Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Απο τα λεγόμενα του Μπαρόζο η Ελλάδα αποτελεί τον πυλώνα της παγκόσμιας οικονομίας > ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ!!!



«Ας μην έχουμε αυταπάτες, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή» διαμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος προειδοποιεί ότι «εάν δεν βρεθεί λύση, οι επιπτώσεις θα επεκταθούν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και ακόμη παραπέρα». Δυνατή θεωρεί, ωστόσο, την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, καθώς τα συστατικά της λύσης είναι γνωστά. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, υπογράμμισε, είναι η «παροχή διασφαλίσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας». Η απόφαση θα πρέπει, επίσης, να ενισχύσει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και να κατοχυρώσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Όπως προσέθεσε, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της διεύρυνσης της εμβέλειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) και της ενίσχυσης των χαρακτηριστικών ευελιξίας του μηχανισμού προκειμένου να παρασχεθεί στήριξη στην Ελλάδα.
«Στην εξεύρεση μόνιμης λύσης για την κρίση στην Ελλάδα καθοριστικό ρόλο θα παίξουν η Γαλλία και η Γερμανία», τονίζει. «Καλή τη πίστει από όλες τις πλευρές, θα μπορέσουμε αύριο να δώσουμε μια λύση στα προβλήματα της Ελλάδας», καταλήγει ο πρόεδρος της Κομισιόν. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπαρόζο θα έχει συνάντηση σήμερα στις 5.00 μ.μ., με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.



πηγή:greeknation 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου