Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Θα τους πάρει και τα σώβρακα" ο Καντάφι: "Πρώτα σταματήστε τους βομβαρδισμούς και μετά μιλάμε"!


Aντιλαμβανόμενος ότι έχει περιέλθει σε θέση ισχύος μετά την αποδοχή από τους αντικαθεστωτικούς και την Δύση της παραμονής του στη χώρα, ο Μ.Καντάφι κατέστησε σαφές ότι "Δεν θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους εξεγερμένους για την εξεύρεση λύσης στην κρίση αν δεν σταματήσουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, ενώ η ηγεσία του δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση"! 
 "Αυτή η επίθεση πρέπει να σταματήσει αμέσως. Αν δεν γίνει αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο διάλογο, δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα της Λιβύης", δήλωσε ο πρωθυπουργός αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Άμπντουλ Ιλάχ αλ Χάτιμπ.

Όταν ρωτήθηκε αν είπε στον αλ Χάτιμπ ότι η θέση του Καντάφι δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ο αλ Μαχμούντι απάντησε: «Ακριβώς».

Ο αλ Χάτιμπ έφτασε στην Τρίπολη μετά τις συζητήσεις που είχε με τους εξεγερμένους στο προπύργιο τους στη Βεγγάζη χθες Δευτέρα.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι αναζητά «μία πολιτική διαδικασία» για να δοθεί τέλος στον πόλεμο. Ο αλ Μαχμούντι πάντως χαρακτήρισε γόνιμη τη συνάντησή του με τον αλ Χάτιμπ. «Δηλώσαμε ξεκάθαρα στον Χάτιμπ ότι είναι απαραίτητη η κατάπαυση του πυρός προτού μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε διάλογο», υπογράμμισε.


πηγή:defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου