Διαβάστε αγαπητοί αναγνώστες, για να δείτε ότι έχω συλλάβει και κατανοήσει πλήρως το Γερμανικό σχέδιο για την δημιουργία του 4ου Ράιχ. Τα σχόλια μου με πλάγια γράμματα, οι υπογραμμίσεις δικές μου.
Προσέξτε πρώτα από όλα την τέλεια ενορχήστρωση.
Deutsche Bank: Οι αποκρατικοποιήσεις δεν πείθουν - Telegraph: «Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ» - FT: Κρατίδιο της Γερμανίας η Ελλάδα
Σε μία «απίθανη» κατάσταση έχει περιέλθει η Ευρωζώνη εσχάτως, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να βάζει «βέτο» στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, την Ελλάδα να μην μπορεί να μειώσει το χρέος της και κανένας να μην τη δανείζει. Αυτήν την κατάσταση περιγράφει το νέο αφιέρωμα της Telegraph για την Ελλάδα, το οποία έχει τίτλο «Είναι πια εμφανές, η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ».
Γιατί λένε κάτι τέτοιο οι Αγγλοσάξωνες; διότι η απόκτηση πρόσβασης των Γερμανών σε πρώτες ύλες, που δεν διαθέτουν, τους καθιστά αυτομάτως οικονομική υπερδύναμη και τους καθιστά επικίνδυνους για την κυριαρχία των ΗΠΑ.
Μάλιστα, ο αρθρογράφος κάνει εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να θέτει το δίλημμα του δημοψηφίσματος για τα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί την επόμενη τριετία, αφού και το έλλειμμα του προϋπολογισμού βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
Η κατάσταση στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας απαιτεί χρόνια προσπάθεια μείωσης των τιμών και αποπληθωρισμού ώστε να καταστούν οι εν λόγω οικονομίες ανταγωνιστικές και πάλι. Προσφέροντας «ενέσεις» ρευστότητας» είναι μία προσωρινή ανακούφιση, «αγοράζοντας» μόνο χρόνο και υποβαθμίζοντας μόνο για την ώρα το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους, παρατηρεί ο αρθρογράφος.
Ακόμη και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων φαντάζει δύσκολο να επιτευχθεί στην Ελλάδα. Ποιος θα αγοράσει στην Ελλάδα όταν υπάρχει ο κίνδυνος να βγει από το ευρώ και να χάσει ένα σημαντικό μέρος του κεφαλαίου του από την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, αναρωτιέται ο αρθρογράφος. Ακόμη και αν αναλάβει τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας ανεξάρτητη εθνική ή διεθνής αρχή, είναι πολύ δύσκολο να πείσει κανείς τους επενδυτές.
Είναι κάθε άλλο παρά εμφανές ότι η Ελλάδα χρειάζεται να αναδιαρθρώσει το χρέος και να βγει από το ευρώ ώστε να ξαναγίνει ανταγωνιστική, καταλήγει ο αρθρογράφος. Μπορεί αυτή η λύση να φέρνει την ΕΚΤ πολέμια της, αλλά με αυτή τη συνταγή πολιτικής και με τις προοπτικές των δημοσιονομικών της χώρας, είναι δύσκολο να υπάρξει άλλη λύση.
Deutsche Bank: Ελάχιστοι πιστεύουν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το μέτρο των αποκρατικοποιήσεων θα συμβάλει στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ, παρά το γεγονός η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων κρατικών επιχειρήσεων χαρακτηρίστηκε από τον διεθνή τύπο και τους αναλυτές «αναπόφευκτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση».
«Θα ήταν καλό εάν η Ελλάδα τα κατάφερνε με τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό θα συνέβαλε στην άμβλυνση ενός μέρος των διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας. Προς το παρόν όμως δεν διακρίνω τη δυνατότητα πώλησης δημόσιας περιουσίας σε τόσο μεγάλο εύρος. Δεν μιλώ για τα 300 δισ. ευρώ που προσδοκούν συνολικά οι Έλληνες, αλλά δεν θεωρώ εφικτή ούτε την είσπραξη των 50 δισ. ευρώ που αναφέρονται. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αγοραστές για τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας. Ποιος θα ήθελε σήμερα να επενδύσει σε ελληνικά ακίνητα ή ελληνικές επιχειρήσεις που ανήκαν μέχρι πρότινος στο κράτος;» διερωτάται ο Γερμανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.
Γιατί λοιπόν ζητείται η πώληση των δημοσίων επιχειρήσεων, αφού δεν λύνουν το πρόβλημα και δεν θα πιάσουν καλή τιμή, λόγω της οικονομικής συγκυρίας; Μήπως για να καταστραφεί τελείως το κράτος, και να απολεσθεί οποιοσδήποτε κρατικός έλεγχος στην οικονομία;
Ο Μάγιερ εκτιμά ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν μπορεί να επιλύσει τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Και τα προβλήματα αυτά είναι χαμηλή ανταγωνιστικότητα εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους της εργασίας, εξαιτίας της παρωχημένης οικονομικής διάρθρωσης, στην οποία η αγροτική οικονομία εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.
Πάλι τα γνωστά παραμύθια περί υψηλού κόστους εργασίας, για να δικαιολογήσουν την μείωση μισθών, και διακρίνεται καθαρά ο φόβος για την αγροτική δύναμη της χώρας, η οποία μπορεί εν δυνάμει να γίνει η ατμομηχανή της οικονομίας μας και γι' αυτό θέλουν να την απαξιώσουν. Είναι ναι ή όχι οργανωμένο το σχέδιο;
Είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία, που δεν μπορούν να αναπτύξουν σύντομα μεγάλη δυναμική. Απαιτείται χρόνος. Πιστεύω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα με εκείνη της ανασυγκρότησης της ανατολικής Γερμανίας μετά την επανένωση. Μπορεί η κατάσταση της Ελλάδας να μην είναι τόσο δραματική, αλλά και αυτή απαιτεί ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία προκειμένου να αναπτυχθεί η δέουσα δυναμική. Θα απαιτηθεί ωστόσο πολύς χρόνος, όπως είδαμε στην περίπτωση των περιοχών της πρώην ανατολικής Γερμανίας», εκτιμά ο Τόμας Μάγιερ.
FTD (Deutschland, δηλαδή η Γερμανική έκδοση της εφημερίδας): «Ελλάδα: το 17ο κρατίδιο της Γερμανίας»
«Η Γερμανία και οι άλλοι χρηματοδότες θα έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στην ελληνική πολιτική. Παράλληλα επειδή η Ελλάδα ανήκει εν μέρει στη Γερμανία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε την ανάπτυξή της μέσω στοχευμένων επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό της ΕΕ». Αυτό αναφέρει το σημερινό άρθρο στην γερμανική έκδοση των Financial Times με άρθρο «Ελλάδα: το 17ο κρατίδιο της Γερμανίας».
Βλέπετε τώρα την οικονομική υποδούλωση η οποία ξεκίνησε με το Ευρώ και τώρα ολοκληρώνεται με εδαφική κατάκτηση, αφού μιλάνε καθαρά για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ή έχετε ακόμα αμφιβολίες;
Οι Γερμανοί πιστεύουν ήδη σήμερα πως χάνουν τα λεφτά τους για την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η λύση της ευρωβοήθειας δεν είναι δωρεάν, αλλά κοστίζει πιο φθηνά από μια χρεοκοπία.
Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να χειριστούμε την Ελλάδα καλύτερα από ότι το μικρότερο και το πιο χρεωμένο κρατίδιο της χώρας μας, τη Βρέμη. Διότι η Βρέμη επιτρέπεται να ψηφίζει στην βουλή των κρατιδίων, εάν θα της δοθούν πιστώσεις ή όχι. Η Ελλάδα όμως όχι.»
Βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες ότι η Ελλάδα είναι το τρόπαιο που χρειάζεται η Γερμανία, προκειμένου να διεκδικήσει κυριαρχική θέση στην παγκόσμια σκακιέρα;
Βλέπετε ότι η προσπάθεια είναι σχεδιασμένη και προσεκτικά ενορχηστρωμένη;
Πουλάμε την πατρίδα μας για λίγα Ευρώ;
Ο καθένας ας κάνει την κριτική του.
Να γνωρίζετε μόνο ότι σ' αυτόν τον τόπο, ή θα ζήσουμε πολεμώντας, ή θα ζήσουμε σαν σκλάβοι. Κάντε την επιλογή σας.
Πηγή: http://www.bankingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου