Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πρόεδρος του Αμερικανοεβραϊκού λόμπι: “Αξίζει να ασχοληθεί κανείς με την Ελλάδα”




Φάνηκε εδώ και μήνες ποια θα ήταν η σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ μιας και η επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες μας αποδεικνύει περίτρανα ότι αγαπιόμαστε πολύ σαν χώρες… Αν αναλύσουμε προσεκτικά την επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας στο Ισραήλ αυτές τις μέρες αλλά και τη συμμετοχή του Υπουργού πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου στο επιχειρηματικό φόρουμ που έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ θα αντιληφθούμε την πορεία συνεργασίας των δύο χωρών.
Όλα αυτά όμως είχαν προετοιμαστεί...
με την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα του εβραϊκού λόμπι στην Αθήνα Άλαν Σόλου που ως πρόεδρος των Μείζονων αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων είχε δηλώσει ενθουσιασμένος για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό αλλά και ως τόπο για επενδύσεις.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε και δημοσιεύουμε στο Briefing News άφησε να εννοηθεί ότι οι Έλληνες είναι τυχεροί που ζουν σε αυτόν τον τόπο παρόλο που η οικονομική κρίση είναι ένα χτύπημα στη ζωή και στο μέλλον των παιδιών τους.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι καλό μέρος για επιχειρήσεις και για ξένους επενδυτές. Είναι όμως κι ένα ελκυστικό μέρος για τουρισμό και τόνισε ότι αυτό είναι και το συμπέρασμα που έβγαλε ο ίδιος όταν επισκέφθηκε για τέσσερις μέρες την χώρα μας πρόσφατα. Είχε προσκληθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό τότε και είχε αποφασίσει να διερευνήσει τους τρόπους συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ. «Ήθελα πολύ να μεταφέρω την εικόνα που συνάντησα στην χώρα σας αλλά και την φιλοξενία , τις ομορφιές καθώς και το πρόσφορο έδαφος για νέες επιχειρήσεις. Αυτό ακριβώς θέλω να πω στους επιχειρηματίες φίλους του οργανισμού σε Ουάσιγκτον και Ισραήλ».
Όσον αφορά στην οικονομική κρίση στη χώρα μας το δυνατό χαρτί του εβραϊκού λόμπι, ποντάρει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση:

«Η Ελλάδα έχει κουλτούρα και πολιτισμό και με αυτόν έχει επιβιώσει από πολλές δυσκολίες για χιλιάδες χρόνια. Αν κάποιος θα στοιχημάτιζε για την Ελλάδα, θα στοιχημάτιζε ότι θα βγει η χώρα από την κρίση και γι αυτό χρειάζεται δουλειά και αγώνας.
Πάντα η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε τη δυνατότητα να προσαρμόζεται και να πηγαίνει μπροστά. Εμείς επισκεφθήκαμε τη χώρα ακριβώς για να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα των επενδύσεων και να καλλιεργήσουμε το κατάλληλο κλίμα προς όφελος της Ελλάδας“.

Εκτιμά ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και πιο ισχυρές κάτι που θεωρεί προς όφελος και των δύο λαών. Με γνώσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Άλαν Σόλοου, δεν δίστασε να πει ότι οι καλές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με χώρες της Μέσης Ανατολής και με το Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει στην καλυτέρευση του κλίματος στην περιοχή.
Το δυνατό χαρτί του Εβραϊκού λόμπι είχε συναντηθεί μάλιστα και με Έλληνες υπουργούς οι οποίοι του είχαν παρουσιάσει θέματα που αφορούν την άμυνα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Θετική εντύπωση μάλιστα του έκαναν ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, αλλά και ο πρώην υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Τους χαρακτήρισε πολλά υποσχόμενους κι εργατικούς.
Βρήκε τα μέτρα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την έξοδο από την κρίση ουσιαστικά και διαβεβαίωσε ότι και όλοι οι πρόεδροι των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Πάντως με πλατύ χαμόγελο δήλωσε αισιόδοξος για τη συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ ΗΠΑ.


πηγή:epanastasi-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου