Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Που βρίσκει χρήματα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ;;;


Με κόκκινο χρώμα τα σχόλια του συγγραφέα



“Κλείδωσε” ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης - http://www.capital.gr/news.asp?id=964695





Στη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατέληξαν, ύστερα από μια συνάντηση που διήρκεσε 11 ώρες, οι υπουργοί Οικονομικών των 27 χωρών της Ε.Ε.

Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις στην κατανόηση, γίνεται ξεκάθαρα αναφορά στη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης από την Ε.Ε..


Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα περιλαμβάνει ποσό ύψους 500 δισ. ευρώ από την Ευρώπη, ενώ θα υπάρχει και η συμμετοχή του ΔΝΤ (μόνο για την Ε.Ε. δεν λέγαμε;) για ποσό ύψους έως 250 δισ. ευρώ.


Από το προαναφερθέν ποσό, τα 440 δισ. ευρώ θα αφορούν δάνεια από χώρες-μέλη της ευρωζώνης, ενώ ποσό ύψους 60 δισ. ευρώ το οποίο θα έχει τη μορφή του “επείγοντος” και θα είναι διαθέσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δηλαδή οι υπερδανεισμένες και έτοιμες να καταρρεύσουν οικονομικά χώρες της Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσουν το μηχανισμό αυτό με 440 δις και άλλα 60 δις θα μας τα στείλει ο θεός “ως μάνα εξ ουρανού” για να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή!!! Συμμετέχει και το ΔΝΤ με 250 δις.



Όπως τόνισε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Elena Salgado, σε συνέντευξη Τύπου, η οποία ακολούθησε τη μαραθώνια συνάντηση, το πακέτο θα ενεργοποιείται σε “έκτακτες περιπτώσεις”.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Olli Rhen, δήλωσε πως ο μηχανισμός θα ενεργοποιείται με βάση “αυστηρές” προϋποθέσεις και θα αφορά αποπληρωμή με επιτόκιο το οποίο θα βασίζεται στη φόρμουλα που εφαρμόστηκε και στο ελληνικό πακέτο, περίπου 5%.

5% !!!!!!!!!!;;;;; Και έχουν την θρασύτητα όλοι αυτοί της Ε.Ε. και του ΔΝΤ να μιλούν για “Κερδοσκοπία των Διεθνών Κερδοσκόπων” !!! Η υποκρισία και ο εμπαιγμός σε όλο της το μεγαλείο!

“Τα καταφέραμε στην περίπτωση της Ελλάδας και θα τα καταφέρουμε και σε περίπτωση που υπάρξει κι άλλη χώρα αν υπάρξει η ανάγκη να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη” συμπλήρωσε ο Rhen.

Τι ακριβώς καταφέρανε στην Ελλάδα δεν μας λέει ο “Δεν θα μας πάρεις τα Cayenne, Oli Rhen, Oli Rhen”. Απλά ευλογεί τα γένια του προφανώς για τα χρήματα και τις Δημόσιες Κατασχέσεις που κέρδισαν οι φίλοι του οι τραπεζίτες, όπως και για την εισαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πάλι των φίλων του τραπεζιτών.



Αξιωματούχοι της ευρωζώνης εκτίμησαν ότι ενδέχεται να μην χρειαστεί το συνολικό ύψους του μηχανισμού στήριξης. Ενώ διπλωματούχοι οι οποίοι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν πως οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι έπρεπε να καταλήξουν σε ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στις αγορές.





Παρέμβαση από την ΕΚΤ



Στην παροχή έκτακτων μέτρων, με τη μορφή παρέμβασης στην αγορά ομολόγων, προχωράει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οποία εκδόθηκε τα ξημερώματα, στην οποία παράλληλα επισημαίνεται ότι τα μέτρα αυτά δεν θα επηρεάσουν τη στάση της στη νομισματική πολιτική.

Εδώ γίνεται αναφορά για την Ε.Κ.Τ. και για παρέμβαση στην αγορά ομολόγων.



Ειδικότερα και σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, θα προχωρήσει μεταξύ άλλων, σε παρεμβάσεις στην αγορά των ιδιωτικών και κρατικών ομολόγων προκειμένου να διασφαλίσει το βάθος και τη ρευστότητα «στις περιπτώσεις εκείνες που αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες».

Το παρεμβάσεις είναι πολύ γενικό και αόριστο… Αναρωτιέμαι τι ακριβώς εννοεί…



Η ΕΚΤ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θέλει «να αντιμετωπίσει τις σφοδρές αναταράξεις σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη για το μηχανισμό νομισματικής πολιτικής και συνεπώς για την αποτελεσματική εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής».

Εάν κατάλαβε κάποιος τι εννοεί πως θα κάνει η ΕΚΤ, παρακαλώ να με ενημερώσει. Σε ποιους «τομείς της αγοράς» αναφέρεται και σε ποια «τροχοπέδη»; Αλλάξαμε θέμα συζήτησης και δεν το κατάλαβα; Ή μήπως αναφέρεται στην προσπάθεια “Global Financial Government” που έχει επι και ο Γιωργάκης;

«Με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την εν λόγω παρέμβαση, θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες λειτουργίες για την εκ νέου απορρόφηση της ρευστότητας που θα διοχετευτεί», αναφέρεται.

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Θα ρίξουν πληθωριστικό ΑΡΑ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ στις αγορές ώστε να βοηθήσουν Τους τομείς της αγοράς = Τράπεζες και στη συνέχεια με “συγκεκριμένες ενέργειές = Φορολογία” θα μαζέψουν πίσω το πληθωριστικό χρήμα.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι προχωράει σε μέτρα με στόχο να παρακαμφθούν τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τράπεζες της ζώνης του ευρώ να τροφοδοτηθούν σε δολάρια, διευκολύνοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Από το ευρώ και την Ευρώπη μας πετάξανε στις ΗΠΑ και στο δολάριο…. Περίεργα πράγματα.

Δηλαδή, εάν καταλάβαμε καλά, μία εκ των αποστολών του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης είναι η στήριξη του δολαρίου (αφού θα πρέπει “τράπεζες της ζώνης του ευρώ να τροφοδοτηθούν σε δολάρια“) !!!!!;;;;






Fed: Σε ισχύ οι συμφωνίες για την ενίσχυση της ρευστότητας



Η αμερικανική Federal Reserve ανακοίνωσε την επανέναρξη των προσωρινών πράξεων ενίσχυσης της ρευστότητας μέσω συμφωνιών συναλλαγματικών συναλλαγών (swap) με άλλες κεντρικές τράπεζες στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των συνθηκών στις διεθνείς αγορές, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Να λοιπόν και το δολάριο. Το βάλανε και αυτό μέσα με το ζόρι. Εάν κατάλαβα καλά, θα φέρουν δολάρια (Πληθωριστικό χρήμα με αξία κωλόχαρτου) από την Αμερική για να μας βοηθήσουν στη ρευστότητα !!!!!! Αποκαλύπτονται σιγά-σιγά οι πραγματικές προθέσεις του μηχανισμού στήριξης. Αυτό θα το κάνουν με απλές, κατανοητές και απόλυτα διαφανείς τεχνικές (όπως αυτή των swap) οι κεντρικές τράπεζες μεταξύ τους για την εξομάλυνση των διεθνών αγορών, δηλαδή για το καλό της οικονομίας….



Η Fed ενεργοποίησε τις συμφωνίες που είχαν εγκατασταθεί το 2007-2008 κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικές κρίσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Τράπεζα της Αγγλίας, την Τράπεζα του Καναδά και την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Για τις συμφωνίες αυτές γνωρίζουμε κάτι; Με αυτό το σχόλιο πάντως λύθηκαν και οι τελευταίες απορίες που μπορεί να έχει κάποιος για το εάν και κατά πόσο αδελφά σωματεία είναι όλες αυτές οι τράπεζες. Εάν μάλιστα βάλεις και το ΔΝΤ, νομίζω πως δεν θα υπάρχει από κανέναν η παραμικρή αμφιβολία για το ποιος κυβερνάει τελικά τη γη. Welcome to the Wonderland (of the banks).



“Οι συμφωνίες αυτές έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν να βελτιωθούν οι συνθήκες ρευστότητας στις αγορές και να αποτρέψουν την επέκταση των αναταράξεων σε άλλες αγορές και χρηματοοικονομικά κέντρα”, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Fed.

Όταν πρωτάκουσα τον όρο “ρευστότητα στις αγορές”, είχα την εντύπωση πως αναφερόντουσαν στην αγορά που όλοι μας γνωρίζουμε και σε αυτό που κάποιοι αποκαλούν «Πραγματική Οικονομία», δηλαδή τη βοήθεια της παραγωγικής και εμπορικής αγοράς, δηλαδή την τσέπη του απλού πολίτη και όλων των οικονομικών μονάδων….
Τελικά όμως αποδεικνύεται πως όταν μιλάνε για “ρευστότητα στις αγορές”, τους ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το σώσιμο των τραπεζών. Αυτό προκύπτει από τα αναγραφόμενα.




Η Fed θα διαθέσει swaps σε δολάρια για την ΕΚΤ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας χωρίς ανώτατο όριο έναντι εγγυήσεων. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εξετάσει ανάλογα μέτρα.

Νάτα πάλι τα swaps και τα δολάρια!!!!!. Ειλικρινά, θα ήθελα να δω τους όρους αυτών των swap!!!

“…Χωρίς ανώτατο όριο εγγυήσεων…”. Μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται!!


Ταυτόχρονα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επισήμανε ότι η συμφωνία με τον Καναδά ορίστηκε έως το ποσό των 30 δισ. δολ.



Η νέες συμφωνίες swap θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως τον Ιανουάριο του 2011, όπως ανακοίνωσε η Fed.



Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει, σε συνεργασία με άλλες κεντρικές τράπεζες, τις προσωρινές γραμμές ανταλλαγής ρευστότητας με την Federal Reserve, και θα ξεκινήσει παρεμβάσεις για την παροχή ρευστότητας σε δολάρια διάρκειας 7 και 84 ημερών.

Εδώ παρατηρούμε πως η σχέση ΕΚΤ και FED έχει προχωρήσει από απλά φιλική σε έντονα ερωτική….
Στηρίζουν το δολάριο εις βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων και των μεγαλοτραπεζιτών!!! Αυτή είναι η αλήθεια!




Η συναλλαγές αυτές θα είναι με τη μορφή συμφωνιών επαναγοράς έναντι αποδεικτών από την ΕΚΤ εγγυήσεων. Η πρώτη παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου του 2010.

Η παραπάνω οικονομική στάση αναλύεται βαθέως στο σύγγραμα “Kama Sutra - Χρηματοοικονομικές στάσεις Ευρώ - Δολλαρίου, Στάση 6η”. Βιντεάκι με λεπτομέρειες της εφαρμογής της στάσης θα ανέβει σύντομα στο youtube..





ΔΝΤ: Σημαντικό βήμα η συμφωνία

Και λέγαμε τι μας λείπει, τι μας λείπει… Κύλυσε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.



Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn (και σοσιαΛηστής!!!) δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρέμβει στις αγορές χρέους αποτελεί “μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση”, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ε καλά, δεν θα μπορούσε να πει και τίποτα άλλο. Σιγά μην ”κρεμούσε” τα κολλητάρια του…



Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών ο Strauss-Kahn εκτίμησε ότι ήταν ένα καλά προετοιμασμένο βήμα.

Το μάθημα προχωράει βαθύτερα. Εμφανίζεται σιγά-σιγά και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Σημειώστε τη φράση “…ήταν ένα καλά προετοιμασμένο βήμα…”, Δηλαδή, τίποτα στην τύχη!




Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση του ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας θα δουλέψει, ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ παραμένουν σε ετοιμότητα για να διαθέσουν βοήθεια σε αναλογία 2 προς 1 σε γενικές γραμμές όπως και στο παρελθόν.

Δηλαδή η Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι φιλαράκια από τα παλαιά και έχουν ξανασυνεργαστεί σε θέματα χρεών!



“Θα κάνουμε το χρέος μας… με βάση την κατάσταση στην κάθε χώρα”, δήλωσε ο Strauss-Kahn. “Αν κάποιο άλλο μέλος ζητήσει την υποστήριξη μας, φυσικά και θα την διαθέσουμε, και νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει”, σημείωσε.



“Θα κάνουμε το χρέος μας….”. Ακούγεται τρομακτικό!!!





Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://www.greek-politics.gr/archives/249

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου