Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Στρος Καν;Ξέρουμε;


Φιλόδοξος, παντρεμένος με τηλεστάρ, με φιλοδοξίες για την Προεδρία της Γαλλίας το 2012

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν μεγάλωσε μεταξύ Παρισιού, Μονακό και Μαρόκου. Η οικογένεια του έχει εβραϊκές ρίζες. Σπούδασε νομικά, πολιτικές επιστήμες και οικονομικά. Ωστόσο απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις για την φημισμένη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκηση.


Εντάχθηκε στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα το 1976 ενώ ήταν βουλευτής το διάστημα 1986 -1993. Υπηρέτησε από το 1991 ως υφυπουργός Βιομηχανίας στις κυβερνήσεις Κρεσόν και Μπερεγκοβουά.

Το 1993 ίδρυσε τη δικηγορική εταιρεία «DSK Consultants. Το 1995 εξελέγη δήμαρχος του παρισινού προαστίου της Σαρσέλ. Το 1997 ανέλαβε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση της «πληθυντικής Αριστεράς» υπό τον Ζοσπέν.

Ως υπουργός πρωτοστάτησε στη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, όπως απαιτούσε η είσοδος της Γαλλίας στο ευρώ ενώ προώθησε την ιδιωτικοποίηση της France Τelecom. Συγκρούστηκε με την υπουργό Εργασίας Μαρτίν Ομπρί για τον 35ωρο.

Το 1999 παραιτήθηκε, για να υπερασπιστεί δικαστικά τον εαυτό του από κατηγορίες για σκάνδαλα σχετιζόμενα με την Elf Aquitaine και το φοιτητικό ταμείο MNEF.

Ήταν θερμός υποστηρικτής του Ευρωσύνταγματος το 2005.

Διεκδίκησε το χρίσμα των Γάλλων Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2007 τις οποίες κέρδισε η Σ. Ρογιαλ. Ο ΝΜ. Στρος-Καν έλαβε 20,83% των ψήφων της κομματικής βάσης.

Ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ στις 29 Σεπτεμβρίου 2007. Αντιλαμβανόμενος το νέο ρόλο της Ασίας, διόρισε ως Νο2 και Νο3 του Ταμείου έναν Κινέζο και έναν Ιάπωνα.

Το 2009 ονομάστηκε για πρώτη φορά, μαζί με τον Ζακ Σιράκ, «πιο αγαπημένος πολιτικός των Γάλλων» σε έρευνα του περιοδικού «Paris-Match».

Από το 1993 προσκαλείται στο Φόρουμ του Νταβός και από το 2000 στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ.

Είναι παντρεμένος σε τρίτο γάμο από το 1995 με τη γνωστή δημοσιογράφο Αν Σενκλέρ, η οποία εγκατέλειψε την εκπομπή της «Sept sur Sept» όταν ο άντρας της έγινε υπουργός. Ωστόσο τον Οκτώβριο του 2008, διέρρευσε ότι το ΔΝΤ διεξήγαγε εσωτερική για τις συνθήκες πρόσληψης μιας Γαλλίδας stagiaire, αλλά και για την ευνοϊκή μετάθεση μιας οικονομολόγου με την οποία είχε στενές σχέσεις.

Πλέον θεωρείται βέβαιο οτι θα θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2012 στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ:http://www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου