Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Φασιστική πρόκληση των κεμαλιστών στη Θεσσαλονίκη. Με απύθμενο θράσος θα τιμήσουν τον Γενοκτόνο, τη 19η Μαΐου
Tούρκοι κεμαλιστές κρατούν σε διαδήλωση πανώ στο οποίο το σύνθημα λέει: "Ν' αγιάσουν τα χέρια σας", εννοώντας τους ναζί που διέπραξαν τη Γενοκτονία των Εβραίων. Αυτοί θα τιμήσουν τον σφαγέα Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.Επιστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνούμε μαζί σας γραπτώς, για να σας ενημερώσουμε για την πρόθεση όπως μας πληροφορούν τουρκικές εφημερίδες, μελών της Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου Κωνσταντινούπολης να πραγματοποιήσουν συμβολική πορεία εν πομπή ανήμερα της Επετείου Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη (το λεγόμενο ως «Σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ», γεγονός βέβαια ψευδέστατο) προς την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις στις πόλεις Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Όπως επισημαίνεται στα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου η πορεία γίνεται προς δόξα του Μουσταφά Κεμάλ και εις ανάμνηση της 19ης Μαΐου 1919 ημερομηνία η οποία έχει καθιερωθεί από το τουρκικό κράτος ως Ημέρα τιμής της Νεολαίας. Όπως αντιλαμβάνεστε κ. Υπουργέ, μια τέτοια πράξη αποτελεί για τον Ποντιακό Ελληνισμό ιστορική πρόκληση με ιταμά χαρακτηριστικά.
Σας καλούμε τόσο εσάς όσο και τους συναρμόδιους Υπουργούς και την αιρετή αυτοδιοίκηση να προστατεύσετε τόσο τις πανελλαδικές εκδηλώσεις μνήμης της Ομοσπονδίας μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και τις τοπικές των εκατοντάδων συλλόγων μας κυρίως δε αυτών στην Θράκη μας από ενδεχόμενες πράξεις προβοκάτσιας που θα είχαν στόχο την αμαύρωση της ημέρας Μνήμης. Για την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και τα 397 σωματεία μέλη της, η απόδοση τιμών από τον οποιοδήποτε και απ’ οπουδήποτε είναι απαράδεκτη. Ευελπιστούμε κύριε Υπουργέ, ότι θα πράξετε όσα είναι πρέποντα και εντός των ορίων του Συντάγματος και των νόμων για να προστατευθεί η Ιερή Μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ. ΝΙΚΗΣ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.Κ. 54624
ΤΗΛ. 2310227822
FAX 2310227213
www.poe.org.gr
info@poe.org.gr
Αναδημοσίευση από το E-PONTOS

Σημείωση freedomhellas:
 Για να δούμε τώρα τους...Ελληναράδες της Χρυσής Αυγης και τα παρακλάδια της,θα κάνουν αντι-διαδήλωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου