέους τους με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Μετά το 2013 θα υπάρχει ο μόνιμος μηχανισμός γι’ αυτή τη δουλειά. Αργά ή γρήγορα ακόμη και οι πιο ισχυρές οικονομίες θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της αξιολόγησης τριπλού Α, αναφέρουν κοινξτικές πηγές στα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι βόρειοι εταίροι θα κληθούν, επομένως, να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους. Οι Γερμανοί θα είναι αυτοί που θα προτείνουν να περάσουμε στο Brady Plan, υιοθετώντας ουσιαστικά τους αδύναμους κρίκους και το χρέος τους.

πηγή:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου