Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ήρθε η υποβάθμιση από τη Moody's



Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (25/7) ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σύμφωνα με τη Moody's, το νέο πακέτο στήριξης που ενέκρινε την προηγουμένη εβδομάδα η ευρωζώνη για την Ελλάδα, θα υποβοηθήσει στη μείωση του χρέους της χώρας, αν και αυτή αντιμετωπίζει ακόμη μεσοπρόθεσμα προβλήματα φερεγγυότητας και σημαντικούς κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγελθεί.

"Το ανακοινωθέν πρόγραμμα της ΕΕ από κοινού με την ανακοίνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) καθιστούν σαφές ότι η πιθανότητα μιας βεβαρημένης (distressed) ανταλλαγής (χρέους), και άρα μιας χρεοκοπίας, επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι σχεδόν 100%", ανακοίνωσε ο οίκος....

Σύμφωνα με τον ίδιο οίκο, "το (ελληνικό) χρέος θα παραμείνει σε επίπεδα ανώτερα του 100% του ΑΕΠ επί σειρά ετών και θα αποτελεί σημαντική απειλή στην εφαρμογή δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων".

Οι οίκοι Standard & Poor's και Fitch έχουν ήδη υποβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο στο επίπεδο "CCC", ήτοι μια βαθμίδα υψηλότερα εκείνου της Moody's.
Η Moody's υποβάθμισε την Ελλάδα κατά τρεις βαθμίδες στο Ca με προοπτική ανάπτυξης στο Caa1, λέγοντας πως η χώρα μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα φερεγγυότητας σε μεσοπρόθεσμη κλίμακα.



πηγή:stratilatis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου