Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Θωρακισμένα τα σύνορα της Ελλάδας –Μόνο προς Ευρώπη-Και άλλες συλλήψεις αλλοδαπών που ήθελαν να φύγουν για Ευρώπη



Συνεχίζονται με ακάθεκτο ρυθμό οι «συλλήψεις» των αλλοδαπών που μεταφέρουν και μεταφέρονται στην Ελλάδα και έχουν ως προορισμό την Ευρώπη. Με τη διαφορά ότι μετά τις «συλλήψεις» αντί για την Ευρώπη οι λαθρομετανάστες καταλήγουν μάλλον κάπου πέριξ της πλατείας Ομονοίας και του λεγόμενου ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το οποίο παρεμπιπτόντως η κυβέρνηση δεσμεύθηκε –
για άλλη μια φορά- να αναδείξει με δέσμη μέτρων, η οποία και φυσικά πρόκειται να παραμείνει αυτό που ουσιαστικά είναι: Δέσμη.

Έτσι ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Συρίας, -παλιά τους ονόμαζαν δουλεμπόρους- συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας στο 10ο χλμ. της Εγνατίας Οδού, γιατί μετέφερε με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 11 μετανάστες που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης «συνελήφθησαν».

Πιθανότατα οι 11 λαθρομετανάστες είχαν ως προορισμό τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί Ευρώπη, τα «λαγωνικά» όμως του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ κατάφεραν να τους ανακαλύψουν και φυσικά να τους κρατήσουν στην Ελλάδα.

Αυτό γιατί μετά τη «σύλληψή» τους θα τους επιδοθεί το γνωστό έγγραφο της αποχώρησης από τη χώρα εντός 30 ημερών και φυσικά ως προαναφέρθηκε, αυτοί θα καταλήξουν κάπου στο κέντρο της Αθήνας ενισχύοντας με το δικό τους τρόπο και τη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης. Φυσικά η περίπτωση να μπορέσουν να φύγουν για την Ευρώπη θεωρείται από την κυβέρνηση ως αδιανόητο γεγονός, καθότι έτσι θα κινδυνεύσει άμεσα η παραμονή της χώρας στην συνθήκη Σένγκεν όπως αγωνιωδώς είχε δηλώσει ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ από το βήμα της Βουλής.

ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

1 σχόλιο: