Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Γερμανικά «κόλπα» με την ελληνική κρίση


Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης


Οι Γερμανοί φορολογούμενοι όχι μόνο δεν επιβαρύνονται, αλλά είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την ελληνική κρίση. Το αναφέραμε σε προηγούμενο σχόλιο και το επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο οικονομικός αναλυτής της γερμανικής έκδοσης των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», κ. Thomas Fricke. Μάλιστα υπολογίζει το όφελος σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε, 10 δισεκατομμύρια. Και καλεί τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να το αποκαλύψει στον λαό, και τους βουλευτές
να πάψουν να γκρινιάζουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος.
 Ολα τα βάρη τα σηκώνουμε εμείς οι Ελληνες φορολογούμενοι. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού όλα στον σύγχρονο κόσμο, ακόμα και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αποτιμώνται σε χρήμα. Ας πάψουν λοιπόν οι διάφοροι εταίροι να εμφανίζονται περίπου ως ευεργέτες, γιατί δεν μας δίνουν καμία βοήθεια δωρεάν. Την πληρώνουμε, και μάλιστα ακριβά, με περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους, ανεργία.

Ομως, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, έχουν δίκιο όταν πρεσάρουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Κι αυτό είναι προς το συμφέρον μας. Γιατί, πολύ απλά, χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν έχουμε μέλλον σε έναν κόσμο άγριου ανταγωνισμού. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως αν θέλουμε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο, μια καλή ζωή, θα πρέπει να έχουμε ανταγωνιστική οικονομία, να αλλάξουμε το Δημόσιο ώστε από σπάταλο και αντιπαραγωγικό να γίνει αποδοτικό. Αλλιώς, η αλβανοποίηση είναι έξω από την πόρτα μας.

 ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου