Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Τριπλό χτύπημα σε Εκκλησία, Στρατό και Αστυνομία επιχειρεί η κυβέρνηση
Το μεσημέρι της Δευτέρας θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 - 2013. Όλα δείχνουν ότι για άλλη μια φορά θα ακολουθηθεί η... πεπατημένη, με τις ευλογίες πάντα της τρόικας. Σε περίοδο νέας αυστηρής λιτότητας εισέρχεται, λοιπόν, το... όλο Δημόσιο, με περικοπές αμοιβών και επιδομάτων για τους υπαλλήλους, ακόμα και με «κούρεμα» 50% στους μισθούς των κληρικών, το υπόλοιπο εκ των οποίων θα αναλάβει να καλύψει με δικούς της πόρους η Εκκλησία.


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αναφερόμενος στην περιβόητη εκκλησιαστική περιουσία τόνισε: «Το 96% της περιουσίας της Εκκλησίας είναι στο Κράτος, και μόνο το 3% είναι στην Εκκλησία το οποίο είναι με διαφόρους τρόπους δεσμευμένο. Μόνο το 1% υπάρχει αυτή την στιγμή στη χρήση της Εκκλησίας το οποίο δεν αποδίδει ότι φαντάζεται ο πολύς κόσμος».
«Ο πακτωλός της Εκκλησίας είναι ένας μύθος, αυτό που έχει ως πλούτο η Εκκλησία είναι ο πνευματικός της πλούτος, είναι το έργο της και η ζωή του Θεού η οποία μοιράζει αφειδώς σε κάθε άνθρωπο», πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ.
Κι όλα αυτά λίγες μόνο εβδομάδες μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι υποσχέσεις. Μάλλον ο κ. Ιερώνυμος πρέπει να αισθάνεται για άλλη μια φορά προδομένος από τον καλό του φίλο…
Αλλά οι περικοπές δεν σταματούν εκεί, αφού η τρόικα πιέζει στο να μειωθούν οι εισακτέοι σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές από το 2012. Λιγότερος Στρατός, λιγότερη Αστυνομία και όλα πάνε καλά δηλαδή. Ε, αν χρειαστεί θα… εισάγουμε!

πηγη:Ελεύθερη Ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου