Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αμβρόσιος "Μπορώ να ελέγχω και να κατακρίνω τους προδότες της Ελλάδος"




«Η πολιτική είναι η τέχνη του επιστημονικώς ψεύδεσθαι” σημειώνει σε νέα ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, επανερχόμενος στις "επιθέσεις" του κατά των πολιτικών της χώρας μας, οι οποίοι, όπως ο ίδιος σημειώνει, στην πλειονότητά τους, δεν έχουν σχέση με την εκκλησία, δεν θρησκεύουν και δεν έχουν φόβο Θεού.
Ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, στη μακροσκελή του ανάρτηση, η οποία διανθίζεται από βίντεο, φωτογραφίες και γελοιογραφίες από το πλούσιο αρχείο του, τονίζει τη χαλαρότητα συνείδησης η οποία χαρακτηρίζει πλέον τους πολιτικούς, τους οποίους κατηγορεί για σφετερισμό της υποτιθέμενης σχέσης τους με το Θεό ως ένα κομμάτι του πολιτικού τους παιχνιδιού, δηλαδή έναν τρόπο να αυξάνουν την κομματική τους πελατεία.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει:
Χρόνια τώρα το λέγαμε, ότι δηλ. η πολιτική είναι η τέχνη του επιστημονικώς ψεύδεσθαι! Αλλά δεν μπορούσαμε να το αποδείξουμε. Να όμως που ήλθε η ώρα των αποδείξεων. Οι πολιτικοί ξεσκεπάστηκαν! Οι εφημερίδες το αποδέχθηκαν και το γράφουν! Το μυστήριο λύθηκε!
Από την ώρα που οι πολιτικοί μας εθεώρησαν τη σχέση τους με τον Θεό σαν ένα κομμάτι του πολιτικού τους παιγνιδιού, δηλ. ένα τρόπο για να αυξάνουν την κομματική τους πελατεία, η συνείδησή τους έγινε πιο χαλαρή!
Στην πλειονότητά τους η σχέση τους με την Εκκλησία είναι "προς το θεαθήναι", δηλ. για να φανούν! Συνήθως δεν είναι ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας! Δεν εξομολογούνται! Δεν μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων! Γενικώς δεν θρησκεύουν!
Θέλουν όμως να φαίνονται, ότι είναι πιστοί άνθρωποι για να κερδίζουν την ψήφο των πιστών τέκνων της Εκκλησίας! Διότι παρά τον πόλεμο που κάνουν κατά της Εκκλησίας, γνωρίζουν καλά, ότι η Εκκλησία ασκεί ακόμη μεγάλη επιρροή στη συνείδηση των πιστών της!
Έτσι η συνείδησή τους είναι πολύ χαλαρή! Το ψέμα λοιπόν είναι το πιο απλό αμάρτημά τους! Δεν είναι ειλικρινείς! Υπόσχονται, για να μη εκτελέσουν! Λέγουν, αλλά δεν πράττουν!
Όλα αυτά ισχύουν γενικώς για την πλειονότητα των πολιτικών μας, κυρίως όμως για τους εξ αυτών μεγαλόσχημους ή και τούς ανελθόντας σε υπουργικούς θώκους!
Πάντοτε και εις όλα τα κοινωνικά στρώματα υπάρχουν βεβαίως και οι φωτεινές εξαιρέσεις!
Σε όλα τα κόμματα επίσης υπάρχουν αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις, είναι όμως οι εξαιρέσεις! Ακόμη και στην Αριστερά υπάρχουν και πιστά Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας και έντιμοι άνθρωποι! Ιδίως στην Αριστερά υπάρχουν οι "Νικόδημοι", δηλ. οι κρυφοί μαθητές του Κυρίου! (Παρενθετικά σημειώνω: Ποιός θα επίστευε, ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης θα καλούσε ιερέα για να εξομολογηθή; Καί όμως εξομολογήθηκε σε αγιορείτη πνευματικό Πατέρα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι είχε ζητήσει να ενταφιασθή στον αυλόγυρο ενός εξωκκλησίου του χωριού του!)
Σ' ολόκληρο λοιπόν το πολιτικό φάσμα υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις! Ακόμη και στο χώρο της Αριστερής ιδεολογίας μπορεί να υπάρχουν πιστοί χριστιανοί και έντιμοι άνθρωποι! Γενικώς όμως η πολιτική είναι η Τέχνη του επιστημονικώς ψεύδεσθαι!
Το είχε ομολογήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο 1ος: "Στην πολιτική, είπε, ούτε όσα γίνονται, λέγονται · ούτε όμως και όσα λέγονται, γίνονται!"
Κανείς τότε δεν υποβλήθηκε στον κόπο να διαμαρτυρηθεί! Ελάχιστοι ίσως κατανόησαν το βαθύτερο νόημα της ρήσεως Καραμανλή, ότι δηλ. η πολιτική είναι η τέχνη της υποκρισίας, και άρα του ψεύδεσθαι!
Σήμερα πια, καθώς η οικονομική κρίσις ενέσκηψε στη Χώρα μας, όλα γίνονται ποιό καθαρά! Όλα ελέγχονται κάτω από το φως της ημέρας!
"Η φτώχεια φέρνει γκρίνια" λέγει ο θυμόσοφος Λαός μας. Ειδικά η γκρίνια για την οικονομία φέρνει συνεχώς νέες αποκαλύψεις! Ιδού, λοιπόν, πως τώρα διαμορφώνεται η κατάσταση.
Θα σας την περιγράψουμε με ωμά λόγια! Θα σας πούμε όλη την αλήθεια, έτσι όπως προβάλλεται από τα μέσα ενημερώσεως, ακόμη και από τον Τύπο της συμπολιτεύσεως.
Καθώς φαίνεται και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου ήσαν πλήρως ενήμεροι για το ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας!
Το εγνώριζαν ήδη από τον Ιανουάριο του 2009! Είχαν κληθεί στις Βρυξέλλες, όπου έμαθαν από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας τα σχετικά!
Ενημερώθηκαν, αλλά δεν είπαν στο Λαό την αλήθεια! Ενημερώθηκαν, αλλά δεν έπραξαν κάτι, όταν ακόμη ήταν καιρός, για να αποτρέψουν την επερχόμενη καταστροφή!
Και ο μεν κ. Καραμανλής οδήγησε την Χώρα σε πρόωρες εκλογές, μόνο και μόνο για να ξεφορτωθεί το πρόβλημα, ο δε κ. Παπανδρέου είχε συμφωνήσει την υπαγωγή της Χώρας στο ΔΝΤ ήδη από τον Νοέμβριο του 2009, όπως ομολόγησε προ ημερών ο κ. Στρώς - Καν, αλλά "ο κ. Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό"


Δεν θέλησα ποτέ να γίνω πολιτικός
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, απαντώντας σε εφημερίδα της Πάτρας η οποία τον κατηγορεί ότι είχε όνειρο να γίνει πολιτικός, αναφέρει: «Όχι, κύριοι, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική και ουδέποτε υπήρξα είτε αφισοκολλητής, είτε νεροκουβαλητής σε οποιοδήποτε κομματικό σχήμα!».
«Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, κρίνω όμως τους Πολιτικούς, καθ' ό έχω δικαίωμα και ως Πολίτης και ως Αρχιερεύς! Με ενδιαφέρει η εδαφική ακεραιότης της Πατρίδος μας! Μπορώ να ελέγχω και να κατακρίνω τους κλέφτες του Δημοσίου χρήματος, αλλά και τους προδότες της Ελλάδος, όποιοι κι αν είναι, όπου κι΄ άν ανήκουν!», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος.

ΠΗΓΗ:http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου