Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.



Μία ιδιαιτέρως αξιέπαινη προσπάθεια εντοπίσαμε με τη βοήθεια μηνύματος που μας έστειλε αγαπητός συνέλληνας μέσω του διαδικτύου. Σε μια εποχή που τα γκρίκλις τείνουν να αντικαταστήσουν την ιστορική γραφή της Ελληνικής Γλώσσας- ιδίως στον χώρο της νεολαίας μας-, σε μια εποχή που οι βαρβαρικές λέξεις εκτοπίζουν τις Ελληνικές λέξεις, σε μία εποχή όπου ο πρωθυπουργός της χώρας συγχέει το πηλίκον με το πηλήκιο υπάρχουν ακόμη Έλληνες που αντιστέκονται και μάχονται για την διάδοση της γλώσσας μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ας τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο δυνάμεθα.

Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών ιδρύθηκε το 1985.

Είχε προηγηθεί η ίδρυση ομοίου Οργανισμού στην Καβάλα το 1984 και ακολούθησε η ίδρυση αντιστοίχων Ομίλων στον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Πάτρα, στον Πύργο, στα Χάνια, στο Ρέθυμνο, στη Λάρισα, στην Λευκωσία (Κύπρος), στην Μελβούρνη και στην Αδελαΐδα (Αυστραλία).

Το 1999 ιδρύθηκε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Διάδοση - Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας.

Ο Σύλλογος σήμερα έχει περισσότερα από 1100 Μέλη, τα οποία έχουν διαφορετικά επαγγέλματα και ηλικίες αλλά συνδέονται μέσω της αγάπης για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και για ό,τι σχετίζεται με αυτήν (Λογοτεχνία, Πολιτισμό, Ιστορία κ.λ.π.).

Για να μάθετε περισσότερα επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:


ΟΔΕΓ

πηγή: hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου