Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επιστολή - κοροϊδία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ




Αναταραχή επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επιστολή των 16 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα για να γίνει απολογισμός του ενός χρόνου εφαρμογής του μνημονίου και να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, καλώντας την κυβέρνηση να μην το προωθήσει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Βέβαια οι ίδιοι βολευτές ομολογούν στα ΜΜΕ ότι ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν και ότι θα ψηφίσουν το καινούργιο μνημόνιο, απλώς θέλουν μια ενημέρωση.... Θέατρο του παραλόγου από τους βολευτές που θα είχαν παραιτηθεί αν είχαν λίγο τσίπα...


Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση των 16 βουλευτών ενέτεινε την ανησυχία που υπήρχε στο μέγαρο Μαξίμου για το αν τελικά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το νέο πακέτο μέτρων θα συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία όταν θα έρθουν στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητηθεί από τους βουλευτές να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο με συνοπτικές διαδικασίες. "Δεν θα πάει με διαδικασία κατεπείγοντος. Θα πάει με την κανονική διαδικασία των δύο συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής" τόνισε ο κ. Έξαρχος στο Βήμα FM.

Και πρόσθεσε: "Και αυτό που ενδιαφέρει επίσης, αυτό που έχουμε πει και το έχουμε θέσει και μεις, και το έχω θέσει και γω ως γραμματέας της Κ.Ο. και το έχουμε συναποφασίσει ότι κατά την συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προφανώς και θα συζητήσουμε και θα δούμε, που ήμασταν η χώρα, ως χώρα, που έχουμε φτάσει".

Με δηλώσεις τους, πάντως, ορισμένοι από τους βουλευτές που έχουν υπογράψει την επιστολή τονίζουν πως στηρίζουν απόλυτα την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να καταψηφίσουν στην Βουλή το μεσοπρόθεσμο. Επιμένουν, όμως, στην ανάγκη να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση ώστε να γνωρίζουν και οι βουλευτές και οι πολίτες ποια είναι τα νέα μέτρα αλλά και τι προοπτικές υπάρχουν ότι το μεσοπρόθεσμο θα πετύχει.

"Θέμα καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν τίθεται, πιστεύω από μένα τουλάχιστον προσωπικά" ξεκαθάρισε η Σοφία Γιαννακά, μέσα από το Βήμα FM 99,5.

Μιλώντας στον ίδιο ρ/σ, η Σούλα Μερεντίτη ανέφερε: "Δεν είμαστε φράξια. Το κυριότερο όπλο που έχουμε είναι να ακούμε την κοινωνία, να εκφράζουμε την κοινωνία και να κρατάμε την κοινωνία ενωμένη και όρθια. Το κυρίαρχο είναι κοινωνική ειρήνη και συνοχή". Ερωτηθείσα εάν υπάρχει πρόθεση να ρίξουν την κυβέρνηση, η κ. Μερεντίτη απάντησε: "Όχι βέβαια, ποιος το είπε;".

Άλλοι βουλευτές θέτουν ως προϋπόθεση να μην εγκριθεί το νομοσχέδιο με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος είτε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου είτε στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Μεταξύ αυτων, ο Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος δήλωσε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA": "Με τη μέθοδο του κατεπείγοντος εγώ δεν θα το ψηφίζω. Και μέσα από αυτή την επιστολή σημειώνεται αυτό ακριβώς... Θέλω να το συζητήσουμε, να έρθει με όλη τη σωστή διαδικασία... Δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι που δεν ξέρω τι είναι. Ήδη το κάναμε δυο φορές και είναι λάθος".

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επίσης συνυπογράφει την επιστολή. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των 16 βουλευτών είπε πως "δεν έχει απαίτηση μόνο να γίνει ένα ΚτΕ". "Πιστεύω -τόνισε- ότι θα συνέλθει η Κ.Ο., θα γίνουν πολλά πράγματα".

Εκτός από τους βουλευτές που υπέγραψαν την επιστολή υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν με το κείμενο, αλλά δεν ζητήθηκε η υπογραφή τους. Μεταξύ αυτών είναι η Βάσω Παπανδρέου η οποία αναφερόμενη στην κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι "επισημαίνουν το αυτονόητο και ζητούν το αυτονόητο".

Όπως όλα δείχνουν, το μεσοπρόθεσμο αναμένεται να "κλειδώσει" τις επόμενες ώρες, παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις, και τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει ένα άτυπο υπουργικό. Την Τρίτη φαίνεται πως θα συνεδριάσει ο διευρυμένος ΚΤΕ Οικονομικών και το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και την Τετάρτη θα συγκληθεί το υπουργικό στην πλήρη σύνθεσή του.

πηγή:http://www.thermopilai.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου