Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

19 Μαΐου: Επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Τουρκία






Στις 19 Μαΐου τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας. Των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν συστηματικά και βάσει οργανωμένου σχεδίου από το τουρκικό κράτος στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Από αυτό μάλιστα το τουρκικό κράτος του οποίου το σημερινό αποτελεί την άμεση πολιτική και ιδεολογική συνέχεια.

Με ένα όργιο οργανωμένης βίας, μαζικές σφαγές, εκτελέσεις και δολοφονίες, διωγμούς και εγκλήματα «ατάκτων», μαζικές εκτοπίσεις, τάγματα εργασίας κ.α. συντελέστηκε σε λιγότερο από 10 χρόνια (1914 -1923) ένα φρικτό και απάνθρωπο έγκλημα που ντροπιάζει συνολικά την ανθρωπότητα, για να ακολουθηθεί λίγο αργότερα με την σφαγή και εξόντωση των Αρμενίων και των Μικρασιατών Ελλήνων με τους ίδιους πάντοτε αυτουργούς.

Η πράξη αυτή, συνιστά με την διεθνώς αποδεκτή έννοια του όρου το έγκλημα της γενοκτονίας, δηλαδή την συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής, έχει αναγνωριστεί όμως σαν γενοκτονία μόνο από την Ελληνική Βουλή και αυτό μόλις το 1994, ενώ η διεθνής κοινότητα το αγνοεί σχεδόν εντελώς. Όσο για την Τουρκία, ακόμη και σήμερα που θέλει να βρίσκεται στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν ακούστηκε από μέρους της ούτε μία λέξη μεταμέλειας για τα εγκλήματα που διέπραξε, πολύ δε περισσότερο δεν αναγνώρισε και δεν αναγνωρίζει ότι διέπραξε το έγκλημα της γενοκτονίας.

Η χωρίς όρια κατ’ επιταγήν τουρκολαγνεία του πολιτικού μας κατεστημένου, επιτρέπουν στον τραμπούκο της περιοχής μας να αγνοεί προκλητικά κάθε κανόνα δικαίου και ηθικής χωρίς αυτό να του στοιχίζει το παραμικρό. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα της σπουδής του κατεστημένου αυτού να «μπάσει» με κάθε τρόπο την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που εκτός των άλλων θα αποτελέσει οικονομική και κοινωνική καταστροφή για ην Ελλάδα, ώστε οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν μαζικά την τροπολογία Καρατζαφέρη στην Ευρωβουλή, να τεθεί ως όρος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας η αναγνώριση των γενοκτονιών.

 Σθεναρή και αταλάντευτη στάση της Ελλάδος πρέπει να είναι: να αναγνωρίσει η Τουρκία τις γενοκτονίες και να ζητήσει συγνώμη από την ανθρωπότητα για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Για όσο διάστημα δεν το κάνει, σημαίνει πως αποδεχόμενη τα εγκλήματα αυτά, αναγνωρίζει και υιοθετεί πρακτικές που κάθε άλλο παρά ταιριάζουν σε χώρα έστω και ελάχιστα είναι πολιτισμένη, πόσο δε μάλλον «ευρωπαϊκή».

 Η στάση της χώρας μας στο θέμα αυτό, αποτελεί μεταξύ άλλων και ένα κριτήριο αξιολογήσεως των ανθρώπων του πολιτικού μας συστήματος, αφού η οσφυοκαμψία και η συμμόρφωση στις έξωθεν εντολές σε βάρος του εθνικού συμφέροντος, τιμής και αξιοπρέπειας ποτέ δεν απετέλεσαν προσόντα για ένα πολιτικό. Κριτήριο που πρέπει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στις πολιτικές μας επιλογές.

 του Κώστα Καρδαρά
Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ.
Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

ΠΗΓΗ: Π.Σ.Θερμοπύλες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου