Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ένας ακόμη απόστρατος -αεροπόρος- γράφει για την ΕΛΑΣ και τους κουκουλοφόρους



Εντυπωσιακή πράγματι η περιγραφή των απαράδεκτων γεγονότων της 29-06-2011 από τον κύριο ταξίαρχο καθώς και τα σχόλια του κυρίου Σαρτζετάκη, αλλά επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψη ότι αντιδρούν σαν να ανακάλυψαν τώρα τον τροχό. Βεβαίως αυτό είναι φυσιολογικό, κλεισμένοι τόσα χρόνια στα στρατόπεδα δεν είχαν προσωπική αντίληψη μέχρι τώρα για το τι σημαίνει αντιδημοκρατική συμπεριφορά της αστυνομίας. Αν ανατρέξουμε όμως στο παρελθόν, όχι πολύ παλιά, από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και μετά, θα μετρήσουμε αναρίθμητες τέτοιες συμπεριφορές όπου η αστυνομία στράφηκε ενάντια στο λαό με τρόπο βίαιο και αντιδημοκρατικό προκαλώντας ακόμα και θανάτους διαδηλωτών.


Αν δεν εντοπίσουμε λοιπόν τα αίτια και δεν τα θεραπεύσουμε είναι δεδομένο ότι το προσεχές διάστημα, όπου αναμένονται να ενταθούν οι κοινωνικοί αγώνες, θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Παρατίθενται μερικά απ αυτά τα οποία είτε αθροιστικά είτε διαζευκτικά αποτελούν τη «ρίζα» του κακού, αρχίζοντας από τα «κάτω» και φτάνοντας στις πολιτικές ηγεσίες.
•Αντιδημοκρατική αντίληψη, ρέπουσα στο φασισμό, σημαντικού αριθμού στελεχών της αστυνομίας, ειδικά των επίλεκτων σωμάτων (πχ ΜΑΤ). Οι εναγκαλισμοί και η «συμπάθεια» προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που παύει πλέον να αποτελεί σύμπτωση.
•Έλλειψη εκπαίδευσης και επαγγελματισμού με αποτέλεσμα τον πανικό μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις, με συνέπεια τη χρήση αδικαιολόγητης βίας.
•Έλλειψη πειθαρχίας με συνέπεια την μη υλοποίηση των εντολών και την αυτονόμηση στον τρόπο αντίδρασης.
•Έλλειψη κατάλληλης ηγεσίας, σε πολλά επίπεδα, ικανής να σχεδιάσει και να υλοποιήσει σωστή περιφρούρηση των συγκεντρώσεων ώστε και ο λαός να μπορέσει να εξασκήσει απρόσκοπτα τα δημοκρατικά του δικαιώματα και ταυτόχρονα να προστατευθούν περιουσίες.
•Οι ανίκανες (πχ Παπουτσής) και αντιδημοκρατικές πολιτικές ηγεσίες (πχ πρωθυπουργός Μητσοτάκης που απευθυνόμενος σε αστυνομικούς τους λέει «το κράτος είστε εσείς») έχουν βεβαίως την κύρια ευθύνη για τις δημοκρατικές παρεκτροπές της αστυνομίας. Οφείλουν να της επιβάλλουν κανόνες «δημοκρατικής αποτελεσματικότητας» ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Ακούτε κύριοι Παπανδρέου και Παπουτσή? Η μήπως επιθυμείτε να διαγραφεί η λέξη «δημοκρατικής»? Με το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ όλα πλέον είναι πιθανά.
Βεβαίως τα παραπάνω είναι κάποια από τα αίτια που εξηγούν βίαιες συμπεριφορές της αστυνομίας. Πηγή όμως βίας είναι και οι επονομαζόμενοι «κουκουλοφόροι» τους οποίους δυστυχώς μέρος της κοινωνίας και πολιτικών σχηματισμών, ιδιαίτερα της αριστεράς, τους αντιμετωπίζει με ανεκτικότητα και σχετική κατανόηση.
Σύντροφοι ότι κίνδυνο για την δημοκρατία αποτελούν οι φασιστικές οργανώσεις, τις οποίες αντιμάχεστε με σφοδρότητα και καλά κάνετε ,τον ίδιο ακριβώς αποτελούν και οι κουκουλοφόροι. Δείξτε και προς αυτούς τα ίδια αντανακλαστικά.



πηγή:greeknation 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου